от kamael » 17 Сеп 2007, 22:42
ето ти малко инфо за работа с елементите.
определено съм забравил точните заклинания щото отдавна съм спрял да се занимавам с безинтересни неща.
недей да работиш с един елемент само това ще се отрази не само на психиката ти а и на характера ти в дълбочина.
старай се да потдържаш елементалните сили в равновесие,по една-две седмици работи със всеки от елементите,не само с един.
златната зора имат една от най добрите,системи за посвещение на адептите в елементите.даже степените се равняват на 5те елементе(там са 6 но 1вата е нулева степен)
тва е друга тема,като начало не ти трябват заклинания просто като хванеш 1 елемент-запознай се със свойствата му:огън-тплина,суша;
вода-мокрост,студенина.......и т.н
започни да наблщдаваш елемента ,проявлението му в околната среда.
работи с него като архетип-откривай и осъзнавай архетипа в реалното проявление(е това е трудно защото материята не е чиста като архетипа=>ще си способна да забележиш повече студенина и по-малко студенина във водата,повече топлина във въздуха,спрямо този на друго място например)
прави техники за работа с елемент:примерно потопи се във ваната и усещай водата как прониква във всяка пора от тялото ти научи се да бъдеш вода и така със всичките.
после вкарай техники за контрол:примерно визуализираи черна дупка в пространството и веднъж като знаеш как да 'бъдеш' елемент предизвикай състоянието и отпрати част от него в дупката така ще намилиш влиянието на елемента в теб.(тва е мн полезно ако се запознаеш със аспектите на характера които отговарят на елементите,току що ти дадох техника за да си регулираш емоциите и да моделираш характера си)
тва е доста сериозна и не мога да я обсъда ей така толкова от мен ако искаш повече инфо се разтърси току що ти дадох насока какво да търсиш.
ПС :заклинанията не са от кой знае какво значение тук ако наистина си решила да работиш с елементите.Полезни са но не са най важното
....поне специално за тази тема.
the reality is someone's freaken dream