моля за съвет за детенцето ми

Тук можете за пишете за Ваш проблем или случай, за който искате да Ви се помогне.

Модератор: Nemezius

Мнениеот feia » 29 Ное 2007, 11:50

Здравейте !!!
Дъщеря ми Анджела е на 2 , 8 месеца, до 1 гоинка си беше съвсем , нормално бебенце, след това започна да се затваря в себе си , дълго е да ви обяснявам , но накратко ще ви я опиша.Много рядко гледа хората в очите , (дори мен)Единственото ,което може да я впечатли е телевизията , тогава гледа пък с един празен поглед......ужас.Диагнозата и е Хипер активност с дефицит на концентрация.трета степенНаистина е хипер активно дете , не спира дори за минута,абсолутно нищо не разбира, дори елементарни неща.Тотално е изостанала от връстниците си, много ми е мъчно , като я гледам много. Ходим разбира се на логопеди , психолози, но моля ви ако ,мога и аз нещо да помогна.Понеже , съм сигурна , че не разбира какво и говоря ,когато е будна ,мога ли да и говоря докато спи .Дали ще ме разбира??Моля , дайте ми съвети , как да и помогна.Благодаря Ви!
Аватар
feia

Мнениеот runner413 » 29 Ное 2007, 12:02

Дпоред някой хипотези хората освояват информацията най-добре докато спят така че нищо не ти пречи да пробваш.Нищо няма да загубиш....
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот skyline » 29 Ное 2007, 13:01

Можеш ли да обясниш това по-точно:
"степенНаистина е хипер активно дете , не спира дори за минута,абсолутно нищо не разбира, дори елементарни неща."

Какво значи хипер е активна и не спира дори за минута - да се разхожда в стаите ли, а пък същевременно нищо не разбирала. Защото така фразата когато е напълно отделена - "хипер активно дете" , то значи детето му е доста изпълнен със събития живот и е така е постоянно и е много будно.(детето е много будно - детето е хипер активно!!!).

Да не ме замеряте с психоложки термини като Хипер активност какво значело там, аз затова питам как се държи всъщност детето.
Аватар
skyline

Мнениеот B-L-O-T » 29 Ное 2007, 13:17

Това е твоето дете . Обичай го такова . То не иска да се променя . Ти искаш от егоизма ти . Пак казвам ТОВА Е ТВОЕТО ДЕТЕ . Но ако дефекта му не е в кармата му и не е вроден то трябва да се подложи на една много дълга процедура от окултна гледна точка . Аз лично не бих се заел а този който би се заел може би би ти искал пари .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот The_Last_Angel » 29 Ное 2007, 13:53

Би могло да е психологическа травма в следствие на силен страс (уплаха). В този случай всичко отщумява с времето. Не се тревожи, ще се оправи.
Sometimes I miss you...
Аватар
The_Last_Angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Kotentseto » 29 Ное 2007, 14:24

Заведи го в храм. Който ти прецениш, важно е ти самата да вярваш. Помоли се за изцеление, вземи миро и прави защитен знак (кръст например) на челото и на бузките с мирото.

Не знам дали окултна практика би ти помогнала. Съчувствам ти дълбоко, като майка и ти пожелавам късмет и сили.
Розата е роза е роза...
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот feia » 29 Ное 2007, 14:29

Можеш ли да обясниш това по-точно:
"степенНаистина е хипер активно дете , не спира дори за минута,абсолутно нищо не разбира, дори елементарни неща."
Мога да обясня !
Например, като се събуди и започва да ходи , като същевременно събаря всичко по пътя си, чупи , отваря и блъска врати . КОгато се опиташ да и обясниш , че неможе например да чупи чаши, тя незнае , какво е чаша .опитвам , например показвам , викам ,, Чаша,,, но........нищо.Това е , единственото понякога реагира на,, не.,, но неможеш вечно да крещиш не!
B-L-O-T , аз обичам безрезервно детето си , такова каквото е , Е вярно е , че тайничко си мечтая ( дори) , колко щеше дае хубаво , ако всичко е добре , icon_flowerface
Аватар
feia

Мнениеот Wizard » 29 Ное 2007, 14:55

ОК, проблема е чисто Психологически!
С магия или магически ритуали може само да се поуспокои духа на детето, но Не и да се постигне цялостно лечение.

Разбрах, че си ходила при някои психолози. Ако желаеш можеш да ми напишеш на Лична бележка някои подробности относно това кои психолози си посетила и най-вече Как според теб се е стигнало до това детето ти да се "затвори в себе си".
Имам идея да ти предложа една много добра детска психоложка, ако разбира се не си била вече при нея.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот ilusia » 29 Ное 2007, 18:25

Не оставяй на времето. Не зная кой изтърси умозаключението , че с времето минава. Всеки проблем с времето единствено се задълбочава.
Правили ли сте скенер на глава , еаг. Може би наистина е твърде рано , защото е малка , но някак си не ми се струва добре да се оставя всичко на случайността. Един от племенниците ми е на 6 години и все още не е проговорил. Активно дете , тича , скача , но не говори. Това го изнервя и положението става още по-сложно , защото иска да каже нещо но не може.
Блот , извини ме това е твърде крайно мнение. Всяка майка се тормози , мислиш ли , че детето по-късно няма да разбере , че е различно и да го боли от това ? Проблема на племенника ми е , че тъй като е по различен , родителите му го глезят много и в резултат на това е изнервен , разглезен .
Лично моето мнение е травма в детството и силна уплаха. Позицията ми се потвърди след като изследванията не показаха нищо , освен това на 6 години момчето е 40 кг .
Детето е дете и родителите носят отговорността за него.
Обичай я , бъди нежна с нея , дръж се сякаш е съвсем нормална , нека комуникира повече с деца на нейната възраст .
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот runner413 » 29 Ное 2007, 19:18

До сега прявила ли си някакви ритуали-варене на курбани , водене по храмове , такива неща?
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот feia » 29 Ное 2007, 19:25

не не съм правила нищо , точно това исках да попитам icon_flowerface
Аватар
feia

Мнениеот runner413 » 29 Ное 2007, 19:52

Когато бях по-малък имах проблеми със здравето и един свещенник каза на майка ми да направи курбан за здраве всяка година на "Богородица".И честно да си кажа мисля че имаше ефект.Ако решиш може да направиш някакъв ритуал в чест на Боговете и да ги помолиш за здраве.
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот white » 29 Ное 2007, 19:55

Ако детето има проблем със зрението, възможно е да гледа в телевирор, лампа или друг по-ярък източник. За съжаление, лекарите последно се спират на това, защото детето не може само да си каже. Обикновено се открива когато детето тръгне на детска градина. А ако проблема е с говоренето, моята баба казваше за брат ми (който е мн. по-малък), докато не проговори добре да не показваме детето в огледало, (т.е. трудно проговаря)защото ще трябва да обикаляме около къщата три пъти. Понеже не разбрах от обясненията по-горе какъв точно е проблема. Майката сама да прецени или поне да обясни по-точно, защото едно дете може да има и по-интересни занимания от това, да гледа един възрастен в очите.
Аватар
white
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 29 Ное 2007, 20:08

skyline-щом неможеш да кажеш нищо което да е от полза по темата-замълчи!
feia-ако решиш да направиш нещо от това което ти предложих няма да е лошо и да измислиш дарове за Боговете-може месо , вино , хляб всякакви такива неща-колкото повече толкова по-добре...
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот MrFaust » 29 Ное 2007, 21:25

Стига , бе КАТ , спри се бе да му ************* ... жената не се нуждае от "проникновените ти размисли" на тема окултно , а просто от разбиране на проблема на детенцето си и от съвет как да постъпи ....

А сега по темата ... Всичко което авторката описа , ме навежда на мисълта за диагноза , която се препокрива с дадената вече от психолозите , с които сте се консултирали , като си има и конкретно наименование , а именно - АУТИЗЪМ ... За жалост , това е едно от психичните заболявания , за които е известно съвсем малко , защото всеки аутист е коренно различен от другите такива , което не позволява обективно наблюдение на проблема , съответно - общовалидно решение на същия ... Необходимо е при такива случаи , да се проведе консултация и да се премине към работа със самото дете от множество специалисти - СПЕЦИАЛЕН ПЕДАГОГ , ПСИХОЛОГ , ДИФЕКТОЛОГ и ЛОГОПЕД , но не по отделно , а работещи като екип , защото самото име на заболяването - АУТИЗЪМ , говори само за него - аутистът , е АУТ - вън от обществото , трудно и изключително рядко прехвърля вниманието си към нещо , което не е част от неговия дълбоко личностен илюзорен свят на който е своеобразен пленик ... Причините за АУТИЗЪМ - могат да бъдат всякакви - от генетично заложени , до външни фактори , като стрес например ... Просто съзнанието се затваря в себе си и поради това , че няма врузка с обществото , а човека е обшествено животно , не може да се самоактуализира и израства в градивен план , защото това е възможно единсвено при контакст с обществото , от което човек взима първоначалния безсъзнателно онаследен опит , върху основата на който надгражда своя собствен ... Та аутизма е невъзможността за изпълнение на точно този процес ...

с уважение: MrFaust
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 29 Ное 2007, 21:50

Между другото и аз си помислих, че може да е форма на аутизъм, но все пак специалист трябва да постави такава диагноза.
АКО случайно се окаже това, трябва да се знае че има много различни форми и понякога се оправя, просто е много странно "заболяване" и обикновено това са изключително надарени хора, гении - отлични математици, музиканти, художници...
Пак да кажа, това е работа за специалисти в областта на психологията, имам си някакво мнение, но е само мнение и предпочитам да не го излагам.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот МагНаско » 30 Ное 2007, 00:13

feia написа:Здравейте !!!
Дъщеря ми Анджела е на 2 , 8 месеца, до 1 гоинка си беше съвсем , нормално бебенце, след това започна да се затваря в себе си , дълго е да ви обяснявам , но накратко ще ви я опиша.Много рядко гледа хората в очите , (дори мен)Единственото ,което може да я впечатли е телевизията , тогава гледа пък с един празен поглед......ужас.Диагнозата и е Хипер активност с дефицит на концентрация.трета степенНаистина е хипер активно дете , не спира дори за минута,абсолутно нищо не разбира, дори елементарни неща.Тотално е изостанала от връстниците си, много ми е мъчно , като я гледам много. Ходим разбира се на логопеди , психолози, но моля ви ако ,мога и аз нещо да помогна.Понеже , съм сигурна , че не разбира какво и говоря ,когато е будна ,мога ли да и говоря докато спи .Дали ще ме разбира??Моля , дайте ми съвети , как да и помогна.Благодаря Ви!

Ако желаете ми изпратете името и датата на раждане на детето на лични или ме потърсете в скайп мисля че мога да ви бъде от полза.
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Gebo » 30 Ное 2007, 02:52

[quote="B-L-O-T"]Това е твоето дете . Обичай го такова . То не иска да се променя . Ти искаш от егоизма ти . Пак казвам ТОВА Е ТВОЕТО ДЕТЕ . Но ако дефекта му не е в кармата му и не е вроден то трябва да се подложи на една много дълга процедура от окултна гледна точка . Аз лично не бих се заел а този който би се заел може би би ти искал пари .[/quote]

приятели, дори да не е много в темата, ако т.н. "дефект" не му е в кармата(и споменавайки думата карма вече предполагаме, че такава има) той ще бъде излекуван по един или друг начин НЕИЗМЕННО... независимо дали пари ще бъдат давани или не, това или ще го има или не... така че от кармична гледна точка това нещо или ще се случи или не...независимо какво ще се направи по случая.
А като пряк съвет - дерзай! Начин има стига да има желание!
Аватар
Gebo
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот g2l2 » 30 Ное 2007, 07:44

тук са писали доста по въпроса ., дано да се оправи детенцето .. :?
Аватар
g2l2
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Johney » 30 Ное 2007, 09:25

Искам само да отбележа,че Айнщайн не е проговорил до 4 годишна възраст,а само е седял и е редял разнки кубчета.Мислели са го за бавно развиващ се,но се е оказало че е най големия гений в човешката история.
Аватар
Johney
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Молба за помощ

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор