Въпрос относно две книги...

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот EXARP » 01 Фев 2007, 13:18

И така... преди няколко дена ходих на село по молба на баба ми, тъй като къщата е почти паднала да взема един сандък с книги които пренадлежали на прадядото на баба ми и били много ценни.
За моя огромна изненада всичките бяха на окултна основа, което наистина ви дойде като гръм от ясно небе. Повеето от тези книги са от преди 150 години, но има и няко по нови издадени и по късно като "най-новата" е от 1939г.
Та въпроса ми е за две от тях..тъи като от едната е останало само първите няколк страници(поне заглавието го има) - "Тебъ Азъ Дарувамъ"-Тайното учение на Тибетъ и другата не е точно книга е нейн препис на ръка със заглавие "Пранаяма" автора ми е неизвестен..но има интересни нещица вътре и доста практиески упражнения. По изданията на някой мога да определя че част от тях принадлежат и на моя прадядо, тъи като са по "нови"
ELEXARPEN COMANANU TABITOM
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 01 Фев 2007, 14:21

Супер! А дали случайно нямаш книга за ритуална магия?
Все пак съм любопитен за някой по конкретен ритуал. Ти дали ще се съгласиш да пубикуваш нещо от книгите си във форума.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот EXARP » 01 Фев 2007, 14:41

Ммм...засега по голямата част от тях са свързани с чакрите и кундалини. Неска разбрах че този мой пра-пра-пра..незнам си там колк опъти дядо е пътувал до Тибет и така нататака. Таа доста голяма част от книгите на на руски и някакви дтуги диалекти които не разбирам. Има две на санскрит..или каквото е там не съм сигурен, няколко на арабски. Тези на български са много малко и то са написани не на днешния български ами на малко п остарял. Специално за ритуална магия не съм намерил нищо. Доооста голям е материала за разните там йоги практики..чакри, кундалини..прана и другите подобни.
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lonely Ghost » 02 Фев 2007, 07:54

"Тебъ Азъ Дарувамъ"- тази книга май скоро пак е издавана. Вижте тук: http://www.mobilis.bg/shop/i/DETAILS.ASP?ItmID=24831
За същата ли става въпрос? :roll:
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EXARP » 02 Фев 2007, 11:00

ммм...не мога да кажа...
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси