Празнични дилеми.

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Selena Savova » 17 Апр 2011, 14:17

Много съжалявам ако темата я има някъде другаде, но просто не открих такава с търсачката. Дилемата е следната. Тъй като съм приела Уика като религия и чествам сабатите то мога ли да чествам и християнските празници (само най-големите като Великден и Коледа)? Моля ви отговорете. Абсолютно начинаеща съм. И съжалявам ако темата се повтаря.
Аватар
Selena Savova

Мнениеот Nemezius » 17 Апр 2011, 20:32

Да, можеш! Някои познати използват възможността да подаряват великденски яйца, на които изписват сигили за определения човек така :wink:
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот MaurDragon » 18 Апр 2011, 16:53

Ако не сте забелязали, християнските празници са езически празници ... И 8те Сабата се припокриват едно към едно(малко хиперболизирам,знам) с църковните празници. Начинът на празнуване и идеите са почти еднакви. Имат бегла разлика в имената.
Например:
- Коледа, Колядо(означава "коле"-ло),Юл,Юла(отново означава "колело"),Юле
- Великден, Ийстър, Еостер, Остара (между другото, познавам много уикани ,които украсяват сварени яйца) - празикът на възкресението(възраждането на природата)
Witch is magic
Аватар
MaurDragon
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор