След работа

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот avanabil » 27 Юли 2007, 10:00

Да се намираш постоянно на нивото, на което те поставят очакванията на околните - това е доста съсипващо и понякога действа по-мощно от енергиен вампиризъм. Познато усещане. На работното място, точно на стената зад гърба ми, си бях залепила едно мъничко огледало, което да отблъсква негативната енергия, която вероятно можеше да ми бъде изпратена. На подложката за мишката си нарисувах няколко руни за защита и реакцията ми през деня най-често беше усмивка или безразличие. Нищо повече от това. Действат отблъскващо и обезоръжаващо. Друго: На един лист си бях написала следното заклинание и всяка сутрин, преди да започна работа си го прочитах:
"Да възкръснат и се вдигнат Боговете наши.
Да се разпръснат и изчезнат враговете наши.
Да се стопят лицата техни като дим.
Да изчезнат, както восък се топи от огъня.
Да загинат бесовете и чуждите нападки,
да се отстранят от пътя на обичащите Боговете свои.
Да възстанат в наша защита ангелите.
Да прогонят всичко лошо, което ни е заобиколило и което в нас се е
вселило.
Да пречистят нашето сърце и нашето съзнание от всичко лошо,
чуждо и нежелано.
Да върнат към живот и сила нашият ум и нашата душа.
Днес и завинаги да е така."
Много ми помагат всички тези неща накуп. А когато усетя нечии недоброжелателен поглед към себе си, веднага си представям огромен, светещ в синьо-лилаво кръст, който отблъсква като бумеранг негативната енергия.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот marise » 27 Юли 2007, 12:46

Блгодаря идеите са чудесни, определено ще се възползвам!
Аватар
marise
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 28 Юли 2007, 08:59

Нека отговоря така :
От толкова много контакти с хора на ден ти развиваш голямо изкуствено его . Цял ден си с него и се самозалъгваш като се отъждествяваш с него . След когато работният ден свърши и цялята тази динамика изчезне ти оставаш сама . Когато останеш сама това фалшиво его се измъчва . Когато егото се наранява боли .
От друга страна заради егото си ти влагаш много енергия за да угодиш на хората с които работиш . След като останеш сама осещаш колко много енергия си дала за напрактика нищо особено за теб (за истинското ти аз) .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот EvilOne » 01 Авг 2007, 19:48

След работа се чувствам премазан,в повечето случай чисто физически,за да си помогна взимам чашка топло мляко и прочитам нещо ободряващо-примерно почвам да се ровя в сатирични сайтове и страници с вицове.След което заспивам *при мен е малко объркано,защото съм изключително на нощна работа*
Преди години четох,в една от книгите на Неда Алтамарова,следния начин за пречистване след работен ден.Когато се прибираш,заставаш през външната врата,оставяш на земята каквото носиш там-чанта,торби и си казваш : това е моят,дом,моята крепост,тук ще бъда щастлива.Оставям цялата умора и угнетеност на деня отвън и влизам вкъщи бодра и пречистена.
След това вече можеш да медитираш,да се заемеш с вани и ароматотерапии и всичко което изброиха по горе.
*има един български кристалчета за вана,не помня май на Арома,червени такива точно антистрес пише на етикета,много добре ми действаха навремето
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот МагНаско » 01 Авг 2007, 23:57

поради естеството на моята работа и на мен ми се налага да контактувам с доста хора и да се сблъсквам с различни енергий ще си позволя да ти дам няколко прости и ефикасни методи:
1.Златен душ- заставаш права и визуализираш над теб един златен облак от който вали златен дъждец нека тоя дъжд се стича бавно по теб от главата надолу като в същото време виждаш как от краката ти излиза цялото напрежение и мърсотия и се насочва към центъра на земята/отнема няколко минути но е добро като за начало, не е желателно да носиш метални предмети докато го правиш/
2.разходка до реката- отиваш до реката ако ти е удобно и си правиш едно така да се каже ритуално умиване на лицето,ръцете и краката като наричаш всички напрежения да се отмият от теб и да отидат по водата

3.
Просто си осигури покой, притихни, насочи се към вътрешните си светове, позволи си да се отпуснеш, позволи си да си починеш…само за 5 минутки 
Вдишвай през носа и издишвай през устата. При всяко вдишване си представяй, че вдишваш пречистващ въздух, а с всяко издишване си представяй, че се освобождаваш от всичко ненужно: от напрежението, от страха, от комплексите. Вдишвай Светлина и издишвай всичко ненужно – само за 5 минутки 
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот B-L-O-T » 02 Авг 2007, 09:08

Вие и давате еднократнш решение на проблема . Как мислите че тя ще го прави всеки ден това ? Задълбочете се в въпроса/проблема за да се оправи жената перманентно .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот EvilOne » 02 Авг 2007, 09:10

B-L-O-T да смени работата ли ?
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 02 Авг 2007, 09:22

И това може . Трябва да жертваме полезността си на обществото пред собствената си гибел . Но ми е интересно как се дават решения на проблем който не се вижда (или само повърхностно,черупката) ? Аз по-горе направих едно частично или пълно;точно или неточно прозряване на същността на проблема . Ако се види тази същност то проблема на половина поне ще изчезне .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот EvilOne » 02 Авг 2007, 09:31

Добре знаеш в каква реалност живеем,физически,тук в България.Понякога жертването на работа е равно на гибел.
Повечето хора са откровенни идиоти-значи ли това че трябва да си търси работа която не е свързана с срещи лице в лице с хората и емоциите им?
Divide et impera
Аватар
EvilOne
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 02 Авг 2007, 09:52

Защо трябва да си жертва работата? Не е необходимо, защото това ще е пътя на най-малкото съпротивление за момента, пък и няма гаранция, че новата й работа няма да й предложи нещо по-внушително като усещане, подобно на сегашното. Просто е необходимо да смени гледната си точка към настоящата ситуация, а не да приема, че ситуацията я владее отвсякъде. Това си е просто вид фобия, на която не трябва да се поддава. Може да се опита да установи контрол над тази част от себе си, която я представя пред обществото, а това от своя страна предполага и контрол над енергията, която тя ще отдава чрез този свой образ.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот nightwalker » 02 Авг 2007, 10:24

Повечето от нещата,които бяха предложени могат спокойно да се изпълняват всеки ден без особени затруднения. На мен лично заклинанието,дадено от avanabil много ми допадна и моментално го прилапах за лична употреба,като го комбинирах с някои символи. Според мен смяната на работата е доста пресилено решение.
При ежедневен контакт с много хора е естествено да губиш много енергия,но с времето ще видиш кои техники ти помагат и ще намериш начин да компенсираш.
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор