от MrFaust » 27 Окт 2007, 21:51
Няма значение дали махалото е с конец или верижка , няма значение колко е дълго ( стига да не е прекаленно , защото тогава просто няма да е махало ) , препоръчва се планински кристал , но не е задължително , може да използвате и друг кристал , аз лично използвам махало от черен опал с титаниева верижка ( последното лична изработка ) , въпрос до нагласа , настроение и прочие . Аз лично също споделям мнението на Викинга , относно нескопосаността на махалата предлагани от " Нова Епоха " , поради което съм предпочел сам да си изработя махалото , което всъщност засилва и доста връзката ви с него ...
По въпроса на Меджик Мен - предполагам , че в града от който си , има природонаучен музей . Отиди там - продават се вътре доста видове кристали , ако пък евентуално няма природонаучен мозей в града ти , можеш да използваш услугите на някоя окултистка книжарница , където също има различни видове кристали , ако пък няма и едното и другото , отиваш при бижутер и го молиш да поръча съответния кристал , като изрично му казваш , че не желаеш шлифовка , тъй като в противен случай ще ти излезе солено ...
с уважение: MrFaust
In hoc signo vinces