Модератор: Nemezius
WandaBlenda написа:Искам да питам нещо за един мой талисман.Става дума за едно колие,което си купих преди няколко години.В последствие ми направи впечетление че когато го нося много ми върви.Но ако го нося непрекъснато сякаш спира да действа.Затова го слагам само когато имам много важни срещи или трябва да свърша нещо което е от голямо значение за мен.И до сега не ме е подвело.Винаги ми помага.Понеже от известно време започнах да се интересувам от окултизъм и магия(енергийно въздействие и манипулиране) мисля че самото съчетание на компонентите в колието е от значение и е не е случайно.Ето и описание на колието: Най отдолу виси диск от хематит(черен лъскав като огледало камък-питах в Музея на Земята и Хората и ми казаха името му) с диаметър около 5 см.Диска е дебел 5мм-доста тежи.В средата има дупка.През нея минава примка на обикновенна черна връв.На връвта над камъка е нанизано парче корал около 1,5см.А над него сребърно топче с малко по малък размер.Трите компонента са разделени от възли така че не се допират.Доста е дълго и като го сложа ,дупката в хематита се пада точно върху центъра на слънчевия ми сплит.Много е удобно,защото мога да го нося под дреха без да се вижда и не е необходимо да го съчетавам с другите си бижута или със стила на дрехите.Като го сложа камъка бързо се затопля от кожата и винги имам усещането че съм със щит.Разбрах че хематита е за защита и увеличаване на силата,но незнам какво е въздействието на корала и среброто.А възлите?Нали има магия с връв?Моля ако някой знае повече да каже какво мисли по въпроса.
WandaBlenda написа:Възможно ли е през дупката в хематита която се пада точно над слънчевия сплит да се концентрира някаква енергия?А хематита да се явява нещо като усилвател?Обаче енергията отвън към мен ли е или моя енергия се концентрира и излиза навън?
точно това имах предвид под да го направиш сама талисман ... а и не всичко става "нарочно" и съзнателно ;)