Талисман-въпрос

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот WandaBlenda » 26 Дек 2005, 23:24

Искам да питам нещо за един мой талисман.Става дума за едно колие,което си купих преди няколко години.В последствие ми направи впечетление че когато го нося много ми върви.Но ако го нося непрекъснато сякаш спира да действа.Затова го слагам само когато имам много важни срещи или трябва да свърша нещо което е от голямо значение за мен.И до сега не ме е подвело.Винаги ми помага.Понеже от известно време започнах да се интересувам от окултизъм и магия(енергийно въздействие и манипулиране) мисля че самото съчетание на компонентите в колието е от значение и е не е случайно.Ето и описание на колието: Най отдолу виси диск от хематит(черен лъскав като огледало камък-питах в Музея на Земята и Хората и ми казаха името му) с диаметър около 5 см.Диска е дебел 5мм-доста тежи.В средата има дупка.През нея минава примка на обикновенна черна връв.На връвта над камъка е нанизано парче корал около 1,5см.А над него сребърно топче с малко по малък размер.Трите компонента са разделени от възли така че не се допират.Доста е дълго и като го сложа ,дупката в хематита се пада точно върху центъра на слънчевия ми сплит.Много е удобно,защото мога да го нося под дреха без да се вижда и не е необходимо да го съчетавам с другите си бижута или със стила на дрехите.Като го сложа камъка бързо се затопля от кожата и винги имам усещането че съм със щит.Разбрах че хематита е за защита и увеличаване на силата,но незнам какво е въздействието на корала и среброто.А възлите?Нали има магия с връв?Моля ако някой знае повече да каже какво мисли по въпроса.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 27 Дек 2005, 10:19

Изглежда, описания гердан просто се съчетава с твоята енергия
и се получават тези позитивни ефекти.Лично аз ако сложа подобен
амулет,едва ли ще имам същия ефект,просто бих подбрал други
камъни.

И все пак съчетанието им е интересно(хематит със корал).А на
диска на хематита има ли символи,знаци,сигили и др подобни
изображения?

Знаеш ли историята на този амулет?При кого е бил преди?
Дали някой не го е "програмирал" или специално зареждал
с някакво намерение?

Причината да действа само в определени моменти,а не винаги,
според мен се крие в това,че ползва теб за източник на енергия,
а не от някакъв външен източник.И понеже ти(а и който и да е
друг) не можеш да го поддържаш постоянно,в един момент той
спира да действа.Сваляш го,с времето се възстановяваш,след
това пак го слагаш,тогава той пак действа.

Така виждам нещата...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 27 Дек 2005, 10:47

Наистина Ариеца добрее улучил причината за временнот му въздействие.

Това правило го има и при вярващите,което гласи да не споменаваш Божието има напразно.Естествено тук става дума за определена словестна вибрация.А когато наистина имаш нужда от помощ,ти излъчваш чист зов за помощ,но който вселената откликва.

Също,както военните технологии си имат система за познаване "свой -наш"
Така и вселената различава чистото желание от престореното и несъстоятелното.

Инъче съм виждал едни снимки с кирлиянова фотография,където
е снимана аурата на човека,съчетана с рзлини минерали и в различни негови състояния.И аурата беше по-силна,когато имаше правилно съчетаване на минерали,но и другите също оказваха някакво вличние.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 27 Дек 2005, 14:29

WandaBlenda написа:Искам да питам нещо за един мой талисман.Става дума за едно колие,което си купих преди няколко години.В последствие ми направи впечетление че когато го нося много ми върви.Но ако го нося непрекъснато сякаш спира да действа.Затова го слагам само когато имам много важни срещи или трябва да свърша нещо което е от голямо значение за мен.И до сега не ме е подвело.Винаги ми помага.Понеже от известно време започнах да се интересувам от окултизъм и магия(енергийно въздействие и манипулиране) мисля че самото съчетание на компонентите в колието е от значение и е не е случайно.Ето и описание на колието: Най отдолу виси диск от хематит(черен лъскав като огледало камък-питах в Музея на Земята и Хората и ми казаха името му) с диаметър около 5 см.Диска е дебел 5мм-доста тежи.В средата има дупка.През нея минава примка на обикновенна черна връв.На връвта над камъка е нанизано парче корал около 1,5см.А над него сребърно топче с малко по малък размер.Трите компонента са разделени от възли така че не се допират.Доста е дълго и като го сложа ,дупката в хематита се пада точно върху центъра на слънчевия ми сплит.Много е удобно,защото мога да го нося под дреха без да се вижда и не е необходимо да го съчетавам с другите си бижута или със стила на дрехите.Като го сложа камъка бързо се затопля от кожата и винги имам усещането че съм със щит.Разбрах че хематита е за защита и увеличаване на силата,но незнам какво е въздействието на корала и среброто.А възлите?Нали има магия с връв?Моля ако някой знае повече да каже какво мисли по въпроса.

Ефектите на твоя талисман ще се засилят още повече, ако си и зодия Скорпион! Хематитът е камък, който много добре влиае на хората родени под знака на скорпиона.
Иначе коралът и среброто по принцип се използват за защита или пречистване.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот WandaBlenda » 27 Дек 2005, 15:24

Слънчев Ариец няма никакви знаци по него но го купих от едно забутано магазинче за кристали и разни други фигурки в Будапеща преди 5 години.Имаше всякакви щуротии.Пирамидки,каменни яйца,необработени кристали,амулети,гривни за късмет,африкански маски,китайски нефрит,и т.н.
Не бях се сетила че може да черпи от мойта енергия,но пък от друга страна не се чувствам изтощена като го нося.По скоро може би се задейства в определени ситуации,вероятно за защита,но също и за късмет.По скоро се интересувах дали някой няма да го разпознае като комбинация от материали и да го съотнесе към определено окултно течение или религия.Почти 100% съм сигурна съм че е талисман но се чудех от каква култура може да идва,за какво по точно е?За да се науча да го ползвам по предназначение.
Wizard казваш че корала и среброто са за защита.Хематита също.Може би е това-защита.
Trismegist каква е тази кирлиянова фотография?
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 28 Дек 2005, 01:49

Wanda , за за камъните не съм сигурен има по компетентни от мен , но за колтурата ... казваш , че е копие ... тогава защо не индианска ?! А дали е талисман .. а не може ли ти самата да си го превърнала във такъв ... аз съм с така с един от пръстените ми ( който адски ми липсва , защото не е в мен ) ... нормален пръстен , който все още продават негови копия по сергийте .. но .. за мен беше специален ...
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 28 Дек 2005, 02:12

В какъв смисъл копие?Не разбирам.Как аз може да съм го направила талисман? Нали трябват специални ритуали.Хрумна ми друго нещо.Възможно ли е през дупката в хематита която се пада точно над слънчевия сплит да се концентрира някаква енергия?А хематита да се явява нещо като усилвател?Обаче енергията отвън към мен ли е или моя енергия се концентрира и излиза навън?Незнам.Знам само че сложа ли го със сигурност това което съм тръгнала да правя ще стане.Дори резултата да изисква продължителност във времето.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 28 Дек 2005, 02:16

Аха разбрах какво имаш предвид копие.Не уникат е.В онова магазинче имаше само ръчно направени неща.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 28 Дек 2005, 02:24

WandaBlenda написа:Възможно ли е през дупката в хематита която се пада точно над слънчевия сплит да се концентрира някаква енергия?А хематита да се явява нещо като усилвател?Обаче енергията отвън към мен ли е или моя енергия се концентрира и излиза навън?

точно това имах предвид под да го направиш сама талисман ... а и не всичко става "нарочно" и съзнателно ;)
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 28 Дек 2005, 02:42

точно това имах предвид под да го направиш сама талисман ... а и не всичко става "нарочно" и съзнателно ;)

А не :) Тука си в грешка.Аз със сигурност нямам никакви природно дадени дарби.Аз съм от тия дето сами трябва да си ги развиват и то с много работа.И със сигурност нямам все още впечатляващи резултати.Още се уча.Ако някой го е направил тоя талисман 100% не съм аз 8)
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 29 Дек 2005, 03:22

Щом казваш ... макар, че ще те попитам .. твърдиш , че нямаш зададени данни .. а до колко познаваш себе си , за да си сигурна , че просто не лежат някъде задремали и чакат само да ги откриеш. ;) както казах .. ти знаеш по добре .. от мен.
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот WandaBlenda » 29 Дек 2005, 05:25

Е нали това правя :mrgreen: Мъча да изкарам нещо наяве ама... BangHead .Въпроса беше ако някой може да ми даде повече инфо за магическите свойства на хематит,корал,сребро и евентуалното им съчетание,пък аз после да го разгадавам за какво е.Както при рунетейните.Всяка руна си има значение но ако я съчетаеш с други може и да се промени.Пък зависи и къде е.В смисъл коя след коя е.Мислех си че нещо такова е направено с тия камъни.Ако разбера и на други камъни значението след това мога да се помъча да направя сама талисман.За нещо друго :? До сега не съм срещнала някой който се занимава с кристална магия.Лечение с кристали да,но не и магия.А пък аз изпитвам някакво неистово влечение към всякакви видове камъни.Само дето не знам от къде да започна.Няма много инфо и в нета.За това я пуснах тая тема за талисмана ми.Ама май ще трябва да си копам сама:(
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 29 Дек 2005, 21:25

Изображение на Нефритов заек носи на притежателя си щастие, дарява го снай-добрите неща в живота, пази го от вс лошо, осигурява му доход, брак (ако не е женен) и щастлив семеен живот. Ако е млад човек се грижи за неговото обучение, а след това и за реализацията му в живота.
Обаче Нефритовия заек е страшен индивидуалист и "работи" само за стопанина си. Останалите трябва да имат собствен заек ;)
Изумруд, малахит и изделия от него дават на стопанина си богатство, благоденствие и изобилие и то не само в материален план.
Гранат, рубин, мрамор защитават от всякакво енергийно и физическо въздействие, дават спокойствие и стабилност на притежателят му и неговите близки, защитават ги от злополуки от всякакъв характер.
Лазурит дава щастие и касмет, особено ако притежателят му го носи постоянно със себе си.
Оникс е камък за силните хора със силни стремежи, които искат да постигнат невъзможното.
Родонит върши същото за тези, които не са мн сигурни в себе си.
Ахатът дава защита , сила и власт в/у материалното, помага при дейности, свързани с банки, инвестиции и др.
Черен берил дава сила за преодоляването на препятствия, защитава човека от всички видове отрицателни и опасни въздействия и носи късмет за личности, свързани с творческа и интелектуална дейност.
Флуоритът има качествата на Аметиста, а той е традционен камък за любовта и късмета в нея, помага на влюбените да се съберат, а на самотните - да си намерят партньор.
Яспис и Тигрово око дават на притежателя си защита от черни магии, уроки, осигуряват му материални придобивки в продължение на 10 години, правят бизнеса успешен и доходен.
Обсидиан дава силата на огъня и благоденствие във всички отношениям помага при започване на нови неща в работата и живота и носи късмет във всички нови начинания.
Хематит донася на притежателя си късмет, дори и в най-рискови начинания и го пази от всичко.
Авантюрин разкрива лъжите и не позволява притежателят му да бъде измамен, обаче помага още и да се скрие всичко, за което той не иска да научат и да приемат на вяра това, което притежателят на амулета ще каже. Освен това в зависимост от цвета на камъка, той има и допълнителни свойства:
- Синьолилав - камък за магьосници и водни зодии. Дава космическа сила, връзка с Вселената и прави канал в други измерения.
- Зелен - грижи се за здравето на притежателя си.
- Златист - дава силата на огъня и премахва пречки от пътя на живота.
- Светлосин - носи късмет на въздушните зодии.
- Червен - дава сила на земните зодии.
Златото в натурален вид дава на притежателя си пари, богатство и капитал ;)
Пирамидите от различни минерали дават мир и спокойствие вкъщи, пазят здравето на цялото семейство и защитават къщата от опасни енергийни въздействия.
Пирамида от планински кристал се използва за работа с Отвъдното, за перфектно скениране на органи при лечение, при ясновидство за настройка на времевите канали, при работа с време, при поставяне на всички видове защити и др.

АМУЛЕТИ, СПОРЕД ГОДИНАТА НА РАЖДАНЕ
(кит. зодиак)

За тези, които са родени в годините на:
Огъня - рубин
Водата - сапфир
Метала - диамант
Земята - топаз
Дървото - берил

Универсални камъни за всички знаци са:
Перла, Нефрит и Гранат.
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 30 Дек 2005, 00:38

Shadow Mage много ти благодаря notworthy.Заек нямам.Имам пирамида.Имам от почти всички от изброените камъни само че повечето не са обработени.Събирам ги от години,но до сега беше просто колекционерски интерес.Ще ги разположа из къщата по схемата на Фън шуи и съответно в зависимост от зоната ще подбера подходящия камък.Ето я и първата ми магия с кристали icon_eusa_dance.Дали трябва да ги заредя с някаква енергия преди това или те ще си действат от само себе си?Някой не знае ли как се зареждат кристали?
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Druida » 30 Дек 2005, 11:34

КРОВАВИК (гематит) — камень магов, камень, побеждающий лярв астрала, защищающий от любых астральных нападений. Камень, дающий возможность работы для астральных воинов. Он также используется для концентрации тантрической энергии. В нем есть и силы Марса.

Надо сказать, что в личной жизни кровавик может дать слишком большую энергию, которая будет у человека внутри. Сначала это может никак не проявляться. У людей, которые носят кровавик и умеют с ним работать, совершенно неожиданно умирают все их враги. Т.о. этот камень может создать вам большую карму, если вы не умеете с ним работать.

Он может уничтожить своего владельца, если это человек несильный (чисто в астральном плане). Таким образом, он противопоказан ч4 слабым людям. Противопоказан Близнецам, Девам, Рыбам. Всем л остальным знакам кровавик носить можно. Хорош он для Раков и Скорпионов — это их камень. Скорпион — единственный знак, который может использовать этот камень для магической работы в астрале.

Кровавик, обязательно ограненный, должен быть носим Скорпионами на указательном пальце правой руки (женщинам — на левой). Оправлен он должен быть только в серебро, а для магической работы — в медь. Сочетание кровавика с металлом Венеры даст ему именно эту силу. И, кстати, никаких последствий на вашей "физике". Если у вас Венера злая — то серебро, или бронза, или латунь.

КОРАЛЛ — (красный — мужской, белый — женский). Красный коралл у женщин создает мужские черты, а белый у мужчин формирует женские качества. Коралл — камень избалованных людей. Создает капризность, вычурность в поведении, инфантилизм. Но зато он хорош для путешественников, для романтиков. Толкает человека на подвиги, на искания приключений (на свою голову). В поездках предостерегает от опасностей, убийств, от пиратов. Предостерегает от наводнений и других стихийных бедствий. Жесткое правило: мужчина должен носить красный коралл, а женщина — только белый, иначе ничего хорошего не будет. Женщин красный коралл будоражит, делает их "амазонками". Коралл не противопоказан никому, кроме Козерога.

СЕРЕБРО — металл Луны. Тем, у кого более выражены ИНЬ-ские знаки, надо носить камни в серебре.

С серебром совершенно не сочетаются: бриллиант, рубин, шпинель (лал), бирюза синяя — их можно делать только в золоте. Голубая бирюза — это сильнейший Юпитер и только в золоте (с Солнцем) она хорошо "звучит", а серебро — Луна — вам ничего не даст, т.к. разбавляет энергию.

Материалите са по Павел Глоба

Дано да са ти полезни WandaBlenda:)
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WandaBlenda » 30 Дек 2005, 19:41

Много полезно инфо. icon_thanks .Ето защо било среброто.А хематита явно по някакъв начин влияе на решенията на хората в спорни ситуации така че да са в моя полза.А корала балансира рисковия фактор.Мисля че талисмаха е за бизнес и кариера,за убеждаване,за успех в рискови ситуации.Във всеки случай ми помага най-вече когато имам нужда да отстоявам своя позиция да наложа виждането си за даден проблем.
Druida това от сайт ли си го извадил?Има ли още?Може ли да ми дадеш адреса?
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Druida » 31 Дек 2005, 15:22

Това е от една от любомите ми книги на Глоба, казва се Астроминералогия. Сложих я към бележката в zip формат, така че можеш да си я изтеглиш. Харесва ми, че разглежда астромагическото използване на минералите.
Доста трудно я намерих след първия и прочит през 97-ма година.
Дано ти бъде полезна:)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот WandaBlenda » 01 Яну 2006, 11:15

Супер notworthy Благодаря много!
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Druida » 01 Яну 2006, 13:31

За нищо:)

Изследването на магическите свойства на минералите ми е вътрешен импулс.

Обичам да споделям това, което научавам. Закона на даването превръща човека в извор, в който водата е винаги свежа и незастояла:)

Преди години се опирах на силата на талисмани, но се отърсих от това. Сега единствено нося сребърен пентаграм, правен по поръчка и със специфична символика. Нося го заради символа, който носи.
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор