Shadow, не съм много съгласен, че инвокацията е по- опасна. По мое наблюдение рядко се случва да инвокираш някое същество до степен, в която не можеш да се справиш с положението. Имам предвид, че от първия път не можеш да инвокираш напълно Бога на войната да речем. Има си причина да бог- формите да се инвокират, докато евокацията им да не е препоръчителна.
Съгласен съм, че рядко може да се стигне до загуба на контрол при инвокацията, но то и веднъж стига... Бог-формите си имат както инвокации, така и евокации - въпрос на желание е кое от 2-те ще ползваш. Мисля, че ефекта е приблизително един и същ

А относно некрономикон-а и the Watcher(сигурно вече съм ти станал досаден, ама...), как мислиш, при първото призоваване(когато посвещаваш на уачъра купата и меча) дали не е по- добре да го призоваваш извън двойния кръг. За ритуали, в които ми е нужна защита разбирам, че трябва да го призовавам между двата кръга, но при първото призоваване ме е малко шубе да го допускам прекалено близо.
Ами нз, не съм го призовавал още и то не толкова от страх пред него, колкото по-скоро от респект

. Мисля си за 2 варианта на това призоваване:
1. Не съм сигурен дали е възможно да изградиш двоен енергиен кръг, които да те пази от него в кръга при първото призоваване и посвещаването на купата и меча и същевременно да не го допуска да излезе извън външния кръг.
2. Един от духовете в Некрономикона даваше информация за това какво съдържа закона на Ковенант-а. Ако не си говорил с него добре е мисля да го извикаш и да разбереш какво представлява тоя закон. Докато го спазваш няма да имаш проблеми с Уатчера. Проблема може да дойде ако го нарушиш (или ако си го нарушил преди това) и да предизвика неговата атака.
Колкото до призоваване извън кръга нямам идея дали е възможно и как се прави т.е. дали триъгълника ще ти свърша работа в случая. Но освен ако не го правиш някъде, където няма хора наблизо не мисля че ще е добра идея да му даваш свобода на действие в цялата околност ;). Твърде силен и опасен е за подобна свобода особено преди да сте се обвързали един с друг