Какви хора общуват...

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот Wizard » 14 Юли 2005, 19:20

Ето една статия, която Ви предлагам на вашето внимание. Не мога да се сетя от какъв източник съм я взел, но ми се струва, че ще е ви е интересна и на вас, относно спецификата на взаимодействието между потребителите във форумите.

"Когато говорим за форуми, за чатове и за всички други форми на виртуално общуване, трябва да обърнем внимание и на това, кога и защо хората влизат в тях?
Много потребители ги използват през работно време, други – вечер късно, трети - във всяка свободна минута... Ако си на работа, тя може да те убива с еднообразието, с липсата на перспектива или с тежестта на йерархията. Да ти отнема много време и да нямаш възможност за друг тип активно общуване в необходимата ти степен. Какво би могло да се получи като следствие от тази работна картина? Отиваш във форума, там търсиш разнообразие, проява, внимание, там искаш да си забелязван. Това може да се постигне с цинизъм или с отпушване на всичко, което си таил до момента в себе си. Ако работната ти среда е агресивна, е нормално и у теб да се провокира агресия и именно тя намира отдушник във форумите.
За тези, които влизат късно вечер, ситуацията не е много по-различна. Те носят товара на изминалия ден, след който са останали сами. В такива случаи почти всеки има нужда да излее горчилката и да потърси съчувствие и съпричастност.
Другите, които са пристрастени към Мрежата, живеят там. Те имат своя територия и я пазят. Там са различни и агресията или негативизмът им се противопоставя на нормите в реалния живот, които са принудени да спазват.
Това са само част от аспектите, но те обрисуват закономерността, която кара хората да пренасят предимно негативните си изживявания в интернет. По този начин те освобождават натрупаното напрежение, стават по-други от това, което са и което не могат да бъдат в действителността, намират сродни души и изживяват своеобразен катарзис.
Положителните емоции във форумите не са изключение, разбира се, но те се изваждат на показ след едно относително по-дълго общуване между потребителите. Когато те са си станали близки и са споделили неуспехите и тревогите си, когато са постигнали доверие и искат да формират приятелски отношения.
В обратното измерение стоят хората, които внасят само агресия и цинизъм, бягат от друг тип интерактивни отношения и изглеждат незаинтересовани и отчуждени дори и в Мрежата. Те действително търсят врата, от която да излезе стаената в тях агресия, а отрицанието им е бунтарска позиция, чрез която все пак искат да оставят своя отпечатък и да бъдат забелязани.
Как да се провокира изразяването на положителни емоции и да се изолира доминиращият негативизъм? Поначало хората не могат да се дистанцират от лошото и неудобното за тях. Те трябва да го преодолеят и тогава започват да отварят очите си и за хубавите неща, които им носят удовлетворение. Тогава се отпускат и стават по-добронамерени. Поради тази причина е необходимо първо да намерят съпричастност у друг и да познаят подкрепата на разбиращ ги човек. Много често и най-агресивният участник в даден форум или чат може да бъде изненадан от насрещно добро отношение и да промени коренно стереотипа си на изказ в интернет. Затова тук старата мъдрост „Направи добро, за да ти се връща" все още е валидна."
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот AryanSun » 28 Дек 2005, 14:12

Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот EXARP » 28 Дек 2005, 21:35

icon_eusa_clap прав си
ELEXARPEN COMANANU TABITOM
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 29 Дек 2005, 10:27

Особенно за вечерта е много вярно.Много точен анализ.
То няма лошо,човек да ги прави тия работи ама да знае кога и къде.
Има си отдушници и за тия натрупани емоции.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cynthia » 30 Дек 2005, 08:57

Wizard написа:Те трябва да го преодолеят и тогава започват да отварят очите си и за хубавите неща, които им носят удовлетворение. Тогава се отпускат и стават по-добронамерени. Поради тази причина е необходимо първо да намерят съпричастност у друг и да познаят подкрепата на разбиращ ги човек. Много често и най-агресивният участник в даден форум или чат може да бъде изненадан от насрещно добро отношение и да промени коренно стереотипа си на изказ в интернет. Затова тук старата мъдрост „Направи добро, за да ти се връща" все още е валидна."

Така си е. Колкото по-малко внимание започнем да обръщаме на
отрицателните неща, толкова по-слабо могат да ни повлияят те. За съжаление повечето хора споделят именно отрицателното, по-лошото е,
че някои ги избива и на агресия. :?

Би било много весело ако се въведе някакъв такъв положителен
цензор във форума. Всичко агресивно и отрицателно се трие!
Само дето ще почнат да мрънкат за свободата на словото и пак нищо
няма да се получи...

Но пък ако всеки от нас положи поне малко усилие да общува с
положително отношение - би било страхотно!
Разбира се това не винаги е възможно... но поне понякога... :)
Магията е нещо, което си ти!
Аватар
Cynthia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vrania Volosia » 20 Мар 2006, 20:04

АЗ съм "ЗА" за триенето, Уизард! Предлагам да изтриеш всички мои мнения, които са агресивни! Моля!:)
Направо примерно изтрии цялата секциа, където с Арийското Слънце се карахме и цялата секциа дето писах в темата "Атака" от волен сидеров натък!

Понеже признавам, че аз съм най-агресивиния човек тук, защото влизам предимно нощем, натоварена от скапаното даскало и т.н...сам си писал по въпроса!

Предавам се доброволно:) Трии:)
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 20 Мар 2006, 20:23

Vrania Volosia ти кък защо навсякъде се предаваш доброволно... icon_toothy Уйзард писа ..."Някой хора пишат спам !!!!" не е цитат , а просто по спомен...и ти първа... "Аз бях с темата за срещата в Бургас"...е що ? и сега пак..."ТРИИ МЕ" лично мен твоята агресия, не ме дразни направо я намирам за свежа:))))))))
Mell

Мнениеот Vrania Volosia » 27 Мар 2006, 18:51

Брей:)
Мел, благодаря за окуражителните слова!

И все пак аз осъзнавам, че наистина няма нужда моите простотии да утежняват форума, затова давам разрешение да се изтрият:)

А за "форумците от Бургас"...ами гузничка си бях, защото незнаех дали може да се постне таква тема, тъй като от самото начало ми се струваше, че ще стане един голям флуд и няма да има накрая среща...то така и стана :/

Е какво да се прави...А съм си такава...Когато съм убедена в правотата си, съм изключително вироглава...За мен няма друго освен моята правота...Но когато осъзнае грешката си, се поправям...

Е това е една голяма грешка! Да не изслушваш събеседника си...Така че реших да започна да увладявам словото, вместо да губя време в излишни караници...
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sesil » 28 Мар 2006, 09:55

Интересно, отново не се вписвам. И вечер, и на работа от време на време съм във форумите, а средата ми на работа е меко казано приятна, просто понякога имам време за губене. Или пък мача вечерта ми е безинтересен, или пък филма.
И не обичам да ме забелязват - задават много въпроси.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 28 Мар 2006, 22:02

тва съм го мяркал и из други форуми и съм съгласен с него ... до някъде.
и едно леко отклонение по темата : Абе Враня .. то , че е пролет , пролет е , ама .. да не те е тупнало нещо или някой ти влиза за акаунта ... коренна промяна :) и все пак си си ти де - инат. :)
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vrania Volosia » 29 Мар 2006, 18:19

Аз никога не съм се променяла...драстично...
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Мнениеот bubasdv » 21 Юли 2006, 23:02

Мога ли да попитам:Кой си ти Уизард?Кажи нещо за себе си.
Аватар
bubasdv
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AMON RA » 22 Юли 2006, 08:12

Ами УИЗАРД Е АДМИН НА ЦЕЛИЯ ФОРУМ а какво представлява :) ............
(в магическият смисъл само той може да ни каже)
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор