Как се измислят ритуали?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот shevolinski » 02 Юли 2012, 08:08

1.Как се правят/измислят ритуалите.
2-И ако някой знае,преди как са ги правили хората как са ги измисляли?
Аватар
shevolinski
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sirenaangela » 06 Юли 2012, 17:00

Ами първо се изучава символизма и взаимовръзките на всичко съществуващо. След това, като разполагаме с необходимото знание може да измислим нещо. А за да е работещо зависи от намерението по време на изпълненето!
Аватар
sirenaangela
MagicGateBg Приятел

Мнениеот shevolinski » 07 Юли 2012, 08:35

[quote="sirenaangela"]Ами първо се изучава символизма и взаимовръзките на всичко съществуващо. След това, като разполагаме с необходимото знание може да измислим нещо. А за да е работещо зависи от намерението по време на изпълненето!
Благодаря icon_angel
Аватар
shevolinski
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот degagement » 11 Юли 2012, 16:31

Ами първо се изучава символизма и взаимовръзките на всичко съществуващо

Това няма как да стане за един живот :)

Задължителните атрибути на ритуала са подходящо навлизане в транс и изявление на волята (желание).
Могато да се добавят по желание всякакви допълнителни елементи:
- свещи, пентакли, магически инструменти, маски, подходящо облекло, олтар, аромати
- текстове (инвокация, евокация, подготвителна литания и т.н. според идеята на ритуала), думи на силата, заклинания/мантри
- знаци, мудри, символични движения
- визуализации
- сакрамент или дарове към същността, ако се извиква такава

Темата е много обширна.

Ако човек няма опит с ритуалите, то може да медитира няколко часа с волята за ритуала в главата си (на мен първия път ми бяха необходими 6-8 часа), като записва всякакви асоциации, които "му паднат отгоре". Внимавайте да не бъркате обикновените мисли, със възникналите без причина и от нищото асоциации.
Накрая се хващат асоциациите, решава се дали ще се потърсят и готови текстове от достъпната ни информация и се опитва да се състави нещо от сбирщайна, който имаме до момента.
Аватар
degagement
Модератор

Мнениеот shevolinski » 12 Юли 2012, 07:25

Преди два дена направих, магия за щастие измислена от мен и подейства, (бях в депресия) :mrgreen: :mrgreen: благодаря, за отговорите приятели!
Аватар
shevolinski
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор