Въпрос-За пъп4ето на новороденото

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот WandaBlenda » 02 Фев 2006, 15:55

Една моя позната която знае 4е се интересувам от бабешки работи :) ме попита какво да прави със пъпчето на бебето си.Не иска да го хвърля някъде си,защото според нея не е тя тази която да му определя съдбата,а той като порасне трябва сам да си я определи.Не съм много съгласна с нея,защото смятам 4е родителите са тези които насочват децата си волно или неволно,но както и да е.Та тя не иска де го пази в къщи,защото в тях непрекъснато влизат и излизат разни хора и по принцип къщата и е винаги отворена за всички приятели и според мен и не дотам приятели :mrgreen: Но тя си е такава.Та нея я е страх, че някой може да го намери и да злоупотреби с него.Чела е за подобни злоупотреби с нокти ,коса и т.н.Така.Някой и казал 4е може да го зарови в земята.Така детето щяло да 4ерпи енергия от майката земя и да е много силно.Ама то според мен пъп4ето ше изгние пък и цялата тая работа ми прили4а малко на погребение.Вие какво ще кажете?Дайте някакви идеи какво да прави с пъп4ето.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 06 Фев 2006, 21:40

Айде де :? Ако беше въпрос за някой влюбен лебед досега вси4ки щяхте да сте се втурнали презглава да му обяснявате нещата от живота :roll: Айде дайте акъл кво да го правим тоя пъп.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sesil » 20 Фев 2006, 08:44

Ами като се притеснява, че в тях някой може да го намери и да злоупотреби, то може да го остави примерно в дома на родителите си, къде точно сърцето й ще подскаже.

Моето е било сложено в книгата Следотърсача, че майка ми я е чела в този момент, но освен че ми харесва да чета различна литература, повече не ми е повлияло, в смисъл не съм станала следотърсач.

Та пъпчето на дъщеря ми стои в книгата "Агни-йога", спазвам традицията положена от майка ми. :wink:
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот tiara66 » 20 Фев 2006, 09:49

на дъщеря ми пъпчето, също се намира вече 14 години в една книга - Изповеди на Ж.Ж. Русо. Никой не я пипа, стои си на един рафт .... Просто и аз не знаех какво да правя с него, пъпчето де. А една моя позната го използваше в "особени"моменти като талисман. Много ми беше странно.
Аватар
tiara66
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот mert » 20 Фев 2006, 09:56

Защо пък не се запази пъпчето и не го дадът на детето като порасне.Все пак то си е негово и би трябвало то да реши какво да прави с него.
Аватар
mert
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WandaBlenda » 20 Фев 2006, 11:54

Със mert съм най-съгласна май.Но пък от друга страна някак си ми седи неорисано детето.Леля ми твърди че пъпчето е хубаво да се пази в къщи (независимо къде) когато става дума за момиченце.Тогава то ще бъде къщовница,ще обича домашния уют и ще бъде добра домакиня.Но тук става дума за момче и то изключително умно и талантливо.Някакси кофти е да го правим домакиня :mrgreen: Незнам.Моя пъп майка ми го е пъхнала под камъка на Иван Вазов :mrgreen: Предполагам че отдавна е изгнил ,а аз още чакам да получа Пулицър 8) Някой ми каза обаче че преди това трябвало да пропиша :mrgreen: Ариеца даде страхотна идея,да сложим пъпчето в корените на засадено специално за детето дърво заедно с дарове за дървото и така дървото ще е източник на сила за детето.Той ги разбира тия работи което ме навежда на мисълта че в това с заравянето на пъпчето има някакъв резон.На мен страшно ми хареса тая идея, но мойта приятелка веднага изпищя-ами ако някой случайно отсече дървото? :roll: Кво да я правиш.Майка орлица :) Но пък какво ли би станало ако се случи нещо подобно?Ще се разболее ли детето,ще загуби сила или какво?
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот mert » 20 Фев 2006, 14:10

Не съм съгласна с това че ако хвърлиш пъпчето на бебето в къща то ще стане домакиня или че ако му го сложиш в книга то ще е писател,защото по пътя на тази логика аз трябва да съм лекар,а едно от нещата които не обичам са лекарикте и болниците.
Защо пък след като приятелката ти се притеснява да го сложи в корените на дърво,не го хвърли в някоя река-така на детето ще му върви повода
Аватар
mert
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vendetta » 20 Фев 2006, 14:47

Ц.... каквото и да направите с пъпчето не е от огромно значение... важно е какви са ви мислите относно това което ще направите с него... ако искате да е писател и си мислите, че ако сложите ПЪПЧЕТО в книга - то ще стане писател - направете го....

въпреки че ми се струва доста тъпо вие да определяте кво да става то :Д ваша си работа... и.. помислете преди да помислете.
Тихо !!
Аватар
Vendetta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WandaBlenda » 20 Фев 2006, 15:14

.

mert аз просто написах какво твърди леля ми:)Мисля че Вендета е прав че е важно намерението и мисълта с която изпълняваш ритуала по слагането на пъпа.Щото ти може да го сложиш в книга-енциклопедия например и мисълта ти да е насочена към това да стане изследовател или пътешественик а не писател по принцип.За реката незнам.Каквато е кукувица ше вземе да каже че и звучи че го обрича на удавяне. :roll:

Vendetta точно това е проблема.Днес си на един акъл относно желанието за това какво да бъде детето,утре може и да съжалиш че си прибързал.Точно затова ритуала с дървото на Ариеца ми харесва защото не го обричаш на нещо конкретно а просто му даваш допълнителна сила и късмет за всичко което ще се захване да прави в живота си.Обаче си мисля дали не е по добре вместо да се засажда дръвче(я се хване я не) да се потърси някой як дъб в разцвета на силите си в някоя дива планинска местност-за да няма опасност от отсичане:)
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Vendetta » 20 Фев 2006, 18:04

Идеята е добра :)

Бтв малко офтопик.. хубаво ще е да кажеш на майката да му дава колкото може свобода, да бъде диво до край :) в смисъл да не го ограничава заради страховете си или нещо такова... Хрумна ми да напиша това, като видях : "Каквато е кукувица ще вземе да каже..."

Пробвайте да попитате бебето какво иска да прави с пъпчето си ? :))
Тихо !!
Аватар
Vendetta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WandaBlenda » 21 Фев 2006, 01:15

То не е бебе отдавна.Бих казала че е съвсем завършен сериозен 6 годишен екземпляр със силно изразено собствено мислене :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ама тя както го е подкарала със страховете си бебето и до пенсия може да стигне и пак да няма решение за пъпчето му :roll: Всъщност не ми е само позната, както написах в началото, а е най-добрата ми приятелка и ми се иска да и помогна :mrgreen:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 22 Фев 2006, 14:28

пъпчето като зъбчето на покрива!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот AryanSun » 22 Фев 2006, 16:37

Абе да взема да попитам и аз какво знаете относно поверията
за хора,родени със "риза"-част от околоплодния мехур,който
при някои бебета(като мен например) остават залепени върху
тях след като излязат?Имам някои наблюдения,та ми е интерес
но какво се говори по този въпрос?Интересува ме,защото таков
дзвер съм и аз,родил съм се със "риза",а пъпната ми връв е била
увита цели пет пъти около шията ми,като са ме извадили на бял
свят,бил съм целия синьо-черен.Бтв така е родена оперната пе-
вицат Монсерат Кабайе,ама аз не съм станал оперен певец:)).Даже
не съм и обикновен певец,което е донякъде жалко.Но както и да
е,някой чувал ли е нещо по въпроса?
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот ekaya » 23 Фев 2006, 09:26

Само това успях да намеря
Цитат от народната приказка “Дяволът с трите златни косъма”
"...Тия дни се роди едно дете с риза. Каквото и да залови такъв човек, все за негово щастие излиза. Предсказаха му, че като стане на четиринадесет години, царската дъщеря ще му стане невеста...".
Lasto beth nin. Tolo dan nan galad.
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 23 Фев 2006, 18:25

ekaya написа:Само това успях да намеря
Цитат от народната приказка “Дяволът с трите златни косъма”
"...Тия дни се роди едно дете с риза. Каквото и да залови такъв човек, все за негово щастие излиза. Предсказаха му, че като стане на четиринадесет години, царската дъщеря ще му стане невеста...".

Благодарско екая:))
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот zaek » 23 Фев 2006, 19:11

Ариецо за хората родени с така наре4ената "риза"знам само че са големи късметлий.Някакво такова поверие съм чувала доста пъти че тези хора се раждат с голям късмет който ги съпровожда в целият им живот.Имаше навремето една баба в нашия квартал която казваше така"такива деца на сметта да ги оставиш пак ще са добре и ще се оправят толкова голям късмет имат"Знам го по повод на това че моя брат е роден така и всички така разправяха като се роди.Колко е вярно идея си нямам ама във всяко поверие има частица истина нали?Надявам се да важи и затебе това :P
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 23 Фев 2006, 21:41

8)
Аватар
Lunohod
Модератор

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор