парализа???!!!

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот alana_lire » 05 Сеп 2007, 08:55

не знам за вас , но при мен се е случвало 2-3 пъти да се събуждам посредата на сън и да имам гадното чувство че някой ме притиска към леглото и не можех да мръдна нито да извикам....,а усещах някаква негативна енергия.............
та реших да проверя в нета и разбрах че има такова състояние , наречено спяща парализа или нещо подобно , което се изразява в това че човек не може да мърда и да говори и има чувството че някакво същество го притиска към легло ( получават се и видения - дяволи, разни демончета и др. такива създания).....
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 05 Сеп 2007, 08:58

Парализата се случва често при излизане от тялото .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 05 Сеп 2007, 09:16

не си спомням да съм излизала от тялото но мога да се закълна че нещо ме притискаше към леглото, а най-странното е че на сутринта ме боляха ръцете в областта на китката и мах и сиснини сякаш накой ме е стискал силно там
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот FrEaKyKiD » 07 Сеп 2007, 15:11

хм а как си чувстваше тялото,изтръпнало или...защото и на мен ми се случи една сутрин се събудих и неможех до някаква степен да се движа,но не бях се замисляла че може да е свързано с някакво духовно изживяване или нещо такова ако някой може да ми разясни...ще е много хубаво
Аватар
FrEaKyKiD

Мнениеот alana_lire » 07 Сеп 2007, 18:01

хммм, изтръпнало беше след това.отна4ало беше студено и да изтръпнало беше...... какво още искаш да знаеш???
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

!

Мнениеот MaSaRi » 07 Сеп 2007, 20:47

FrEaKyKiD xaxaxaxa просто схващане! не тарси под вола теле!
MaSaRi

Мнениеот DarkAngel666 » 07 Сеп 2007, 20:49

Може ли да препоръчам нещо. Прочетете малко научна литература за състоянието "транс". Малко научна литература за състоянието "сън". Малко експериментиране. Миг на просветление.
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 10 Сеп 2007, 07:39

и????? какво ше се промени? вземи прочети в нета има много хубави научни статии , та в някой от тях лекари обясняват че такова състояние има и дават множество примери и причини за състоянието ( статиите са на английски език)
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 10 Сеп 2007, 10:44

В "нета" има също така публикации от псевдо медици и псевдо окултисти. При транс се достига до състояние подобно на сън. Самите вълни на мозъчната дейност се подобни на тези при сън, но не са същите. При сън се отключва биохимичен процес, който обездвижва тялото, поради простата причина, че ако почнеш да правиш онова, което в същият момент сънуваш може да се нараниш сериозно. Най- вече при сънуване на скачане, падане, бягане и т.н. Състоянието на транс е подобно на това, но човек остава в съзнанието. Плюс това мислите в главата затихват и се получава "пролука" в психическият цензор. На места се използва различна терминология, но в общи думи звучи така. При транс не е задължително да се отключи биохимичният процес при парализа. На английски терминът, OUTER EGO EXPERIANCE. Може да танцуваш в кръг и да си в транс, това не е пречка. Може да се въртиш и да си в транс, може и да медитираш и да изпаднеш в транс. Обикновено при методите включващи неподвижност се наслагва за даден период от време чувство за "падане във себе си". В много случаи се загубва определянето на време и пространство. Може да чувстваш, че си по- голям или по- малък от това, което виждаш в огледалото всекидневно. В даден момент губиш концентрация към крайниците си, те натежават, понякога не ги чувстваш дори. Ако в този момент на транс рязко натрапиш в мозъка си мисълта да си поместиш ръката примерно, ще ти се стори, че тя е "парализирана". След няколко секунди до минута отново ще можеш да я движиш, ако не изпаднеш в паника. При паника ще ти трябва малко повече време.

Самото правене е в пъти по- важно от процеса "четене".
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 10 Сеп 2007, 14:18

хммм...................аз си бях в пълно съзнание - чувах,виждах, усещах,мислех............
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот dsims » 12 Сеп 2007, 05:50

Добре, това са почти всички признаци за случайно астрално пътуване повреме на сън. Това което описа се случва на много хора след като са излизали от тялото си.
Аватар
dsims
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот alana_lire » 12 Сеп 2007, 08:06

ок....както кажете
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот nikoj » 14 Сеп 2007, 06:15

Много прилича на демонична атака. Съвет - иди в някой храм и се помоли. В момент на такова състояние си престави, че си в храма и че от купола му излиза златна светлина, която те обгръща и предпазва от вредното влияние.
В митологията съществата, които нападат по описания начин, се наричат сукиб/инкуб. В случая естествено може да не става въпрос за подобно същество.
От опит знам, че подобни оплаквания се срещат основнио при хората с неразвити окултни способности. Ако решиш да се занимаваш с магия, проста атака на околноста около теб ще те изважда веднага от това състояние.
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор