МЕНТАЛНА РАДИЕСТЕЗИЯ И РАДИЕСТЕЗИЧНО МАХАЛО

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот taniatsio » 10 Ное 2009, 08:23

Що е радистезия

Радиестезията е дума, съставена от латинското – „radius” /излъчване/ и гръцкото „естиси” /усещане/. Когато пресичаме излъчването /вибрациите/ на друг човек или място, в организма ни се получава реакция от наслагването на външното излъчване и нашето собствено. Получава се ново излъчване – вибрация, което може да се установи посредством радиестезично махало, багета, лозова пръчка, метални рамки, биорадиометри, биосензори и т.н.
Радиестезия се нарича способността ни да усещаме и реагираме на излъчванията на енергийните полета на всякакви обекти – живи, или нетленни същества, мисли, природни, или космически обекти - в непосредствена близост, или от разстояние. Човекът, който усеща и регистрира вибрациите на определен обект се нарича радиестезист /биолокатор/.
Практикуващите радиестезия използват този метод за търсене на вода, за направата на кладенци, за откриване на археологични находки, на рудни и нерудни находища, за определяне на най-благоприятното място на храмове и църкви, като се отчита наличието на подземни води и тяхната дълбочина, микроорганизми в застойни води, радиоактивност и други. Има много радиестезисти, които използват този способ за търсене на загубени или откраднати вещи, за намиране на изчезнали хора, за откриване на заболели органи в човешкото тяло, за откриване на най-подходяща храна и лекарства, и не на последно място в хазарта.

Ментална радиестезия

В своето хилядолетно развитие радиестезията се проявява чрез различни форми и способи на опериране, поради което през миналия век се е наложило оформянето на два основни и напълно различни по материя, метода на изпълнение – физикален и ментален.
Научната физикалната радиестезия възниква в началото на 20 век, благодарение на френския инженер и професор по радионика Луи Тюрен. Неговият метод разглежда радиестезията от гледна точка на неортодоксалната физика, изучавайки вълновите прояви на живата и "нежива" природа на Земята и излъчванията на небесните тела, посредством специално настроени индикатори.

Целта на тази книга е първоначалния и най-древен ментален метод. Менталната радиестезия се явява проявление на творческо-духовното начало на човека. Хората, занимаващи се с нея имат вродени умения /90% от всички хора са потенциални радиестезици/ и с лекота могат да работят с уреди, като махала, багети, рамки и т.н. Използват своето мисловно съзнание, подсъзнание и интуиция в търсенето на различни отговори на въпроси, които ги вълнуват.
Самата дума менталност на български се възприема, като душевност или умствено-духовна настройка, която е неразривно свързана с интелектуално-емоционалните особености на личността. Нейният произход е латински - думите: mens, mentis означават разум, ум, мисъл или дори интелект, mentalis – глава. На английски „mental” се възприема, като умствен, мисловен или психически.
Съществуват четири аксиоми на менталния метод, съставящи неговата основа / Е.
Christophe, Mohlberg/ :
1. ОМ - orientation mentals: умствена ориентация; строга определеност на целта на изследването;
2. СМ - convention mentals: умственное съгласуване – приемане и поставяне на условия /програмиране/;
3. IM - interrogation mentals: умствено поставяне и разглеждане на въпроса, за да проникне дълбоко в съзнанието и там да бъде възприето;
4. СО - concentration des ondes: концентриране върху вълните /излъчванията/;

Предимства на махалото от естествен полускъпоценен камък

Махалата направени от естествени полускъпоценни камъни, значително се отличават от тези направени от метал. Преди всичко са запазили своята природна структура, докато металните махала се явяват творение на човека, не само поради придадената му форма, но и структура. Докато се превърне в махало късчето метал, преминава през дълъг процес на обработка. Рудата трябва да се изкопае от земните недра, да се натроши, обогати, претопи и т. н., докато накрая стигне до стругарска обработка. Много ръце, усилия, непосилен труд и емоции стоят зад всяко метално махало. Много психическа енергия е втъкана в него. Колкото повече хора са били в съприкосновение с него, толкова повече енергийна информация е събрало. Структурата на метала е плътна и придобита, поради което не се изчиства от страничните енергийни влияния, докато полускъпоценният камък изисква само лека външна обработка, като при това запазва своята вътрешна природна структура.
Камъните са породени от първичните божествени сили – Земни стихии. Древните хора са ги почитали и са се обръщали към тях за съвет и помощ. От тях са изготвяли амулети, талисмани, но също са били използвани и като средство за гадаене.
Махалото от полускъпоценен камък, със своите свойства и събрана земна енергия, се явява неоценим помощник за своя притежател. То не само е най-древният радиестезичен инструмент , но и самият камък е мощен защитен талисман. Както вече споменах по-горе, намерени са махала отпреди около осем хиляди години, използвани вероятно от древните шамани и гадатели.
реклама
Аватар
taniatsio
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Ное 2009, 11:21

Назад към Окултни Статии

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 01 Юни 2011, 17:35 е имало общо 130 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта