Невъпрос

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Air » 21 Юни 2009, 22:08

Здравейте отново. Пиша защото нещо много странно започна да ми се случва. Изпитвам някакви неща, които не мога да обясня с никакви думи. Просто изглежда системата ми е направила крачка напред, но немога да разбера в каква посока. Сякаш получавам информация директно от Нагуала, и немога да я пречупя през никаква гледна точка.Просто усещам нещата и даже немога да разбера прости ли са сложни ли са, какви са и какво са точно. Не съм объркан, понякога усещам че реагирам обратно, но съм се отказал да контролирам този процес, защото незнам точно за какво става въпрос. Единственото което мога да кажа като усещане - на моменти сякаш разбирам сложността на това което ни заобикаля, може би само за милимунда от секундата, но го усещам. От това настроението ми се променя сякаш...И това не мога да обясня. Не се чуствам зле, или обременен, обаче незнам как да продължа. За нещата които усещам немога да намеря никакви думи, а усещам че като започна да ги търся, или да систематизирам според системта ми, това ми влияе зле. Сеедно да се опиташ да набуташ сграда в джоба си, и да се надяваш че ще успееш. Когато започнах да усещам това, спрях всякакви техники, просто не виждам смисъл да ги правя повече, когато някак си нещата сами се случват.Единственото което правя в момента е Огледалото на ума (ех тая сесия :) ), и Петимата тибетци. Без шестия, защото и без това не изпитвам нужда от никакви сексуални контакти, даже се понасилих да имам желание, защото ми се струва нередно да нямам ниаккво желание. Но не медитирам, не използвам мозъка си за нищо в тази насока, както и в почти никоя друга. Усещам, че работи по различен начин, несвързан с нещата които ме заобикалят. На моменти когато затворя очи мога буквално да видя формата на мислите си, но те не ми говорят нищо.Едното ми предположение е, че въздуха вече е прекалено прекалено много, или нещо се е объркало при сливането със земята, за което писах в една друга тема. Факт е ,че настроението ми е добро, всичко е наред (надявам се да не е само привидно), физически се чуствам по-добре от преди, и психически също.Но това ме притеснява малко, защото не го разбирам. Също така не смятам че е нормално да чета лекции, и толкова да не мога да се концентрирам, че докато стигна до края на изречението забравям началото. Или ми се доспива. Или се заглеждам в някоя дума и изобщо забравям за останалия текст. Тия неща огледалото на умамисля че ги препокрива за момента, но не ми се лежи в усмирителна риза, и затова реших да пиша.Надявам се някой може да каже нещо по въпроса, по-специално WIzard :)
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Wizard » 22 Юни 2009, 15:55

Опредлено говориш за познати за мен неща, т.е. това са първоначалните симптоми на това да можеш да повярваш, че си в състояние да работиш само с мисълта си. Аз също съм преминал през такъв период, особено пък тези:

Air написа:.... защото и без това не изпитвам нужда от никакви сексуални контакти, даже се понасилих да имам желание....
...Също така не смятам че е нормално да чета лекции, и толкова да не мога да се концентрирам, че докато стигна до края на изречението да забравям началото. Или ми се доспива. Или се заглеждам в някоя дума и изобщо забравям за останалия текст...

Няма от какво да се притесняваш или да изпадаш в някаква паника. Просто си приближил момента, когато ще "скъсаш" с всичко земно (под всякаква форма) и ще започнеш да работиш без да ти се налага да прибягваш до материални предмети. Не казвам, че няма да ти се иска нищо земно да правиш, но ще ти е все едно дали го правиш или не... това е разликата спрямо обикновените материални хора. Ти ще черпиш задоволството си много повече, в други неща, различни от желанията на обикновения човек.

Сега не знам КАК точно ще се случи с теб, защото това да станеш маг, е както все едно да прекараш определена оздравителна процедура. Лекаря ти ще ти препише рецепта с лекарства, но как точно ще ти подействат - това е строго индивидуално! Затова има във всяко лекарство описание на "Страничните ефекти". Ето това при теб сега са странични ефекти, които няма как някой да ти каже как точно ще се случат и ще се развиват за в бъдеще, НО това, което ми описа по-горе са НОРМАЛНИ симптоми.

Определено при мен се стигна до там, че не ми е нужно дори да прибягвам до никакви материални атрибути - било свещи, огън, разни схеми... Дори не ми трябва и снимка да човека с когото общувам он-лайн!!! Достатъчно е ДА ПОИСКАМ да разбера кой е и всико за него ми идва като инфорация, като един вид знание, което и преди това съм знаел. Но така или иначе все още искам снимка, за да не се напъвам чак толкова :wink: Маговете сме все пак мързеливички, работим в "легнало положение"... :)
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот м Лъчезар » 22 Юни 2009, 18:47

Wizard силни думи . Чак да се доближава до момента за скъсване с всичко земно е много далеко . И в окултизма си има приливи и отливи които най-вече зависят от самия себе си а не това дали е пълна луна или е някакъв окултен празник и т.н. . Нейното е прилив . Чакаме отлив скоро . Иначе че всеки ден се доближаваме до "крайната точка" е така но това при момичето едва ли е някаква кой знае каква стъпка . Ще е такава ако остане постоянно .
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 22 Юни 2009, 22:11

Някои, отделни неща, които споделяш, Air, на мен също ми се струват познати, макар да съм далеч от скъсването с материалният свят. Допада ми начинът, по който си обрисувал всичките си тези усещания. Подсетих се за един голям човек, който е казал "Човек не може да твърди, че разбира дадено нещо, ако не може да го обясни на баба си"
Не мога да ти кажа на къде отиваш или от какво се откъсваш, до кое си близо или далеч, тъй като нямам претенции да съм извървял този път, но мога да ти кажа, че е градивно. Почти сигурен съм. Усещат се тия неща.
Аз лично мога да ти пожелая само успех и както каза и Wizard - без паника.

м Лъчезар написа:Wizard силни думи . Чак да се доближава до момента за скъсване с всичко земно е много далеко . И в окултизма си има приливи и отливи които най-вече зависят от самия себе си а не това дали е пълна луна или е някакъв окултен празник и т.н. . Нейното е прилив . Чакаме отлив скоро . Иначе че всеки ден се доближаваме до "крайната точка" е така но това при момичето едва ли е някаква кой знае каква стъпка . Ще е такава ако остане постоянно .

Останах с впечатлението, че Air е момче, но ако така си се наричате, няма да ви се мешам :roll: Другият вариант е, просто да не си прочел изобщо какво е казал.
А и... не съм сигурен, че е добре да омаловажаваш нечии напредък, пък макар и да е, както го наричаш "не кой знае каква стъпка". Според мен това, да не изпитваш неудържимо желание, си е сериозна крачка.
Предполагам, че под доближаване до момента на скъсване с всичко материално, се счита и самото начинание. Дори и едно дребно и незначително лишение, от нещо, с което сме свикнали, е една крачка, в тази посока.
А може пък и да има някаква дарба човека, за която тепърва предстои да разбере и евентуално да развие.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Air » 22 Юни 2009, 22:19

Да, мъж съм :)
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 23 Юни 2009, 00:51

Приятелю,преместил си събирателната точка повечко.Според мен в такъв момент не преви нищо по-специално и остави тоналът ти да абсорбира информацията от преместването.В такъв момент е желателно като цяло да не правиш нищо,което те кара да се напрягаш(лошо,че си в сесия-и аз съм така,ама си има причина сега да ти се случи)
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Arian Star » 23 Юни 2009, 09:31

Тъй като ми стана любопитно, и аз ще се включа в темата. Това което изживяваш Айр е онова което аз наричам разширено съзнание. Просто променяш гледната точка или дори съзнанието си, отваряш се все повече за енергиите и действително както казва Уизард, това е процес на адаптация. Всъщност и аз изживявам подобни състояния, отначало ме плашеха, но после свикнах и тогава когато се случи се възползвам максимално и се уча на онова което ми се дава отгоре. И този преходен период е много важен действително, защото след това няма да ти е необходимо материални вещи за да работиш с енергиите. Тъй че не се притеснявай, повярвай ми! icon_flowerface
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Air » 23 Юни 2009, 09:51

Много е хубаво това,което казвате, и дано е вярно :). Никога не съм правил ритуал с предмети ,освен огледалото на ума, защото него немога да го "видя" - т.е. немога да видя формата му. Lord Voldemor ми показа защо нямам желание за нищо, благодаря за което :). Това което мисля да направя е да си взема почивка, докато не се наложи да правя нещо ново.Но пишете моля ви, колкото повече - толкова по-обективно мнение.
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот м Лъчезар » 23 Юни 2009, 09:55

Когато усетя женска енергетика повече и ника не говори за мъжки или женски пол тогава приемам юзъра за жена и обратното .
Всички тук казват нещо от рода "...ооо ще се просветиш скоро значи..." . Недейте . Далеко е и няма смисъл да се говори за това . Така само ще навредите .

Air добре ще е да изчакаш да мине и тогава да го обмислиш и осъзнаеш пак .

sanguinary индианеца ли толкова те впечатли че следиш и коментираш всеки мой пост по глупав начин ?
Адът е тук на земята
Аватар
м Лъчезар
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Air » 23 Юни 2009, 10:06

Arian Star - за това което каза, че се учиш спрямо информацията която ти се дава отгоре - как го правиш? Т.е.при мен е горе-долу сякаш да учиш атомна физика на суахили. Виждам нещата, но не разбирам нищо. Незнам на какво да наблегна в последствие - даже немога и да го измисля, защото, изглежда тези неща са извън определенията които аз имам за света около себе си. За да поясня - например когато чуя аура мога да си я представя, знам какво представлява и какво мога да правя с нея. Обаче вчера си мислех нещо за чертежите ми по перспектива, и видях самата мисъл. Изглеждаше като дълги жълто-зелени стъклени пръчки, заобиколени от по малки сфери от същата материя, които летяха през пространството. Мнението което пиша в момента, представлява шарена плоскост, която се клати леко, а в нея има дупки със всякакви форми. И с всяка мисъл е различно, няма нещо за което да мога да се хвана, за да систематизирам нещата, а не мисля и че е нужно. А това ме озадачава happy7
Лъчезаре - Ян ми е в повечко :) Иначе не очаквам абсолютна промяна в живота ми, знам си кирливите ризи и съм далече още от просветление, но изглежда съм направил крачка във вярната посока, което е добре. Мога ли да помоля да не обръщате темата на караница?
Аватар
Air
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lord Voldemor » 23 Юни 2009, 11:46

Начина по който виждаш енергията е много ценно състояние-продължавай да не правиш нищо конкретно,не е необходимо-не,погрешно е в този момент да анализираш видяното,защото анализата е присъща на ума,а той ще иска да те върне в предишното ти заспало състояние.Нека да се случи това,което е започнало.Успех и смел скок напред :)
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот sanguinary » 23 Юни 2009, 20:01

м Лъчезар написа:Когато усетя женска енергетика повече и ника не говори за мъжки или женски пол тогава приемам юзъра за жена и обратното .

Ясно, значи се спираме на варианта, че не си прочел и дума, а се произнасяш.

м Лъчезар написа:Всички тук казват нещо от рода "...ооо ще се просветиш скоро значи..." . Недейте . Далеко е и няма смисъл да се говори за това . Така само ще навредите .
Аз лично не виждам никой, който да го е прехвалил прекомерно, нито някой, който да му вреди чрез това, което казва. Необходимо му беше да чуе мнение на човек, който е наясно, нищо повече. Освен мнения, човека получи и подкрепа, което мен лично ме изненада приятно.

м Лъчезар написа:sanguinary индианеца ли толкова те впечатли че следиш и коментираш всеки мой пост по глупав начин ?

Начинът, по който говориш, както и в случая – сякаш си преминал отдавна през това и ти е толкова ясно, че даже не ти се говори, е неприятен за всеки. Човек, който е поне малко наясно, не би се държал така и би се отнасял с уважение, към всеки, в който вижда малко от себе си.
Както да речем това се забелязва в отговора на Wizard.
И да, обикновено, когато говориш глупости и се държиш като някой ‘велик гуру, на който всичко му е ясно’, аз ще съм някъде в следващите постинги. А ако искаш сложи аватар на Далай Лама. В редките случаи, когато съм съгласен, естествено не казвам нищо, както и когато нямам какво да кажа. Не знам каква е тая параноя от теб! : ) Пък и не съм първия, който ти заявява, че се държиш като „сърдит на всички, велик шаман!”
Успокой се и просто чети и мисли, когато говориш, и бъди сигурен, че всичко ще е наред.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 23 Юни 2009, 20:35

Lord Voldemor написа:Начина по който виждаш енергията е много ценно състояние-продължавай да не правиш нищо конкретно,не е необходимо-не,погрешно е в този момент да анализираш видяното,защото анализата е присъща на ума,а той ще иска да те върне в предишното ти заспало състояние.Нека да се случи това,което е започнало.Успех и смел скок напред :)

Lord Voldemor, добре, че анализирането и търсенето на обяснение, е заспало състояние на ума съм съгласен, но всеки един, когато се чуства по начин, различен от обичайното, механично започва да си задава въпроси, относно причините и евентуалният изход от това състояние, ако е вредно. Има психосоматични разстройства и заболявания, за които е характерна загубата на интерес, към неща, с които до преди това си навикнал, придружени с трудности, при опити на човек да се концентрира. Не казвам, че е това, защото, доколкото помня, при по-затегнатите случаи, социалната вградимост е нарушена или нулева, а момчето явно няма подобни проблеми.
В неговия случай може би ...да, но в някои случаи не е добре да се оставя това да се развие.
Ако той се е занимавал с това и го е търсил като ефект, тогава неяснотата става още по-голяма, защото ако е така, той не би трябвало да е очуден и объркан, а радостен и доволен. За това по-горе предположих, че е възможно да е някаква дарба или талант, който е събудил някак си. Дори и да е така, добре е да знае това и да го използва в правилната посока.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот sirenaangela » 24 Юни 2009, 09:37

Поздравления Аир,стигнал си положението за което ти споменах в другата тема,отношението ти към света се променя,начина по който възприемаш нещата и хората,браво!!!Наистина страхотно е и че имаш и визуално възприятие,за което те съветвам да изучиш значението на цветовете,формите,аурите и най-вече да наблюдаваш,кой цвят, в каква форма,при какви обстоятелства,т.е. да се научиш да разчиташ това което виждаш.И наистина не се притеснявай от това положение,откъсването от материалното става вътре в теб,просто не придаваш вече толкова значение на това което те заобикаля,или поне не предишното такова.Извършването на ритуал при мен се свежда до запалването на свещ,и то понякога,по простата причина че на практика мога да постигна това което искам само с мисъл(отделен е въпроса-доколко човек има какво да иска,свежда се до нуждите,моите определено са скроми). Искрено се радвам и ти пожелавам успех!
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор