Въпрос за един дух.

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот ilusia » 24 Юни 2007, 23:00

Имам един малко странен въпрос ... всъщност цялата ситуация е дебилна. Шибана... Както и да е.
В живота ми малко съдбовно се появи едно момче. Вчера погреба майка си , а днес има рожден ден. Имаме доста близки отношения , но не връзка. Тази нощ поговрихме малко , час преди да си дойде усетих лека болка в лявото слепоочие . Говорихме за майка му , пиинал е малко и аз говорих всякакви глупости , че най-големият страх на една майка е за детето й и че сега неговата има възможност да го гледа от някое пухкаво облаче и да го подкрепя. Пълни абсурди но в такъв момент на едно дете... какво можеш да му кажеш , освен приказки за лека нощ ? Та... в друго ми е въпроса , прозореца ми е на няма и педя от главата. Цял ден имам усещането , че тая жена е край мен. Изведнъж усетих силна топлина по врата от дясно - точно където е отворения прозорец и принципно идва хлад. Сякаш някой си слага топлата длан. Точно на едно определено място. И като леко изтръпване. Не знам защо , никога не употребявам тая дума , нарекох го "пате" и то няколко пъти. Изведнъж каза " мама ме наричаше така от както се помня" . Попитах го иска ли да спра , каза , че не.
Съжалявам , че толкова емоционално подхождам към зададения въпрос ... но той е важен за мен. Възможно ли е това което усетих да е било майка му ? И ако да... какво иска ?
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lonely Ghost » 25 Юни 2007, 11:52

Според мен е възможно. А какво иска?... Ами може да е дала просто знак, че все пак е около него по някакъв начин. Може би е избрала да го направи чрез теб, защото знае, че ще приемеш това по-естествено и защото сте близки с него. Знам ли! Това е само мое предположение, което ми дойде наум, докато четях това, което си написала.
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот weballergy » 25 Юни 2007, 11:58

Може би иска да му предаде топлината си чрез теб, да му покаже,че го обича и че бди над него и е смятала,че ти ще я усетиш, зтова го е направила по този начин. Не ти препоръчвам да я призоваваш, но следващия път можеш да се опитраш да я попиташ какво иска да направиш за нея. Или да я оставиш да говори чрез теб. Зависи как ще се развият нещата.
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 25 Юни 2007, 12:09

:roll:
Според мен е жест да одобрение. Показва ми , че се радва , че има някой който е край сина й. Няма да я призовавам , още 9 дни ще броди на около. Дано намери покой. Не смятам , че е добра идея да му го казвам. Достатъчен е шока , който изживява , за да взема та му изтърся " ей сладък , майка ти дойде при мен "
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот n0angel0s » 25 Юни 2007, 12:56

Здрасти ilusia,

Попринцип знам, че духа на един починал човек броди около близките си 40 дена, и след това отива в по - високо ниво(това ми го е казвал медиум), и че и там горе душите имали работа, създавали семейства, прибирали тукощо починали души, помагайки им.

Мисля, че майката не само е искала да каже на детето си, че е с него и че ще го пази, но и това че е добре.

icon_color :oops: Ще ме извинявате, но и аз бих искала да попитам и споделя нещо, свързано с мое преживяване:

Преди година почина лелята на майка ми.. и когато отидохме при нея, в деня преди погребението, бяхме застанали отвънка. Беше много топло и аз си бях на слънцето, когато 1на много студена тръпка мина през ръката ми.. Визможно ли е да е била лелята на майчето ми? (ilusia, попринцип това наличие на хладина е характерна когато има дух..), но при мен я нямаше.. Дали е било от това, че бях под слънцето? :roll:

Другото което е, като влезнах при баба ми (мисля че така ми се води), трупа и бе спокоен и някак си все едно спеше, стори ми се красив.. приех го спокойно.. А не ми се вярва да съм изпаднала в шок, бях много спокойна.. После споделих с майката ми и тя каза, че това мое възприятие на трупа не е на хубаво..

Вие как мислите..?

МЕРСИ предварително :oops:
Аватар
n0angel0s
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lonely Ghost » 25 Юни 2007, 13:18

Ако мислиш, че твоето приятелче няма да изпадне в шок, би могла да му разкажеш какво се е случило. Но ако смяташ, че това ще го разстрои, по-добре си трай. Може би пък идеята на майка му е била точно чрез теб да предаде любовта си, загрижеността ...
Lonely Ghost
Аватар
Lonely Ghost
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 25 Юни 2007, 13:38

Това за духовете и аз го зная. Абе не знам защо дори го написах , просто исках да чуя гледни точки.
Ами за хладината ако не е особено добронамерен предполагам , че излъчва хлад , но то е свързано и с отнемането на енергия . При мен беше топлина.
Не зная... вижда ми се странно , почти съдбовно но не го взимам много вътрешно. Както има да става ще стане. И да го мисля и да не го мисля нищо няма да променя освен да изпъна нервите си още по силно ;)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arian Star » 25 Юни 2007, 14:23

Здравей Илюзия,

Ами аз смятам, че да - това е бил духа на починалата жена. Искала е да утеши своя син и да ти даде и на теб знак, че те приема и че знае, че ти усещаш тези неща. Те, духовете обикновено знаят при кого да отидат! Не мисля, че е било лошо. Тъкмо напротив! Дала ти е знак, че трябва да подпомагаш момчето й, защото тя е вече отвъд и че дава на теб тая чест. Трябва да бъдеш до него в този труден момент, за да преодолее мъката. По принцип така съм чела, че за мъртвите не трябва да се скърби. И че мъката не е добре за тях. Когато моя дядо почина, а той почина скоро аз го изпратих. Знаех, че не трябва да плача и да тъжа за него, а да го помня с добро. Видях неговите тленни останки и после го видях седнал, там при тях, усмихвайки ми се. После дойде до мен и сякаш ми каза, да подкрепям майка ,защото в този момент тя изпитваше неистова мъка. Аз поех мъката на майка си и се опитах да я трансформирам като й давах сила, за да я успокоя и така изпратихме моя мил дядо. Преди да умре, защото аз усещах това му обещах нещо, което ще изпълня, а именно да издам неговите разкази, за поколенията. И така го запомних, усмихнат и добър.
Та, малко се отплеснах. Но ме разбра предполагам. Дай му своята духовна подкрепа и дори ако трябва поеми част от неговата болка, като преди това я трансформираш. Това е искала и майката на това момче! icon_angel
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот DarkAngel666 » 25 Юни 2007, 16:26

Сега може да поискаш, да чуеш гледна точка, която не е свързана с християнските/юдейските/мюсюлманските религии (имам предвид мита за 40-те дена).

Та, според ерисинаския закон, че всичко се дели, множи и каквото и да било на 5, ще дам пет теория съгласувани с хаотисткия ми дух.

Та значи, тя му е майка, тоест, изпитвала е чувства към него. Нека условно приемем, че това е енергия. Навярно е необходимо известно време на енергията, за да се заземи. Според тази теория, би трябвало да изчезне за по- малко от 40 дена.

Втора теория. Неговия дух (информационна матрица, КИА или каквото подобно се сетиш) подсъзнателно търси точно определения човек и създава някаква форма (не е задължително да е енергийна, въпрос на гледна точка), която с времето ще изчезне.

Трета теория. Душата й е поискала малко време, преди да отиде на съвет с божествата, на който да обсъди следващата си инкарнация.

Четвърта, напълно безумна теория със смесица от християнство, сатанизъм и много глупост. Душата и си търси друга душа, която да отведе в рая или ада за компания (да играят крикет, най- вероятно).

Пета, Ерисианска теория. Ерис се е*ава жестоко.

Каквото и да е, смеха помага за всичко.

Коментара е малко абсурден, но е с цел да се досетиш и за други гледни точки. ;)
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 25 Юни 2007, 16:45

Благодаря ти за всички теори , но последната е малко абсурдна предвид ситуацията :)
Едва ли една майка би искала да отнеме единствената утеха , която синът й има в този момент :)
Няма значение , каквото е такова. Моя отговорност , ще се справя сама с нея. Просто никога преди не се беше свързвал дух с мен. Е преди 7 години дядо ми дойде да ми обясни как аз трябва да пазя и да се грижа за майка ми и сестра ми....забавна картинка за 12 годишно дете :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 25 Юни 2007, 16:48

ilusia написа:Просто никога преди не се беше свързвал дух с мен.

Ами, удобен случай, за да пробваш нещо... гадаене, илюминация. :)
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 25 Юни 2007, 17:33

Не смятам , че моментът е подходящ. Пък и точно този дух... едва ли
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 25 Юни 2007, 18:35

Не четох мненията . Ще изкажа това от теорията която съм чел в една книга :
Мъртвите определено време след смъртта си са около нас в някакви аспекти . Те чрез каналите които съществуват и при нас на енергийно ниво могат да преминат на всякъде за малко време и поради тези канали виждат различни картини , звузи и т.н. След това това (казва се че е към 40 дена за нас а за тях времето е различно) отиват в някакво място на мрак и безтегловност за определено време което им се струва цяла вечност . Та преди да отидат на това място те скитат . Ако са имали през физичният си живот силни връзки и след като умрат ги помнят започват да ги търсят . Мислят се за живи отчасти . Та чрез тези енергийни канали може да е намерила теб като негова близка и начин да контактува с него .
Също както в "Гарванът" (филма) може да е възможно душите отказват да бъдат мъртви и да бродят . Не мисля че на физично ниво в чистият идеалистичен вид който всеки си представя . . .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 25 Юни 2007, 20:45

Здравей Илюзия,явно майката на момчето е забелязала у теб качеството алтруизъм което притежаваш и е преценила,че ти би била опора на сина и.Помагай му с каквото можеш,ако иска нещо конкретно ще я сънуваш т.е ще ти каже.На този етап бих те посъветвала да не се коментира повече защото това пречи на духа да се отдели и се задържа поради мъката на близките.Можеш да раздадеш нещо за ядене-ако знаеш какво е обичала,запали си свещ в храм и се помоли да намери лесно пътя към Създателя.Нека Бог е с вас .
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 25 Юни 2007, 21:08

Ама аз никога не съм я виждала... Дори не я познавах...
Та аз и него познавам от няма и месец. Добре , съжалявам , че ви задръстих с моите глупости а и не искам повече да го обсъждам. Нека жената почива в мир , той ще се справи. Ще се справим.
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 25 Юни 2007, 21:55

Не са глупости Илюзия,просто за духа няма тази граница наречена тяло,тъй че е оценила качествата които притежаваш.Ще се справите.Дано дано дано,до всяко добро същество застане поне още едно..Желая ти поне три твои желания да се сбъднат за нула време.Намисли ли ги?Успех.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ilusia » 25 Юни 2007, 22:38

Не , не са глупости. Просто е нещо лично , което ми се струва омърсено от толкова много погледи. Жената е решила да дойде при мен , аз го направих публично достояние , както и болката на едно момче.
Струва ми се като гавра с лична трагедия. Никой не е добър или лош. На света втори като мен ще му дойде твърде много....
Просто понякога човек има нужда да не мисли единствено за себе си , за да опознае оная страна на същестуването си , в която се проявява нещо чисто и истинско силно наречено обич.
Благодаря за думите. Намислих си 3 желания :) Дано!
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот stanislava » 25 Юни 2007, 23:18

Илюзия не се коси-направила си нещо в момент на обърканост от това което преживяваш-всеки би потърсил съвет-така се учи човек,нали знаеш поговорката-Не питай старило,а патило.Не си сгрешипа,така е по-добре не бива да се задържат тия неща защото болестите са плод на такива емоционални натрупвания.Горе главата.Лека седмица ти пожелавам.
Аватар
stanislava
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор