Това към което искам да се насоча...

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот WildSpirit » 14 Окт 2004, 23:18

Все още се чудя към какъв аспект на окултното искам да се насоча. Дори не знам и защо го искам. Просто ме привлича. Не смятам, че съм готов за пълна свобода, която получавам от Хаос магията. Мисля че трябва да се насоча към нещо като Паганизъм, Уика. Така и не разбрах разликата между понятията от тази сфера. Ако може някой да ми изясни. Преди да пробвам нещо сериозно бих желал да прочета малко по-подробно някой литературен источник. Мислете го за смешно, детинско и тн - не ми пука и няма да ме засегне, но какво представляват книгите от рода на "Да яхнеш сребърна метла" или "уика за тинейджъри"(нещо подобно беше май). Благодаря предварително.
Дива същност... Свободен ум... Ограничено всекидневие!
Аватар
WildSpirit
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fly^spirit » 15 Окт 2004, 07:00

Здравей"Да яхнеш сребърна метла" е част от как да кажа трилогията на Силвър Реивън Улф за младото уика поколение.Аз имам тази книга.Бих казала че е добра за начинаещи.Писателката е както тя сама се нарича"вещица".В книгата са едни от първите стъпки за начинаещите вещери.Книгата е лека за четене,в нея Силвър дава много примери от своя живот на вещица.Посочва материалите с които работи и които според нея трябва да присъстват в тайния шкаф на всяка вещица.Към края на книгата става въпрос и за по съществени неща.След като си начинаещ мисля че тази книга ще ти хареса.Нещата не са обяснени с много термини и сложни обяснения.Приятно четене.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WildSpirit » 15 Окт 2004, 07:31

Мерси за отговора. А да питам за другата книга знаеш ли нещо?
Дива същност... Свободен ум... Ограничено всекидневие!
Аватар
WildSpirit
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот fly^spirit » 15 Окт 2004, 11:02

Ами доколкото знам тя е част от тази трилогия.Отново авторът е Силвър Рейвън Улф.Но не съм я чела.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Гост » 15 Окт 2004, 11:05

WildSpirit написа:....Не смятам, че съм готов за пълна свобода, която получавам от Хаос магията....

Хаос магия няма. Има хаос подход. Или с други думи това е начин за правене на нещата. Дори и това не е. Прекалено е хаотично за да ти го обясня. Хаоса те прави течен като вода и по този начин можеш да се "разливаш" във всяка ситуация, да учиш от всичко и всички - маха ти ограниченията,стериотипите и т.н.

"Хаос магия" - слагам аз лично този термин единствено за обозначаване на нещото - в тези тела и в този свят немога да се изразя по друг начин освен общоприетия - писмен,говорим.. Ако ти го кажа по другия, едва ли ще ме чуеш. Немога да ти кажа че се занимавам с всичко и като ме питаш какво е всичко да ти кажа че е нищо - просто този термин се слага за разбиране и комуникиране м/у хората - "хаос магия" , "хаотик" и т.н.

Има групи които се занимават с Хаос магия - като IOT и разните му разновидности. За мен това не е истинският хаотик. Както искаш го разбирай.
Гост

Мнениеот In_darkness » 15 Окт 2004, 22:31

Хаос магия няма. Има хаос подход. Или с други думи това е начин за правене на нещата. Дори и това не е. Прекалено е хаотично за да ти го обясня. Хаоса те прави течен като вода и по този начин можеш да се "разливаш" във всяка ситуация, да учиш от всичко и всички - маха ти ограниченията,стериотипите и т.н.
направо изпитвам златно- розаво чувство към теб, ако не бях предубдена, бих казала направо, че те обичам.
Даммм, досега не съм виждала неопорачен от систмите човек, в този смисъл хаоса си е най доброто като начало...
Аватар
In_darkness
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор