Може ли някой да ми обясни ?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот sesil » 23 Мар 2006, 07:26

ChaoS написа: И после те оставя, за да дойде следващия. Човек има по няколко учителя в живота все пак... Или поне мен така са ме учили.

Да не е буквално, и рядко се обявява за твой учител за да можеш веднага да го възприемеш за такъв.
Понякога разбираш, че даден човек ти е бил учител след доста дълго време, когато неговите уроци са покълнали в съзнанието ти.
А понякога се случва след време ти да бъдеш учител на учителя си. :)
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 23 Мар 2006, 09:18

Знам. Така е.
Много конфузно се получава на моменти...
да не говорим за това как се стряскаш, когато се усетиш... ^_^
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот damnameneus » 23 Мар 2006, 17:15

ами незнам хаос дали и древните заклинания са така измислени, ти явно повече разбираш та по-добре ти да обясниш 8)
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот ChaoS » 23 Мар 2006, 18:07

ХАХА!!!
Ако съм бил там- да ти разкажа.
Просто всичко някога е било измислено за пръв път.
И смятам, че този пръв път е бил подобен- хората са решили, или са им казали, че така трябва.
::вдига рамене::
И процеса си продължава до днес- всеки сам измисля/модифицира нещата такива, каквито на нео му пасват.
А ако се окажат действащи и за други- толкоз по-добре. ^_^
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 23 Мар 2006, 21:20

ChaoS написа:..... всеки сам измисля/модифицира нещата такива, каквито на нео му пасват.

:) Защо ли не се изненадвам....напълно за привърженик на хаоса. Всъщност прав си и нещата наистина стоят за всеки индивидуално. Само исках да вметна, че има формули, традиции а и ритуали, които се спазват точно такива каквито са били в първовариянта си и опит за модифициране води до ... нищо. Казвам от опит, защото опитах да пробразя някои неща измъкнати от грумиари и сума настолни книги... Ефект - нулев.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Mell » 20 Авг 2006, 08:09

Защо ли пак съм в тази тема....
опитах се да бъда търпелива , но
и след половин година...нещата са си същите.
Mell

Мнениеот ChaoS » 21 Авг 2006, 12:59

Така е, признавам- има си някои изпитани методи, които стават само така, както са изпитани за да има резултат.
Не отричам.

Мел, нещата колкото и да се менят си остават същите. Едното не винаги изключва другото, нали?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 21 Авг 2006, 19:45

Ми за съжаление хаос...ще да ми се наложи да
се съглася с теб :)
Mell

Мнениеот zaek » 22 Авг 2006, 08:26

Темата която Мел отвори е доста добра.Така Мел,ако трябва да сме реалисти наистина този сайт е за обмяна на информация и за да си помагаме взаимно,и съм абсолютно съгласна с теб че когато някой дава даден ритуал трябва да бъде малко по конкретен и да се обоснове дали действа от къде го е взел.Съгласна съм че когато някой помоли за помощ то не е редно да му се налива мозък в главата или да му се дават философски отговори на въпросите и т.н.Абе въобще съм съгласна и знам какво искаш да кажеш защото в крайна сметка всеки сам решава за себе си какво да прави или както се изрази един добър мой приятел наскоро"сам трябва да кове съдбата си".До тук добре но идва голямото НО....и то е че доста голяма част от ритуалите наистина са индивидуални и доста от тях са изключително опасни за да бъдат публикувани току така на всеослушание.Има доста хора които в опита си да ги направят биха оплескали нещата така че да се чудят после как да се оправят.Да всеки сам решава и ти казваш че ако си прибягнал до това си изчерпал всички "нормални"начини за постигането на дадена цел,но я почети малко повече във форума и ще разбереш от някой теми че има и доста деца който просто искат по лесния начина да постигнат нещо.Това не са хора който са изчерпали всичко нормално а хора който просто ги мързид а предприемат нещо нормално и гледат към магията.Магията не е модно учение а древна сила която ако попадне в неподходящи ръце може да предизвика такива неща за които даже не искам да си помисля.Съгласна съмс теб че когато някой иска помощ би трябвало да му се даде,но се съгласи че не можеш за разни дребни прищевки да изпозлваш древни учения.Да наистина никой няма нужда от нравоучение когато е закъсал и съм съгласна че ако някой може да помогне е добре да го направи и не е нужно това да става във форума.Просто е достатъчно да прочетеш проблема на даден човек,да решиш да му помогнеш а от там нататък начини много нали затова са и ЛС и мейлите и к-то и хиляди начини има.Това си е мое мнение не искам да го налагам на никого но до голяма степен подкрепям Мел.И да ти кажа все пак Мел че в този форум има адски много хора които биха ти помогнали,много чисти души които не остават затворени за човешката мъка но трябва да ги откриеш сама.Научи се да четеш между редовете на постовете на хората и сама ще откриеш към кого да се обърнеш.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mell » 22 Авг 2006, 18:52

Сигурно е така Зайче, ама аз имах предвид
вече поствани и недовършени ритуали,
ако се опасяваш от нещо си мълчиш
и толкова. Но, ако вече си дал нещо
е редно поне да го следиш и да помагаш със съвети.
Спомням си тема от тук, която четох
значи дава се ритуал... много хора имат въпроси,
възражения и какво ли още не
и накрая авторът и отговаря, че НАРОЧНО не е постнал
пълният ритуал... Е това защо ?
Mell

Мнениеот zaek » 25 Авг 2006, 13:34

Спомням си тема от тук, която четох
значи дава се ритуал... много хора имат въпроси,
възражения и какво ли още не
и накрая авторът и отговаря, че НАРОЧНО не е постнал
пълният ритуал... Е това защо ?

Ами мисля че точно поради причините който изтъкнах по горе скъпа Мел.Мисля че се сещам за кой ритуал ми говориш и за коя тема.Ако се върнеш към темата ще прочетеш че въпросния човек направил този пост е дал този ритуал само като пример за това как се изършват подобен тип ритуали.Ритуала си е доста опасен и е нормално да не бъде публикуван изцяло.Не се знае кой за каква цел ще го ползва и какви бели ще сътвори.Както ти казах имам усещането че всеки е решил да пробва всичко в магията без мисъл в главата.Ако се помисли малко и се почете ще се разбере че това не е игра но кой да ти мисли братче.Ако искаш да разбереш нещо казах ти-има начини живеем в 21 век.Има ЛС питай.Късмет от мен.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор