КНИГА НА МЪРТВИТЕ

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот AMON RA » 08 Юни 2006, 21:55

ПРИТЕЖАВАМ ЕДНА " ЧЕРНА " КНИГА. "" КНИГА НА МЪРТВИТЕ "" на древните египтяни. Легендата мълви че тя събужда мъртвите и ги връща към живота , помага на душата да премине в отвъдното. Четейки заклинаниятя се натъкнах на няколко които могат да се използват и от живите. Чудя се дали да ги използвам, дайте ми съвет.

Някой занимава ли се с ЕГИПЕДСКА МИТОЛОГИЯ и още по точно с ритуалите.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 08 Юни 2006, 22:08

AMON RA написа:ПРИТЕЖАВАМ ЕДНА " ЧЕРНА " КНИГА. "" КНИГА НА МЪРТВИТЕ "" на древните египтяни. Легендата мълви че тя събужда мъртвите и ги връща към живота , помага на душата да премине в отвъдното. Четейки заклинаниятя се натъкнах на няколко които могат да се използват и от живите. Чудя се дали да ги използвам, дайте ми съвет.

Аз също съм работил с части от заклинанията в Книгата на Мъртвите.
Вярно,изключително мощни са(освещавах един златен анкх,който
ми беше талисман).Щом имаш притеснения за това как ще ти се отра
зи,направи гадание.

Занимавал съм се с египетска магия,но не кой знае колко много.
Така че не претендирам да съм спец,макар че съм имал доста впе
чатляващи резултати и преживявания.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 08 Юни 2006, 22:21

Предимно ме притеснявя факта че наистина са стращно мощни. Призовавал съм чрез тази книга и ми са се случвали какви ли не неща. За това се чудя дяли да ги използвам. Все пак става дума за влизане в отвъдният свят
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 09 Юни 2006, 06:25

Амон, не че се съмнявам в изключителната ти мощ и прочие, но при цялото ми уважение и несъмнена почит, не ти вярвам на нито една сгрешена буква, че си призовавал от Книгата на мъртвите...

Мога ли да попитам какво използва от там? За призоваване... Може и на страници да ми кажеш, аз ще те разбера перфектно...

П.П. Марио, може и да говори за "Книга на мъртвите на древните египтяни" от 1994 на Хелиопол, води се второ преработено издание. Мене ако питаш обаче, и той не знае за какво говори... angel12.gif
icon_angel
Последна промяна galina_dim на 09 Юни 2006, 09:50, променена общо 2 пъти
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 09 Юни 2006, 08:45

AMON RA написа:ПРИТЕЖАВАМ ЕДНА " ЧЕРНА " КНИГА. "" КНИГА НА МЪРТВИТЕ "" на древните египтяни. Легендата мълви че тя събужда мъртвите и ги връща към живота , помага на душата да премине в отвъдното. Четейки заклинаниятя се натъкнах на няколко които могат да се използват и от живите. Чудя се дали да ги използвам, дайте ми съвет.

Извинявай, но говориш за "Книга на мъртвите на древните египтяни" - 1982, изд. Наука и изкуство, така ли ???

Ако е така, просто невиждам по какъв начин можеш да използваш практически тази книга, тъй като единственото което се разбира от нея, че е една информативна книга за житейската философия на египтяните и техните вярвания.
Иначе забавна е, добре е преведена ;)

Тъйче, наистина ако имаш някакъв опит с нея, с удоволствие ще чуя споделеното от тебе.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 09 Юни 2006, 10:13

До Марио, да 1982г. и ако наистина си я чел внимателно ще разбереш че има какво да се ползва.

Галина, незнам до колко си запозната с египетската митология но повярвай ми ЗНАМ КАКВО ГОВОРЯ.

И все пак ще попитам отново. НЯКОЙ ЗАНИМАВА ЛИ СЕ С РИТУАЛИТЕ
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 09 Юни 2006, 10:16

Амон, от египетска митология до египетска магия и ритуали има съществена разлика.
Нещо като това да си запознат с будизма и да си Буда, ако правилно ме разбираш.
Е, аз твърдя, че ти не си Буда. И с удоволствие чакам да ме убедиш в противното.
Така и не разбрах какво си ползвал от книгата за призоваване. Кажимикажимикажими, моля тееее!!!

icon_angel
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 09 Юни 2006, 10:47

Галина, Галина, има какво да учиш още ,и то е много определено. Не разбирам будизма и не съм Буда, а във всякя митология се крие част от магическата наука.Щом не си го осъзнала има ли въобще смисъл да говорим.Кажи ми какво знаеш за ТОТ
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 09 Юни 2006, 11:17

Амон Ра, отново се опитваш да се измъкнеш без да кажеш нищо съществено:)

Искам да ми кажеш точно как си използвал тази книга в практическия смисъл на думата. Ти си на ход :wink:
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 09 Юни 2006, 11:38

Щом имаш книгата погледни 18 глава там е описано за какво става дума и защо питам за ритуалите. А това което съм призовавал се обърна срещу мен защото явно не съм използвал правилен ритуал. Все пак става въпрос
от ритуали за мъртвите да се използват от живите. Това е никой не се опитва да се измъкне.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 09 Юни 2006, 12:03

18 глава

(Жрецът казва:)
О, вие, йерархии върховни на небето, земята и на света на мъртвите, ето, последван от покойния, към вас вървя, нека остане той при вас завинаги.
(Покойният казва:) Здравей, о, господарю на отвъдното. Озирис, ти — владетел на Ре-Стау, ти бог всеблаг на Абидос!39 Ето пред тебе аз пристигам.
Сърцето ми било е вярно на пътя на доброто винаги. В мислите си зло не съм допускал. В гърдите ми грях няма. Не съм умишлено излъгал никога, нито двулично съм постъпвал. Да могат приношенията да потекат към мене. Да можех да застана пред жертвеника на владетеля, на господаря
на истината и на правдата!
Да можех да влизам в царството на мъртвите и да излизам пак оттам, когато пожелая, и да не бъде оттам душата ми отблъсната! Да можех вечно аз да съзерцавам божествените духове на слънцето и на луната!
Прославям те, владетелю на областта на мъртвите, най-първия в царството на тишината! Ето пред тебе идвам. . .
Аз зная волята ти и законите на твоето царство, владея формите и превъплъщенията, извършени в царството на мъртвите. Ти намери за мене място в твоите вселения, там, до владетеля на истината и на правдата! Да можех в страната на блажените аз да остана, пред теб да получавам даровете погребални!
О, Тот, ти, който на Ознрис в помощ си, за да тържествува той
над враговете си,
закриляй ме от моите врагове
в тази нощ на мрак,
в тази нощ на битки,
тази нощ, когато ще бъдат сразени
противниците на владетеля на световете. . . Закриляй ме ти пред съдиите на Хелиопол, на Бузирис40, Сехем, на Пе41 и Деп42, Рехти, Джеду, Нерерф, Ре-Стау.

----------------------------------

Ахаааа, значи така са се призовавали мъртвите, а ? yahoo27 Отивам на гробищата, отварям "черната" книга и чета заклинанията, тъй ли ? Задавам тези въпроси, защото пак не каза нищо съществено от по-горния си пост.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 09 Юни 2006, 15:17

[quote="Марио"]18 глава

(Жрецът казва:)
О, вие, йерархии върховни на небето, земята и на света на мъртвите, ето, последван от покойния, към вас вървя, нека остане той при вас завинаги.
(Покойният казва:) Здравей, о, господарю на отвъдното. Озирис, ти — владетел на Ре-Стау, ти бог всеблаг на Абидос!39 Ето пред тебе аз пристигам.
Сърцето ми било е вярно на пътя на доброто винаги. В мислите си зло не съм допускал. В гърдите ми грях няма. Не съм умишлено излъгал никога, нито двулично съм постъпвал. Да могат приношенията да потекат към мене. Да можех да застана пред жертвеника на владетеля, на господаря
на истината и на правдата!
Да можех да влизам в царството на мъртвите и да излизам пак оттам, когато пожелая, и да не бъде оттам душата ми отблъсната! Да можех вечно аз да съзерцавам божествените духове на слънцето и на луната!
Прославям те, владетелю на областта на мъртвите, най-първия в царството на тишината! Ето пред тебе идвам. . .
Аз зная волята ти и законите на твоето царство, владея формите и превъплъщенията, извършени в царството на мъртвите. Ти намери за мене място в твоите вселения, там, до владетеля на истината и на правдата! Да можех в страната на блажените аз да остана, пред теб да получавам даровете погребални!
О, Тот, ти, който на Ознрис в помощ си, за да тържествува той
над враговете си,
закриляй ме от моите врагове
в тази нощ на мрак,
в тази нощ на битки,
тази нощ, когато ще бъдат сразени
противниците на владетеля на световете. . . Закриляй ме ти пред съдиите на Хелиопол, на Бузирис40, Сехем, на Пе41 и Деп42, Рехти, Джеду, Нерерф, Ре-Стау.

----------------------------------

Ахаааа, значи така са се призовавали мъртвите, а ? yahoo27 Отивам на гробищата, отварям "черната" книга и чета заклинанията, тъй ли ? Задавам тези въпроси, защото пак не каза нищо съществено от по-горния си пост.[/quote

Марио, това е което искам да направя(не става въпрос да ходя на гробищата и да ровя костите на умрелите),а не че съм го направил. Искам да трансвормирам заклинанието за да мога аз да вляза в отвъдното (прочете ли предназначението) прочети го добре и ще разбереш защо питам за ритуалите.И това което ме вълнува е че все пак това е книгата на мъртвите а не на живите и се чудя дали е добра идеята да го правя.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Марио » 09 Юни 2006, 16:01

Щом имаш книгата погледни 18 глава там е описано за какво става дума и защо питам за ритуалите. А това което съм призовавал се обърна срещу мен защото явно не съм използвал правилен ритуал.

Марио, това е което искам да направя, а не че съм го направил.

Последно, в крайна сметка правил ли си въобще нещо или не ?
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот AMON RA » 09 Юни 2006, 16:47

Марио написа:
Щом имаш книгата погледни 18 глава там е описано за какво става дума и защо питам за ритуалите. А това което съм призовавал се обърна срещу мен защото явно не съм използвал правилен ритуал.

Марио, това е което искам да направя, а не че съм го направил.

Последно, в крайна сметка правил ли си въобще нещо или не ?
Това искам да направя. И ако неможеш да ми помогнеш, или дадеш съвет поне не ми пречи да търся. А какво съм правил преди това не е тема на моя въпрос. Благодаря ти за вниманието все пак.
МАГИЯТА Е ВЪВ ВАС
Аватар
AMON RA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 09 Юни 2006, 18:56

AMON RA: Защо не опиташ директно с това заклинание :І? В него определено има сила, независимо че май Марио не я е усетил ;).
Не мисля че е добра идея да трансформираш подобни заклинания - може да ти изиграе лоша шега подобна трансформация ...
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 11 Юни 2006, 10:36

Ще ви замоля да направите малко по ясно обяснение защото до сега съм свързвала книгата на мъртвите с книгата на Тот. Има ли разлика?
От къде да я намеря в пълен вариянт защото ми се струва че има стотици издания дето все са свързани с мъртвите пък не е същинската?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 11 Юни 2006, 10:46

http://spiralata.net/booklist.php?LangID=0

Арсеникова, същинската надали се е запазила в пълен вариант, не мисля, че тогава са имали навика да преиздават icon_angel
Линкът по-горе ти дава една добра представа за нещата.
Колкото до Тот - не съм запозната да е излизало в Бг от печат издание със заглавие "Книга на Тот". Това разбира се ни най-малко не означава, че не е излизало.... Но и аз си мисля, че вероятно става дума за едно и също нещо - "Книга на мъртвите на древните египтяни". Аз имам от нея два екземпляра, и двата ги споменахме по-горе с Марио - те нямат съществени разлики, в по-новата има повече информация за това откъде са намерени документите, въобще - по-информативна е. Иначе това, което следва да е откъси от оригинала, е едно и също, така че тегли и чети, щом ти е интересно.
В тази библиотека има и още интересни неща, ако разполагаш с достатъчно време...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 11 Юни 2006, 12:44

Ето ви и "Книга на Тот" - http://mariocska.data.bg/book_of_toth.pdf.zip
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 11 Юни 2006, 14:13

Мерси, Марио, мил жест от твоя страна icon_angel
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот massai » 04 Авг 2006, 10:41

AMON RA уплаших се! Първо си помислих, че ми говориш за "Некрономикон", но след това се сетих, че просто няма как да я имаш.А това да използваш такива магии пак е опасно.Отидеш ли в отвъдното няма връщане от там.Отидеш ли в света на мъртвите дори и тялото ти да си седи тук най-много, ако си достатъчно умел и мислеш да се върне утпечатък от душатати.А тогава ще стане наистина лошо.
Аватар
massai

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор