Нова книга за окултизъм

Статии на окултна или магическа тематика. Ако не сте автор на статията, добре е да се посочи източника на информацията.

Модератор: venus

Назад към Окултни Статии

Мнениеот estalion » 22 Мар 2016, 09:03

Здравейте! Искам да ви представя една книга на окултна тематика, която вече доста се хареса на читателите. Това е моята нова книга "Полет с Орела- толтекското учение и пътят на Истината". В нея описвам моят дългогодишен опит в различни окултни практики и дисциплини. Представям един по-различен поглед върху нещата и моето виждане относно това кое е най-правилно и най-добро. Тук ще кача откъси от нея за онези които се интересуват от такива неща. Ако някой има интерес към книгата да ми пише на ЛС.
Ето откъсчета......

.......................................................

Но мнозина са нетърпеливи и прибягват до какво ли не за да се домогат до силата. Безумното преследване на силата кара някои хора да посегнат към магията. На онези, които искат да стават магьосници искам да кажа, че това е по-опасно отколкото си мислят. Магията е най-опасното нещо! Но всъщност тя не е виновна че е толкова опасна. Опасността идва от глупостта с която хората подхождат към нея.
Магията е знание и мъдрост. Тя е прилагане на знание и знание в действие. Тя е познаване на принципите и законите на творението и тяхното умело прилагане. Магията охотно се разкрива пред онези, които я използват мъдро и в хармония с цялото, а не за нечестно осъществяване на недостойни цели. Необходимо условие за магията е мъдростта. Магът трябва да бъде мъдър, защото ако не е рискува да се самопогуби.
В магията е скрита голямата сила, а в голямата сила е скрито голямото падение.Когато съзнанието не е готово за силата, тогава тя ще го погуби. Това е ставало неведнъж. Безумното преследване на силата обаче винаги е минавало всякакви граници.
Доколкото знам най-далеч в търсенето на сила са достигнали древните магове. Те били толкова могъщи, че силата на тяхната магия се усеща дори и днес. Те толкова изкусно владеели съзнанието си, че за тях било възможно почти всичко. Старите толтекски магове били истински майстори на възприятието и можели да го манипулират така, че да възприемат други светове, или да правят невероятни неща. Те развили една уникална способност на възприятието- да виждат нещата в дълбочина. Способност, която по-рано не подозирали че имат. Научили се да възприемат света и нещата не като отделни предмети, както нормалното човешко възприятие ги възприема, а като енергия във своя първичен вид. Те нарекли тази алтернативна възможност на възприятие Виждане, но то няма нищо общо със обикновенното гледане, а е по-скоро една магическа способност на тялото да възприема енергията в нейният чист вид.
.....................................................................

А егото се храни основно със знание и сила. Колкото повече знание и сила-толкова по-голямо его.Те са предпоставки за неговото уголемяване. Но лично аз много ценя знанието и силата. Те са толкова необходими на един воин. От древността до днес не е открит отговорът на вечният въпрос- Колко ли далеч може да стигне човек по пътя на знанието и силата? Интересен въпрос. Аз също опознавам и този път и искам да видя докъде мога да стигна. Но аз прекрасно знам, че това е грешен път. Знанието е древна, черна наука. То е бледо, повърхностно и кухо отвътре. То може да бъде наш враг, но може да бъде и наш приятел. Враг- защото ни отклонява от същественото, и приятел- защото ни спасява от невежеството. Знанието облагородява невежия.
................................................


Дълго мислих  как да приложа някои универсални  алхимични принципи в практиката на моя преглед.  Моите опити показаха, че от това има резултат. Сега съм сигурен, че методът на трансформиране е по-добър от стандартният, който познаваме от книгите на Кастанеда.  Аз наричам това "алхимичен преглед" защото смятам, че това  е най-точното  наименование. Той съдържа в себе си освен двата основни елемента-вземане и връщане на енергия, и трети-преобразуване.  По принцип е добре да се знае, че връщането към миналото представлява в известна степен връшане към  негативни енергии. От една страна, най-добре да забравим за миналото и да живеем в настоящето, мислейки за бъдещето, само че дори и да забравим за него, то не забравя за нас. Не и преди да си го изясним  и да се освободим от него. Тук на помощ ни идва прегледът. Но трябва да се знае, че тази процедура не е съвсем безопасна.  Има някои тънкости, които трябва да се спазват, ако искаме прегледът да работи за нас, а не против нас.
...........................................................
Воинът, който иска да познае Бога трябва да се стреми към мъдростта. Истинският воин живее мъдро. Какво значи живот живян в мъдрост? Според мен това значи живот, живян в дълбочина. Живот, живян с Духа и във Духа. Живот с Бога!
Мъдрият живее дълбоко в себе си, в своята вътрешна необятност.
Той е буден! Той познава себе си и своята истинска същност и знае откъде идва и накъде отива. Мъдрият живее в света, но знае че това не е неговият истински дом.
Веднъж, когато бях на една пейка ме озари едно прозрение. Бях решил да се прибирам вкъщи, и тъкмо тръгвах, когато ме прониза една мисъл:- Накъде всъщност бях тръгнал и това ли е моят истински дом? Усетих една далечна носталгия по нещо изгубено, нещо, което усещах по-близко до мен от всичко останало.
Това е нашият истински дом- мястото откъдето идваме и където живее нашата истинска същност.
Мъдрият е безупречен. Той не се увлича по външни събития и по материални блага, защото знае колко преходни и илюзорни са те.Той никога не се тревожи за нищо, защото знае, че невидимата ръка на Бога слага всяко нещо на точното място.
Мъдрият знае, че зад видимото се крие невидимото, и затова се стреми към невидимото.
И колкото повече човек заживява с невидимото, толкова по-мъдър става.
Дълбоко във всеки един от нас има океан от мъдрост! Тя е изначално вложена в нас. И ние можем да я постигнем само като се стремим към нея. Ние можем да помолим Мъдростта да ни се разкрие, знаейки че тя ни чува. Мъдростта очаква всички нас! Тя охотно споделя себе си с всеки достоен човек. И колкото повече мъдростта ни се разкрива, толкова повече помъдряваме и опознаваме себе си.
Мъдростта идва тогава, когато има правилен стремеж. Тя е естествено следствие от правилният стремеж. Мъдростта е силата, която ни води към същността на нещата, води ни към Истината.
Истината е върховната реалност. Тя е абсолютната, т.е. единствената реалност. Тя е проявеният Бог!
Но хората не знаят какво е Истината. За тях това е дума звучаща по особен начин.
Хората не намират сила да изберат Истината, и това е може би от липса на мъдрост или защото илюзията е прекалено сгъстена. Чудя се откъде идва тази странна любов към илюзията.
Аватар
estalion
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 12
Регистриран на: 05 Яну 2016, 12:41

Назад към Окултни Статии

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 21 Апр 2020, 01:19 е имало общо 540 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта