Интерес

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот silver sea angel » 12 Сеп 2007, 16:42

Интересуваме слвдното. Мръсна вода и мъртва вода едно и също ли е или са различни понятия? И ако е така как моге да се неотрализира ритуал за "пречистване" с мръсна вода, който е направен преди доста години от поп, за прогонване на отрицателната енергия от битката м/у българи и туирци през войната. И ако трябва да се успокоят тези духове как става?
Аватар
silver sea angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 12 Сеп 2007, 18:19

до сега не бях чувала за мръсна вода,според мен са две различни неща,но доколкото знам с мъртвата вода се правят магии за лощо
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот runner413 » 12 Сеп 2007, 18:36

Е какво точно ще рече мръсна вода?За какво се използва.Аз също съм чел за мъртвата вода.До колкото помня водата имаше различни качества в различните часове от денонощието.Нали?!
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Cath » 12 Сеп 2007, 18:46

confused2 чакайте, чакайте .... ритуал за пречистване извършен с "мръсна вода" и на всичкото отгоре от поп?!?!?! възможно е да е същото като мъртва вода, макар че ме съмнява. за кой край на България става въпрос? след като този свещеник е направил ритуал за изгонване на "лошото" повярвай ми старите българи са се погрижили много, ама много добре, за духовете! виж ако има духове на турци, по е възможно... ама как така поп ще пречиства с "мръсна вода"?!?!?! кажи за кой край на България става въпрос все пак...
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот runner413 » 12 Сеп 2007, 19:45

Объркана история!:?
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот MrFaust » 12 Сеп 2007, 22:11

Мъртва вода - това го разбирам , мръсна вода - е те т'ва вече ми убягва ... Говориш за поп , и за ритуал за пречистване , да - това ми напомня за една от разновидностите на водосвета , но той се прави със светена вода , не с мъртва вода , нито с " мръсна вода " което незнам какво е ( освен ако някой не нарича светената вода - мръсна ) ... А и ритуала изпълнен от свещеник би следвало да ги е прогонил все пак духовете ( ако не го е раздавал нещо екзорсист разбира се ) ... И наистина за кой край на нашата прекрасна родина става въпрос ???
In hoc signo vinces
Аватар
MrFaust
MagicGateBg Приятел

Мнениеот silver sea angel » 14 Сеп 2007, 07:50

Става въпрос за Бургаския край, общ.Несебър в едно китно селце със сранно име Гюльоца. Ритуала е извършен в нашия двор, преди много години. Вуйна ми , маика и аз ходихме на една гледачка/ в различни дни разбира се/ и тя каза и на трима ни, че двора ни е покрит с кръвта на невинни по време на битката след, което е правенао "пречистване" от този "поп" с съответната вода. protest
Аватар
silver sea angel
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 14 Сеп 2007, 08:30

да де ама това за мръсната вода за първи път го чувам,знам за пречистване със светена вода но до сега за мръсна не съм и чувала нито съм го срещала това название
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 14 Сеп 2007, 10:38

Ако може да си дам мнението.По принцип съм дълбоко запознат с църковните дела ,пречиствания,водосвети и прочие.В църквата никога не се използва мръсна вода ,самата светена вода която се пръска,обикновенно е на места където не се тъпчи.
Т.е. според мен гледачката е искала да ви каже ,че водата която въпросния "поп" е осветил за водосвета е била мръсна.Да не казвам добра дума ама все едно никакъв водосвет не е направен.
Не му се чудете много ама Бг свещенниците ,особено в старите времена само имената им са свещенни според каноните.Моя съвет е ,ако решите да викате свещенник за да успокоит работите ,накарайте го да направи панахида .Прави се за да се почетат и успокоят духовете на починалите.И един водосвет да направи.А ако не искате ,като дойдат църковните празници когато се подава ,дайте подавка за починалите ,не е нужно да уточнявате кои точно ,вземете си от църквата вода и напръскайте из двора,но докато изсъхне почвата не е хубаво да се стъпва по пръсканото (макар ,че заключението до което стигнах в времето когато се занимавах с това е че светотата която е в водата попиведнага и остава само водата ,но това са си мои проблясъци).
Надявам се да съм ти помогнал :)
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот rain » 29 Сеп 2007, 15:22

Включвам се към останалите - пречистване с мръсна вода?
Това е като проклятие със светена вода. Може и да има такъв ритуал, но и на по-запознатите
с църковни практики явно не им е известно. А относно т.нар. мръсна вода, в някои ритуали се
използва такава за подливане на врага, за да е омразен и нехаресван от другите, както и за
отнемане на благополучието и други подобни негативни цели. В някои случаи това е вода взета
след измитане и чистене на дома, вода с мръсотия и боклуци, която трябва да е носител на
отрицателен заряд и на "лошо", затова и мръсна. Но може и да има друг вид "мръсна вода".

А за успокоението на духове потърси във форума има подобни теми. Има безброй техники за
пречистване.
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот silver sea angel » 01 Окт 2007, 12:38

Ще поровя та дано да намеря, но дали подобен род пречистване ще е по силите ми всепак това " пречистване" е станало преди около 40- 50 години доста време е стояло :roll: :roll: :roll:
Аватар
silver sea angel
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор