Сега ще кажа и аз нещичко.
Аз съм татуиран имам 3 за сега.
Относно въпроса с иглата, поне хората, който познавам ползват чисто нова игла за всеки, на практика тези игли струват стотинки и не знам, кой би използвал 1 и съща игла сигурно невеж.
Относно другото съгласен съм че няма как да се изисква от тату артиста да е някакъв Маг или поне да спомага при изготвянето на татуса за неговото зареждане.
Също така е вярно че мястото където ще се прави не е специално пригодено, Но в случая имам възможност тату артистът да дойде в нас или където аз си пожелая!
На практика аз мога преди изпълнението на татуировката, да извърша ритуал поне пречистваш да се изчисти мястото от всякакви влиания. Това е най-малкото, което може да се направи.
Също така както споменах иглата мога аз лично да си я набавя и преди да започне татуирането да се извършат манипулации с нея.
Единственото нещо е че не могат боите за самият татус да бъдат заменени с други такива ( визирам, специално пригодените магически бои )
Другото важно нещо е че след като имам достъп до новата игла, след като аз определям мястото, също така определям и денят и часът кога това да започне.
Когато се замислим излиза че единственото, което не може да се промени е мислите на татуиста, боята и това че ще се вижда самата татуировка.
Сега нека погледнем малко по-назад във времето.
Самото татуране е само по себе си ритуал, не е тайна че в древността татусите са използвани с различни цели.
Пример: Като белег, печат обвързваш към определено племе, други за красота, други за богопочитане, като казвам богопочитане имам в предвид езическите богове и всякакви създания.
Това което питам на практика се е случвало реално.
Какво мислите по този въпрос?
А за Татусите с Кана, те са съвсем друго и на практика нямат нищо общо с татус, по скоро с рисуване