Петър Дънов докарал комунистите в България

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот AryanSun » 16 Фев 2006, 12:56

Петър Дънов е пророкувал идването на комунистическата власт, поне 20 години преди 9 септември 1944, твърдят негови последователи. В своя беседа от началото на Двадесетте световноизвестният окултист предупредил, че България я чакат 9 петилетки в компанията на болшевиките. Русия не послуша Толстой и духовенството доведе болшевизма, казал Дънов. Болшевиките - това са камшикът на Бога.

Те са неверници и те действат с оръжие. След 1945 година болшевизмът ще дойде в България и няма да си тръгне от тук най-малко 45 години.

Петър Дънов изтъкнал в беседата си, че причината за идващата комунстическа власт е в лошото отношение на болшинството от българите към самия него. И сега те мислят, че могат да се повдигнат против мен, казал духовникът. Това, което аз говоря, са Божии думи, това са Божии закони. Ако те се опитат да заличат Божиите закони, Господ ще ги заличи от лицето на земята. Със спирането на събора тук (Велико Търново, септември 1923 година) дойде земетресението в Япония. Една връзка има. Това показва, че цялото човечество е като в един организъм. Преди 5 години ме глобиха 25 лева, че съм проповядвал без позволение, без да взема разрешение от началството. И моят повереник каза "Да заведем дело". Не, казвам, да платим. Два милиарда и половина глоба наложиха на България заради тези 25 лева. Ще кажете - една случайност, съвпадение, но нека направят още един път опит - пак същото ще дойде.

Неведнъж в лекциите си Дънов е споделял пред своите поклонници разочарованието си от българите. Когато Христос дойде между евреите, какво им остави, питал той. Нищо не им остави, задигна си филмите. Така ще направя и аз. Няма да дам нито един косъм от главата си на българите. Каквото давам, един ден ще си го взема. Ще си вдигна тялото - цигулката и лъка си, и ще си замина, а те ще останат само със свиренето си.

Аз исках да направя едно добро на българите, да им покажа как да намерят еликсира на живота, но сега вече нищо няма да им дам. Те ме нарекоха какъв ли не - идолопоклонник, самозванец, ругаха ме и затова: да правят каквото искат, повече не се интересувам от тях. Употребих близо 12 години да изследвам българската глава, но я намерих много дебела. В дебелата глава няма много ум. Това не е за докачение, а факт. Исках да напиша нещо върху тия мои изследвания, което щеше да ползува българите. Това ще си остане за мене. И затова колкото научни данни съм събрал, ще ги задържа за себе си. Още 2000 години българинът ще си блъска главата, докато тя узрее.

С цел по-бързото "узряване" на тая глава трябвало да дойдат комунистите. Свършекът на века се изразява в едно чистене на старото човечество, за да може на негово място да дойде новото човечество, обяснил духовният водач. Един период завършва през 1945 г. Тогава започва друг период, който ще трае също 45 години, до 1990-а. Идват такива времена и идва такава власт, че който й се противопостави, ще си положи костите в земята. Настъпва една голяма диктатура, допусната да изчисти застоялата тиня. Когато се размъти една вода, трябва да мине време, за да се изчисти. През тоя период ще тече мътната вода, отсякъл Дънов.

http://kalenderov.hit.bg/articles/Douno.htm
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 23 Фев 2006, 02:54

това е интересно. напоследък много взе да се шири теорията, че 'спасението ще дойде от изток'. обяснението е, че източните народи са натрупали голям духовен капацитет спрямо западните, вследствие на страданията, които са преживели. това твърдение се разпространява главно от руснаци (защо ли :) )
но има и нещо друго... в последно време ми се струва, че лидерът на запада- Америка върви надолу с гигантски крачки и влаче останалите със себе си(войните, които се водят и ще се водят са само резултат). а Русия си седи, мълчи и може би чака...какво ли. е, сигурно не е нещо от сорта на духовно спасение, но... монетата май се преобръща( не в смисъл, че русия трупа мощ, а че може би световния ред се променя). не правя никакви прогнози- няма и смисъл. просто наблюдавам. не мразя Америка, не обичам Русия, но Щатите гният...и то много. ако има някой оклултист от форума, който да живее тук, може би ще ме разбере за какво говоря. до къде ще доведе това- предстои да видим.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 25 Фев 2006, 13:37

Кажете повече за Дънов. Защо някои го сочат за сектант и тва така наречено бяло братство?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Kotentseto » 25 Фев 2006, 14:19

Хм за Дънов има много написано.
Уважавам безкрайно знанията му, но смятам, че учението му е до голяма степен промиване на мозъци. Той е имал силно въздействие върху учениците и последователите си, като е използвал всичко научено, за да го постига.

Дънов е уникална личност. Един от малкото (първите) за времето си, които получават стипендия за обучение в САЩ. Там изучава теология, теософия и други науки. не се ограничава в търсенията си.
Затова и собствената му философия е изтъкана от различни митологии и религиозни учения. Набляга основно на връзката между човека и природата. Времето, когато става популярен и известен е в периода след войните. Тогава младежта е силно разочарована от действителността и търси бягство. Дънов го предоставя. Сборовете са сред природата, под музикалния съпровод на самия Учител - цигулка. Трябва да призная, че несъмнено думите му са звучали като упование и надежда в един свят на несигурност и разрушение.

Днешните последователи според мен се превръщат в сектанти. Налагат се строги ограничения (с месеци да се ядат кълнове). Танците им са красиви. На фона на изгряващото слънце десетки млади хора, облечени в бяло, изпълняват движенията, измислени от самия Дънов в хармония, привличаща положителната енергия.

Има какво да се научи от книгите на Дънов, макар на моменти той да достига до крайности (тип "всяка майка иска да продаде дъщеря си" - от книгата "Любов", ако не ме лъже паметта).

Мнението ми за него си остава уклончиво.
Аватар
Kotentseto
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 26 Фев 2006, 00:08

Уважавам дълбоко Петър Дънов,имам много неща,които да
науча от него,макар че пътя,който той е показал не е моя
собствен такъв.

Не казвам и не мога да кажа,че е сектант.Напротив.Но що се
отнася до някои негови последователи,знам доста лоши неща,
особено някои от окултните им дела.

Между другото,чели ли сте на Марко Семов "Цената"?Много
интересна книга,свързана с окултни преживявания по действи
телен случай и ученик на Петър Дънов е замесен...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор