pls трябва ми помощ (всякаква)

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот unufri » 19 Май 2006, 09:17

моят малък личен свят се срути. Замъкът, който съм строила вече 16 години се срути изведнъж и когато най-малко очаквах!
имам мдоста сериозни проблеми със смъртта. Имам чуството, че съм обречена. та така по въпроса направо :
В рамките на 6 месеца загубих:
1. НАЙ-добрия си приятел,
2. двамата ми дядовци,
и за капак на всичко и баща ми почина.
много е трудно да загубиш приятел или близък човек, но още по гадно е когато това стане заради болест. Чувствам се отвратително ама знам, че трябва да продължа напред. В тези 6 месеца подкрепям и успокоявам хора, които дори не познавам. Уви мен нямаше човек, който да ме попита как съм и нямах човек на който да споделя всичко това, нямаше рамо на което да поплача. Всъшност аз съм много чувствителна а сега направо пропаднах в яка черна дупка. Трябва ми съвет какво да правя защото иначе... каквото и да е пак ще ми послужи!!!
Аватар
unufri

Мнениеот Der_Tod » 19 Май 2006, 09:27

И след всичко това още не си отишла да питаш дали ти е направена магия? Е, май е време. :/
The Death will come to us all...
Аватар
Der_Tod
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sesil » 19 Май 2006, 09:28

Когато си на дъното на пъкъла
когато си най-тъжен и злочест
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез!

Този стих не помня от кой БГ автор е, но много ми харесва. Цитирах по памет.
Мило, твоя свят зависи само и едниствено от теб. Чувствата, които изпитваш отново зависят от твоя собствен избор.
Знам, че в момента няма да разбереш смисъла на тези думи. Но повярвай - силата е в теб! Ти можеш да пребориш болката, а болката може да отключи силата в теб.

Нищо на този свят не става случайно, за всяко нещо си има причина. А смъртта е просто една трансформация. Нищо не се губи. И дефакто - нищо не умира по начина по който ни е втълпявано.

Горе главата! Вярвам в теб! Защото знам, че ТИ можеш да се справиш!
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот hekata_ehnaton » 19 Май 2006, 10:20

Сесил, както винаги, е права - нищо не умира, приятелите ти, баща ти все още са тук - живеят в и със спомените ти, чакат да дойдат отново на този свят, за да продължат обучението си. Всички ще сме заедно, когато преминем отвъд - смъртта е временна раздяла, не се притеснявай за нищо - ЖИВОТЪТ Е БОЛКА! Щом те боли, значи си жива, значи има смисъл от всичко - щом не чувстваш, значи душата ти е мъртва...
Това, че приятелите ти и баща ти са напуснали Поселенията на Телата, не значи, че си сама - те все още се грижат за теб и ще те обичат - бъди силна, изправи се и пей за тях - в тяхна чест, изрази любовта си и кажи, че света няма да те прекърши, а ти ще прекършиш МАтерията в себе си, ще освободиш Духа си и ще се рееш с тях в небето , където са мечтите - ВЯРВАЙ и ще ти бъде даден ключ към истините на света, където ЖИВИ и МЪРТВИ са заедно и заедно коват БЪДЕЩЕТО!
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 19 Май 2006, 12:48

Сесил - стихът е на Дамян Дамнов :) Прекрасен е наистина :P

hekata_ehnaton
За съжаление не съм съгласна с едно нещо което ти написа.
Животът не е болка . Той е щастие. Щастието е нормалното човешко състояние , болката я правим ние самите , отказвайки да приемем простите правила на живота... а те са лементарни.
Нея я боли защото не разбира. Всяка болка е учителка.... Болката идва за да ни научи... Когато съберем достатъчно мъдрост у себе си и най-вече за себе си и живота , тогава и болката ще си иде...БОлката от неразбирането , непримирението болката от опита да се защитим от живота не разбирайки че живота е нашата закрила...
Когато разбереш и просто се примириш със живота и правилата на играта , и те те заобичват... никога не можеш да надцакаш живота... няма начин макар да ни се иска... :) Няма начин защото е нереално да опиташ да победиш нещо което всъщност е победа само по себе си
Живота е борба... той е и за това... за да се борим със себе си.
Да се преборим и да станем истински и най-накрая чисти...
ЖИвота е борба за разбирането на себе си , на аз , на самото съществуване... борба с правила... Научи се да ги спазваш и си тип топ :oops:
ЕЕЕ освен в леките лучай когато разни гадости ти се лепят за чистата душица... ама и те после си патят... заради същите тези правила на играта angel12.gif angel13.gif
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот erhan » 19 Май 2006, 15:28

Здравейте,unufri мила, моите сьболезнования и нека близките ти почиват в мир.Знам че в тоя момент ти е много тежко.Чуй ме,ако ти се плаче,плачи ако ти се пищи, пищи сьс всичка сила ако ти се чупи,чупи но никога не се отчайвай,защото винаги има такива тежки моменти които човек трябва да преживее.Помни че винаги има светлина в тунела.Можеш да разчиташ на нашата подкрепа :)
Аватар
erhan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Mell » 19 Май 2006, 21:15

Мога ли да помогна с нещо, мила аз магии не зная...
нито ме бива много по успокояването,
но ти съчувствам с цялото си сърце...
и умея да изслушвам хората.
Мисля, че е тъпо да се казва "Бъди оптимист" и
"Гледай напред ...нещата ще се оправят"...
В случай, като твоят мисля, че човек буквално
трябва да живее ден за ден...една колежка казваше...
може и да е цитирала някого, не зная но...
"Всяка сутрин трябва да станеш, да си измиеш зъбите...и да дадеш най-доброто от себе си на денят..."
Звучи гадно, но на мен това наистина ми е помагало, ангажирай се максимално с днешният ден...
не мисли какво е било вчера и какво е можело да бъде утре....
Зная, че някък не можах за напиша това, което исках да ти кажа.
Пък и стана дълго...дръж се !!!
Mell

Мнениеот AZA » 20 Май 2006, 10:03

"Това което не ни убива, ни прави по силни"
Преживяла си го ... ще се справиш .. и аз съм загубил доста приятели ... и роднини ... приблизително на твойте години та дори и малко по малък ...
Знам какво е да виждаш как някой се мъчи и буквално гасне ден след ден , знам какво е да загубиш човек с който си свикнал заради вредни навици ( наркотици ) ... и въпреки това оцелях .. и ти можеш .. и ти ЩЕ ГО НАПРАВИШ. И то не само заради теб самата , а и заради тебе , който са все още живи и са до теб , за тези който имат нужда от теб и на който им пука за теб и на теб за тях ...

ЩЕ СЕ СПРАВИШ .. търси сила най вече в теб и във всичко и всички около теб .
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 20 Май 2006, 12:01

Мдам. Това което не ни убива наистина ни прави по-силни. И аз съм преживявала загуба. Знам какво е и ти желая да успееш в живота въпреки изживяната болка. Незнам дали нещата ти са свързани с магия. Може би не. Защото в живота не всички злини са направени от някой. нали знаеш че понякога просто така ни е писано.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 20 Май 2006, 12:40

Всеки може да намери психическата сила в себе си, нужна му да се справи с живота.
Трябват му само малко воля и малко инат.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот FireSun's Viking » 21 Май 2006, 15:11

Мила, моя не губи вяра в себе си. Понякога се случват на куп много гадости, но тъй като това е форум за магия аз лично мисля че нямаш направена магия, това ти сама трябва да го разбереш, от едно изречение неможе да ти кажа.
От друга страна никой от тук неможе да ти помогне, защото ако ти не си помогнеш сама и никой друг неможе. Съвета ми към теб е не се затварай в себе си, излез подтисни болката която е в теб и си намери приятели, но не само такива които се правят а ИСТИНСКИ приятели.
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот unufri » 22 Май 2006, 07:47

прилагам едно стихотворение:

Недей да плачеш,
така няма да го върнеш!
Той би се радвал
пътя си да продължиш!
Недей да страдаш
той вечно ще е с тебе
и някой ден при него
ще се озовеш!
Някой ден и твоят път ще свърши,
но извърви го,
както би го извървял и той.
И нека щом от небесата гледа
да казва:
"Браво, мила! Знаех си, че си герой!"

това скромно стихче е посветено на моите близки от мен и на всички, които имат моите проблеми.
БЛАГОДАРЯ ВИ много за подкрепата и за съветите ви!!!
Аватар
unufri

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор