Основи на магията

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот venus » 27 Ное 2007, 19:52

Открих текста в един италиански форум, не разбрах кой е авторът, но ми допадна начина на изложение и графиките.

Основи на магията

Смята се, че силата на магията произлиза от момента на първичното създаване на Вселената.

"Бог с едно движение на ръката си въведе порядък в първичния хаос поради неограничените му съзидателни възможности - Първата вълна. След това я раздели на физическа и духовна част, създавайки по този начин две нови вълни с неограничени възможности. Тези две вълни се отдалечават и доближават една към друга в своя вълнообразен ход и в пресечните им точки се създават Времето и Пространството, тоест - Реалността. В етерния компонент бяха създадени Въздухът и Огънят, а във физическия - Водата и Земята. Всяка от тези вълни продължи да се дели и така бяха създадени Животът, Смъртта, Мощта и Разумът..."

Следователно реалността е проявление на вълните на потенциалността, физическа същност на неограничените възможности. Всички науки (инженерство, технологии, биология и т.н.) изучават конците, с които е съшита реалността.

Магията от своя страна възпроизвежда реалността, използвайки вълните на неограничените възможности. Един маг, благодарение на своите възможности, може да прецени многобройните вълни на неограничени евентуалности и да открие онази, върху която желаната от него реалност може да се реализира. Тук е необходимо деформиране и манипулиране върху вълната от страна на мага, докато възможността се превърне в реалност.

Един пример: един маг се намира на бойното поле лице в лице с велик воин, беззащитен срещу своя противник в обикновените си дрехи. Това е реалността, която, без модифициране, би довела до лош край за мага. Но магът, благодарение на своите познания, знае за съществуването на потенциалността на един защитен щит (ефектът, който желае). В този момент чрез своите движения, думи, мисли той деформира вълната на потенциалността, докато я "вмъкне" в реалността. Новата реалност включва вече и това, което в предишния момент е било само възможност - магът, вече снабден със защитен щит. За един случаен наблюдател този щит ще изглежда като появил се от нищото, но магът знае, че потенциалността на полето е била "вмъкната" от самия него в реалността на безкрайните възможности.

Магическата практика все още не обяснява защо съществува магията, нито откъде произлиза... тя просто съществува. Обърнете внимание - магията не се подчинява на реалността... магията подчинява реалността на своите цели.

Руническата магия е най-мощната, тъй като обединява всички форми на магия. Характерна нейна особеност е едновременността на процеса, който представлява всъщност една дадена потенциалност - тоест движения, знаци, думи и мисли трябва да бъдат възпроизведени едновременно. При практикуването на този тип магия трябва да се има предвид това деликатно равновесие, с което са свързани честите неуспехи и дори предизвикването на противоположен на желания ефект.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 27 Ное 2007, 20:33

Такива диаграми са ми постоянно в главата . Много са полезни според мен .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Abathor » 27 Ное 2007, 21:37

интересни неща.
ето и нещичко от мен
напоследък нещо почнах и аз да пиша из форумите...
формулата на успеха:
1 да се осмелиш - да премахнеш страха и че може да сбъркаш или това което правиш е грешно
2 да се освободиш - да се откъснеш от ежедневието и проблемите си или от тревогите дори и те да се отнасят за причината поради която ще правиш магия
3 да се свържеш - с божественото или с духовете
4 да изразиш намерение - с визуализация или думи
5 да приемеш - успеха и че знаеш какво ще се случи
6 да знаеш - и да неизпитваш неувереност в успеха
7 да вярваш - отхвърли всички мисли за неуспех
8 да желаеш - да се състредоточиш върху жаланието
9 мълчание - неговори с никой за магията докато не се получи.неговори за това с никой поне 48 часа

и нали съм оптимист ...хайде живи здрави и щастливи!!!
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот avanabil » 28 Ное 2007, 11:44

venus написа:Открих текста в един италиански форум, не разбрах кой е авторът, но ми допадна начина на изложение и графиките.

Основи на магията

Смята се, че силата на магията произлиза от момента на първичното създаване на Вселената.

"Бог с едно движение на ръката си въведе порядък в първичния хаос поради неограничените му съзидателни възможности - Първата вълна. След това я раздели на физическа и духовна част, създавайки по този начин две нови вълни с неограничени възможности. Тези две вълни се отдалечават и доближават една към друга в своя вълнообразен ход и в пресечните им точки се създават Времето и Пространството, тоест - Реалността. В етерния компонент бяха създадени Въздухът и Огънят, а във физическия - Водата и Земята. Всяка от тези вълни продължи да се дели и така бяха създадени Животът, Смъртта, Мощта и Разумът..."

Следователно реалността е проявление на вълните на потенциалността, физическа същност на неограничените възможности. Всички науки (инженерство, технологии, биология и т.н.) изучават конците, с които е съшита реалността.

Магията от своя страна възпроизвежда реалността, използвайки вълните на неограничените възможности. Един маг, благодарение на своите възможности, може да прецени многобройните вълни на неограничени евентуалности и да открие онази, върху която желаната от него реалност може да се реализира. Тук е необходимо деформиране и манипулиране върху вълната от страна на мага, докато възможността се превърне в реалност.

Един пример: един маг се намира на бойното поле лице в лице с велик воин, беззащитен срещу своя противник в обикновените си дрехи. Това е реалността, която, без модифициране, би довела до лош край за мага. Но магът, благодарение на своите познания, знае за съществуването на потенциалността на един защитен щит (ефектът, който желае). В този момент чрез своите движения, думи, мисли той деформира вълната на потенциалността, докато я "вмъкне" в реалността. Новата реалност включва вече и това, което в предишния момент е било само възможност - магът, вече снабден със защитен щит. За един случаен наблюдател този щит ще изглежда като появил се от нищото, но магът знае, че потенциалността на полето е била "вмъкната" от самия него в реалността на безкрайните възможности.

Магическата практика все още не обяснява защо съществува магията, нито откъде произлиза... тя просто съществува. Обърнете внимание - магията не се подчинява на реалността... магията подчинява реалността на своите цели.

Руническата магия е най-мощната, тъй като обединява всички форми на магия. Характерна нейна особеност е едновременността на процеса, който представлява всъщност една дадена потенциалност - тоест движения, знаци, думи и мисли трябва да бъдат възпроизведени едновременно. При практикуването на този тип магия трябва да се има предвид това деликатно равновесие, с което са свързани честите неуспехи и дори предизвикването на противоположен на желания ефект.

Интересно е! Все пак е по-лесно да имаш нагледна представа за начина, по който действа магията. Аз винаги съм си представяла, че в резултат на магията се създава някакво завихряне на реалността покрай нас и изтласкването й надолу, докато се освободи място за някаква друга реалност....нещо като ефекта на фунията...
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот venus » 28 Ное 2007, 18:37

Аз винаги съм си представяла, че в резултат на магията се създава някакво завихряне на реалността покрай нас и изтласкването й надолу, докато се освободи място за някаква друга реалност....нещо като ефекта на фунията...

Аз винаги съм правила асоциация с електронната обвивка на атома - всеки електрон притежава количество енергия, което определя мястото му в електронната обвивка. Ако получи допълнителна енергия, преминава на по-високо енергийна орбита. Струва ми се, че нещо подобно се случва и при магията - допълнителна (мисловна) енергия ни помага да сменим "орбитата"...

1 да се осмелиш - да премахнеш страха и че може да сбъркаш или това което правиш е грешно
2 да се освободиш - да се откъснеш от ежедневието и проблемите си или от тревогите дори и те да се отнасят за причината поради която ще правиш магия
3 да се свържеш - с божественото или с духовете
4 да изразиш намерение - с визуализация или думи
5 да приемеш - успеха и че знаеш какво ще се случи
6 да знаеш - и да неизпитваш неувереност в успеха
7 да вярваш - отхвърли всички мисли за неуспех
8 да желаеш - да се състредоточиш върху жаланието
9 мълчание - неговори с никой за магията докато не се получи.неговори за това с никой поне 48 часа

:) Как лесно звучи и колко трудно е понякога..
Аватар
venus
Модератор

Мнениеот Abathor » 28 Ное 2007, 21:44

признавам си доста често ми липсва тая самоувереност.
и за да получа силен ефект ми трябва много силно желание.
правил съм някой неща просто така но без особенно желание и се еполучавало но.... но ако съм в нужда и го направя от безизходица ефекта е поразяващ.веднъж се чудих даже дали това което се случва е реално и предизвикано от мен - всичко се нареждаше както го бях планирал.
а подобно нещо стана отново но преди около месец там вече беше групова работа с едни монаси - беше ми позволено да присъствам без да взимам участие
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Secret_name_ » 29 Ное 2007, 04:57

Щом говорим за основи на магията,аз мисля ,4е включва и страничните "ефекти" ... Някои може ли да ги изброй ?
Така общо казано! :wink:
Аватар
Secret_name_
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Abathor » 29 Ное 2007, 09:19

странични ефекти...несъм се замислял много за тях
неправя по цял ден магии а само ако съм в нужда.
в следствие на промените се чувствам страшно изтощен - физически и психически.преди около 2 години бях направил едно проклятие - много силно се получи но ме събори за 2 седмици.по цял ден немога да се събудя и дори нямам сила и желание да ям.за негативни последици освен тази немога да се сетя.
немога да се хваля че съм толкова навътре и знам.просто предполагам.
имал съм и доста неуспешни "магии" така че недейте да приемате мненията ми за експертни.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел

Мнениеот FireSun's Viking » 29 Ное 2007, 10:10

Според мен страничните ефекти се появяват когато магията не е добре "изпипана''. Демек: при атака над човек, невзимаш под влияние защитата му, ненавреждаш на него - пряко, а на нещата и хора около него...
Такаче страничните ефекти са неща, недомислени от вас.
А относно за физически феномени - просто прояви да на духовете, които са сред нас...
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Secret_name_ » 29 Ное 2007, 10:16

Да,това е най-лошото,че не се замисляме за последиците!
Аз например зная,че една жена преди да е родила не бива да се занимава с магии и ритуали,защото първо там "удря" ... Също така може да остане "нещо" след ритуала или магията ,от което следват доста безсънни нощи и разни други мъчения! :?
Аватар
Secret_name_
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 29 Ное 2007, 10:24

Много зависи ...
Влияния не се правят импулсивно под въздействието на някакви чуства....
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот Secret_name_ » 29 Ное 2007, 11:16

Именно,но всичко си има цена ,дори понякога да надвишава каквато и да е материална страна! 8)
Аватар
Secret_name_
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Окултни Статии

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор