Депресивни влияния?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот zaek » 30 Дек 2005, 09:29

Нямам бегла представа дали това състояние е глобално или е само на територията на нашата страна но според мен цялата година беше белязана от знака на някакво да го наречем влияние-ако се върнем назад в месеците какво не се случи през тази година.То не бяха урагани,то не бяха наводнения,то не бяха земетресения и сумати други неща.И то не само на територията на БГ ами в световен машаб сякаш Господ или някаква друга сила се е развихрила и решила да наказва.И може би точно това докарва депресивните състояния.Сега като се замисля тази година май не видях много много празнично настроени хора по Коледа.Всеки се беше угрижил и улисал в нещо.лично доста мои приятели преживяха по някоя и друга криза(няма да давам примери че са доста) и да ви кажа не сам чула много много на някой от тях да се е случило нещо хубаво.Аз лично попаднах в някаква дупка но благодарение на йогата успях да я предолея но доста мои близки познати все още се тъпчат с някакви лекарства.Така че не знам какво е но е масово явление и не вярвам причината да е в нас самите които коментираме тази тема или да е вто9ра вълна както се съмнява АЗА която обхваща и нас.Депресията е нещо което се усеща когато те превземе и хич не е приятно.Не знам дали тази година само премина под знака на негативни явления или това ще продалжи.Не знам как се нарича това и какво е но определено доста хора пострадаха и дано следващата година е по добра.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AZA » 03 Яну 2006, 00:05

заек ... дано .. дано наистина всичко е подред , макар , че това което ми казах и което ми се случи на 1ви ... ако продължи така новата година , то тя се очертава да бъде по гадна и от всички стари взети накуп .. мерси все пак за отговорите ви .
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 03 Яну 2006, 08:48

Сега...
Първо- прощавайте, че нямах време да изчета качествено всички предни постове, но бързам.

Значи- първо за това, че депресивните състояния започвали да отслабват. Не, не е вярно. Внимателно следя това от известно време насам и се радвам, че някой ме е изпреварил с темата. На последък депресивните състояния стават все-по трудно контролируеми. Но вече започват да се израждат в агресия. Приятели от години започват да се каряат, любими, братя и сестри... И то все за глупости, за които никога преди не биха казали нищо на "въпреки".
Прави сте, че това се случва най-много на по-чувствителни хора. Това е така, защото те вече започват да усещат това, което ще се случи скоро. Не искам да звуча като фанатик или нещо такова, но... Потготвяйте се добре. От тук насетне нещата само ще се влошават... :(

п.с.: АзА, готин АватаР! О, на бате хаос-вълчето! =Р
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот zaek » 03 Яну 2006, 10:14

е много ти благодаря ChaoS доста "оптимистично"звучи.Както казах и аз попаднах в някаква дупка от която доста трудно се измъкнах и да ти кажа хич не беше приятно и затова се надявам тази година да е по добра от миналата.Но твоето мнение направо уби всичко детско в мен.Аз вярвам че ако се гледа малко по оптимисттично на нещата те ще се оправят.Може би WandaBlenda е права и депресиите си ги правим самите ние но хайде да се замислим най- напред в какво време живеем-време на напрежение,забързаност,време в което улисани да тичаме по задачи и да работим забравяме да се радваме на малките неща които носят радост и просто ги подминаваме а после имало депресии и други гадости.Ами ще има я как няма да има като ние си ги правим.Вярно е че 2005 мина под знака на нещо необяснимо ама да се надяваме че 2006 ще е по добра а тя ще е такава ако всеки повярва в това и поиска тя да е такава.Има сили срещу които не можем да се борим но до голяма степен нещата са в наши ръце и ако искаме да променим съдбата си към по добро то можем да го направим.Трябва да се бориш а не да се предаваш лесно и да каваш след това "аз сам в депресия"ами опитаи се да превърнеш депресията в стимул за борба,впрегни негативната енергия и я направи позитивна.Целият живот е борба и ъапреки негативните влияния аз не смятам че предстои нещо по лошо а напротив нещо по добро през тази година
П.С.И за много години на всички нека това което искате ви го даде новата 2006.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 03 Яну 2006, 11:30

Не знам дали не е суеверие това,което си мисля,но...абе имам
предчувствието,че тази година ще бъде преломна.Тя е кръсто
път.За мен лично е така.Дали ще е и за другите-нямам идея,но...

Сега сме лето 2006.Датата Шести Юни 2006та година ще се изпис
ва във всички възможни формати така:

06.06.06

Няма значение дали е американския или европейския формат,
все така си остава.Налице са три шестици.На мен,наред със
числото 13 това ми носи голям късмет и благословия.Както се
казва в Откровение на Йоана,това е числото,както на Звяра,
така и на Човека.Нека донесе щастие на всички хора:)).
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот AZA » 04 Яну 2006, 05:30

Такам на бързо , че и аз кат ДжинО си бързам ... ;)
за датата - и на мен ми мина същото нещо през акъла, ама да видим.
За това че сами си докарваме депресийте .. извиняваи заек , ама ... от 31-вио до 3-ти ми се сипаха 4 неща .. по едно всеки ден , и да ти кажа не знам кое беше по гадно ... 4 удара от 4 страни .. да видим . днеска сме 4-ти .. ша поселдва ли 5-ти или не ....
И за съжаление съм напълнои съгласен с Джино за влошаването на нещата ... за съжаление . :(

П.П. :РРР Аватара бая ровене падна до де го намера :)
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 04 Яну 2006, 06:50

Заек, мислиш ли, че не се опитах да се боря с депресията си и да я преобразувам? Само дето има други, които са депресирани и свързани с мен, с чиято депресия не можах да се справя. И следователно и мене ме гони такава. :(

Не исках да съм лош пророк, обаче просто за сега няма как да се отървем, ако всички не се опитаме заедно. Но това просто никога няма да стане, защото някои(повечето) хора са егоисти и не им пука за другите, и/или не могат да правят компромиси.

Такаче от тук нататък пътят в това отношение е надолу, докато на хората не им дойде ума в главата, или нещата не се подредят по благоприятен начин. Прощавайте!
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 04 Яну 2006, 09:08

Така си е.Депресията,както и всички състояния на човека са внушения,а най-често самовнушения.Но състоянието на духа не.
Има хора,които вечно са сдухани,други,които пък вечно са жизнерадостни и бодри.Това си е до човек,да,но какво е,когато един сдухан човек сякаш се пробуди?Дали това не е състояние на духа,с което той не може да спори,въпреки природата си,или тогава,когато веселия човек отпадне и сякаш смисъла за момент му убягва?
Според мен поне,човек трябва да се стреми към средното положение,а не към едно от двете състояния и това се отнася за всичко.Най-добре е нито депресиран :? ,нито в еуфория icon_eusa_dance

:wink:[font=Arial] [/font]
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот zaek » 04 Яну 2006, 13:51

AZA аз казах че наистина има сили срещу които не можем да се борим и както ти казах аз сащо изпаднах в дупка и на мен за няколко седмици ми се исипаха адски гадни неща на главата които предизвикаха моята депресия.По принцип аз съм си малко оптимист по природа.Около мен също имаше хора които бяха в депресия а има и такива които все още сам и съм съгласна с теб ChaoS че те могат да ти повлият негативно ако влезеш и ти в тяхната депресия.Вярно е че хората са егоисти и всеки гледа себе си.Но това е живота-винаги има по някой егоист който да се опита да ти повлияе негативно,важното е да запазиш своята енергия и оптимизъм.Ако мога да ви дам малко от моя оптимизъм ще се радвам да помогна с каквото мога.Всичко има начало и краи за мен 2005 беше ужасна година-удар след удар и то такива които са непопаравими.Само оптимизма ми остана и ако мога да дам част от него на някой на когото му трябва ще го направя.Сигурна сам ChaoS че си се опитал да пребориш депресията и да я преварнеш в нещо положително и мога само да ти кажа не спираи до тук продалжаваи с повече оптимизъм.Знам че звучи като нещо трудно осъществимо но не е съвсем така.Колкото до златната среда която описва sanguinari това е вече по трудно ние хората сме крайни така сме устроени много са малко тези които успяват да седят винаги в една златна среда.Така че не става савсем така.Така поне мисля аз ако мога да сам полезна винаги icon_eusa_dance
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 04 Яну 2006, 14:59

Гадните неща са такива,защото така ги възприемаш,а не защото са гадни.Това също е част от внушенията,за които стана на въпрос...
Оптимистът за мен е човек,който лесно бива разочарован.В този ред на мисли,него по-лесно можем да видим депресиран,понеже нещо не е станало според наивните му очаквания.Десет човека биха изказали различно мнение по отношение на един човек,ако не се познават.Това не означава,че този човек е всичките тези неща,които казват те,нали така?Той не е нито добър,както ще рече един,нито е лош,както друг би се произнесъл... И кажете ми вие оптимистите,коя измама бихте предпочели сами за себе си? :)
Всъщност май се досещам... избирате това,да го сметнете за добродушен и да бъдете кофти подведени...
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 04 Яну 2006, 15:19

Депресията дарлинг няма нищо общо с внушението.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот zaek » 04 Яну 2006, 15:33

Не мисля че да си оптимист трябва задължително да си наивен или да гледаш на живота с розови очила а просто да приемаш нещата които ти се случват малко като фразата от притчата за царя и пръстена му"и това ще мине"Не е задължително да гледаш на някого като на добродушен а да се окаже че е лицемер и подлец.Мисля 4е ти sanguinary бъркаш двете понятия наивност и оптимизъм а замисли се и ще видиш че те са коренно различни поне за мен.А posinon е права 4е депресията не е внушение,тя се поражда от обстоятелствата около теб а вече от теб зависи до колко ше позволиш да те обземе и до колко ще се бориш с нея затова казах че нещата до някаде ние си ги правим.Съгласна съм и с Ариеца че тази година може би ще е преломна...дали за добро или лошо сам времето ще покаже.Бях чела някъде че това е годината на луната и че има и пълно слънчево затъмнение и че всичко това ще окаже влияние върху нас хората.Абе ще видим какво ще е надявам се само да е за добро.
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 04 Яну 2006, 16:07

Влиянията не са нито добри,нито лоши,ние ги правим такива.
Знам,че звучи като клише,но влиянията са неутрални.Така че
вместо да се оплакваме,да видим какво добро може да излезе
от всички тия енергии и енергийки,които ни се сипят на главите.
Защо ни разболяват и може ли иначе:)).
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 04 Яну 2006, 17:39

Ха сега да видим,зайче WandaBlenda ли е права,че депресиите си ги правим ние или Отровната.защото ми се струва всред множеството ти думи в постингите си ,самичка се объркваш.
Иначе хаха Дарлинг ,ти пък от своя страна звучиш категорично само в отрицанието,а я да чуя от къде черпиш тази си сигурност.Със същия успех можеше да напишеш просто "не"
Трудно бих казал за нещо,каквото и да е то,че няма абсолютно нищо общо с друго нещо.Оставям това ти изказване изцяло на съвестта ти...
Ариецо,нека не излезне сякаш се сформират междуполови фронтове,но да ти кажа сходни са ти догадките с моите,макар че и ти доста категорично звучиш,но нищо :)
Да,всъшност и аз имам чуството,че нищо не се случва,всичко си е в главите на хората и на отделния човек...
ПРЕДПОЛАГАМ...
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот ekaya » 09 Яну 2006, 14:22

катализаторът е просто катализатор и разбира се че ще окаже по-силен натиск върху по-слабата основа и потокът ще протече през нея и с носените от нея възможни последици...
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 09 Яну 2006, 19:17

Искаш да кажеш,че по-силно ще деформира по-слабата основа,а не,че натискът върху нея е по-силен.
Но иначе това "катализаторът си е просто катализатор" ме свали от коня:) При това в галоп :)
Даже е достатъчно само това.Пък който не го разбере ,не би разбрал и романи да изпишеш...
-Но тук,на кораба нали все пак са умни хора? - попита младия Стентън
-Такива са предположенията ми,юнга!Просто при капитана често действията му изпреварват мисълта и остава недоразбран,а и не може да обясни намеренията си,тъй като е без език.
- Странно...как такъв човек може да бъде капитан?!
- Просто..някак си до сега не е грешил!
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор