Дяволът в Емили Роуз - какво мислите за филма?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот psihea_veronika » 22 Дек 2005, 20:55

Виж, продължаваш да си само теоретик. Пишеш дълго и подробно, но си далеч от истината. Един случай от някой си не говори и доказва нищо. При всеки е различно. Аз лично смея да твърдя, да, че съм практик.Не обичам подробно и точно да описвам като теб, а и по принцип такива дълги писания даже не чета, но сега го прочетох. На ден аз се срещам поне с един обсебен човек. Понякога изкуствено, но по-често естествено. Говоря си със съществата които са вътре в човека и това което ме пази е липсата на страх. Възприемам ги спокойно и съм научена да ги смятам за нищо, нищо което би могла да ни подчини, плаши и подобни. Та от моя гледна точка тия ми ти всякакви същества дето обебват са едно нищо, но създават огромни проблеми на хората които ги смятат за нещо. Подобни филми само още повече всяват страх към това, а няма филми които да ги показват от истинската страна. Сега ще ти кажа и как се гонят. Има един момент когато като усетят че ще ги гонят почват да плашат не мен а обекта в когото са се вселили. Тогава е най-трудно. Все пак за това се иска и волята на човека да ми се довери. Направи ли го тази гадна сила, енергия, се изпарява яко дим щото знае кво следва от моя страна. А това са ритули които болят. Много болят. От всички филми които съм гледала едва ли има и 1 % истина за екзорсизма. Обичам да общувам с такива същества ежедневно а и ми се налага, но и между тях има паразити. Като при хората е все пак-има добри , има и лоши. Но знаеш ли как да ги владееш е голямо приключение. Разсъждавам малко мазохистично защото за мене тези сили са предизвикателство и някак си не мога без тях. Много като мене са полудели от това.Може би и аз в малка степен за да вярвам в тях но това е въпрос до измерения вече.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот psihea_veronika » 22 Дек 2005, 21:07

Забравих да те питам.Ти лично имал ли си работа с такива хора? Много е трагично и по ужасяващо от филмите. Във филмите все пак има някаква цензура, а в действителност е много гадно да ги слушаш. Не знам даже бих ли могла да ги цитирам, но ще се опитам едно от вчера да ти кажа и то пак орязяно. Идва жена, която е обсебена и ми казва че духа който я е обсебил и правил сопол, чукал я всяка вечер и после я обиждал, заплашил я че ако дойде при мен ще убие еди си кой .......при което ми изброи имена поне на 10 човека. После я накарал да си гори пръстите с цигара за наказание и после в 3 часа през ноща да излезе на улицата да търси мъж. Това не е ли трагично/за нормалните хора ще е смешно/ и такова нещо във филм виждал ли си. Във филмите се повтаря едно и също, духа влиза, следва тръшкане по земята и смърт. Да ама не.Не е така.Винаги има моменти на изтезание и физична болка от рода на рязане на пръсти, спиране на дишане, чупене на глава, горене.Има и посегателства на близки.Много е страшно отстрани и дори не знам как да го опиша подробно. Но ще е бестселър ако някой направи книга и филм както си е в ддействителност
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 23 Дек 2005, 10:45

psihea_veronika написа:Забравих да те питам.Ти лично имал ли си работа с такива хора? Много е трагично и по ужасяващо от филмите. Във филмите все пак има някаква цензура, а в действителност е много гадно да ги слушаш. Не знам даже бих ли могла да ги цитирам, но ще се опитам едно от вчера да ти кажа и то пак орязяно. Идва жена, която е обсебена и ми казва че духа който я е обсебил и правил сопол, чукал я всяка вечер и после я обиждал, заплашил я че ако дойде при мен ще убие еди си кой .......при което ми изброи имена поне на 10 човека. После я накарал да си гори пръстите с цигара за наказание и после в 3 часа през ноща да излезе на улицата да търси мъж. Това не е ли трагично/за нормалните хора ще е смешно/ и такова нещо във филм виждал ли си. Във филмите се повтаря едно и също, духа влиза, следва тръшкане по земята и смърт. Да ама не.Не е така.Винаги има моменти на изтезание и физична болка от рода на рязане на пръсти, спиране на дишане, чупене на глава, горене.Има и посегателства на близки.Много е страшно отстрани и дори не знам как да го опиша подробно. Но ще е бестселър ако някой направи книга и филм както си е в ддействителност

До колко съм теоретик или практик просто няма да коментирам.
И да,с екзорцизъм не съм се занимавал.Друга е областта в която работя.

Познавам хора,които имат обсебване.Някои от тях не го знаят,
други го осъзнават.ПРоблемът е,че точно тия са се чувствали
добре с гадинките,които са се настанили в тях.При такова поло
жение просто е безпредметно да се предприемат всякакви
действия.

Случаи като този,който си цитирала съм виждал пък страшно
много-бях работил малко време в една психиатрична клиника.
Доста от пациентите там твърдят такива неща.Психиатрите си имат
обяснение за това,което става с тия хора.Така че някой да
преживява някакъв кошмар,да му се подават мисли за самоубий
ство,да му се струва че го изнасилват,това не се отличава особено
от т.нар.психически заболявания.Казваш,че при теб идват по
няколко обсебени на ден.В БГ броят на хората с психически забо
лявания е доста голям.Заплашително даже.Някога се занимавах
с лечение на психични проблеми-не само в медицински,а и окул
тен план,смея да кажа успешно.Това беше впечатлило лекарите
(които не знаеха за другите ми занимания и не подозираха,че
в работата ми са замесени окултни средства).Но психозите са си
психози.Определено и при тях има негативно окултно въздействие-
не винаги,но го има.Най-вече енергийни вируси.

При едно обсебване очаквам да се случи нещо доста по-осезае
мо от това някой да говори,че духове са го чукали,че са му пика
ли и прочие...Щото при малкото случаи на обсебване,които съм виждал,имаше доста интересни неща.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот psihea_veronika » 23 Дек 2005, 10:57

Да, разбира се че всеки случай е различен.Аз ти разказах само за последния ми такъв. А лекарите в психиатриите често са по-луди от пациентите си.Съжалявам че не са възприели разумно намесата ти.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 23 Дек 2005, 16:02

psihea_veronika написа:Охххххххх. много теоретици сте тук, ама има ли практици? Щото е много лесно да се говори като не си го изпитал на гърба си.

Този твой пост ме накара да ти пиша, тоест по-конкретно да попитам - а ти практик ли си? Пишеш че на ден срещаш поне по един обсебен?! Би ли разказала къде става това, как и защо някой се обръща към теб за такъв проблем? Все пак често обсебения не осъзнава че му е нужна помощ...

psihea_veronika написа:Говоря си със съществата които са вътре в човека и това което ме пази е липсата на страх..

Ето това твое изказване ме озадачи. С какви същества според теб самата говориш?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот psihea_veronika » 23 Дек 2005, 17:01

Няма значение какви са съществата.Аз не ги определям с определенията от книгите. Няма да си правя тук реклама коя и що съм точно, не за това влязох тук.Но ако ти кажа че съм практикуващ маг смятам ще е достатъчно да разбереш. На ден ме посещават поне 20 човека на живо и получавам между 20-40 писма по пощата. Няма как просто на 60 човека грубо да не се срещне поне един луд, нали.А при такива като мен винаги идват с проблеми и болести все пак а не от любопитство. Има и около 6 свещенника които редовно ми изпращат такива хора.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 24 Дек 2005, 11:29

Виж Психея-Вероника, не разбрах с какви същества говориш, но ако не искаш да коментираш и го намираш за незначително, няма проблем. Не става въпрос за реклама. Самоуверена си и ако наистина умееш "нещо", а не са само изтъквания, то тогава ще бъде чудестно да споделиш опита си с нас. В такъв случай ще има какво да научим от теб, нали?! Знаещи и умеещи винаги са добре дошли!
Права си че сред 60 човека все ще има луд, но това не означава обсебен... Както и да е, в наши дни луди бол, чак е обезпокояващо.

Бих искала да попитам за теб, по конкретно - с каква магия се занимаваш? Варчка, лечителка, знахарка, екстрасенска....как би определила себе си?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот psihea_veronika » 24 Дек 2005, 11:38

Подобни понятия са грозни. Горе съм написала че съм маг, това не ти ли е достатъчно.А кого да обучавам аз си избирам.Не да го правя чрез разни форуми.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EliKarim » 24 Дек 2005, 11:48

Кажи на някой лечител че понятието е грозно, или на някой знахар... Не мисля че са грозни понятия. Просто не мисля че ако назоваваш себе си маг е достатъчно. Съдя по писаното от теб, но няма значение.
Написах да споделиш опит, не да обучаваш. Обучаването не става от тук и по такъв начин.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 25 Дек 2005, 08:42

Да ви казвам ли че за повечето маг означава някой който прави магии.Това си е чисто магьосничество. Психея да разбираме ли че имаш приемна и тва е нещо като професийка?
Ще ми обясните ли по какво си личи кой е обладан и кой не е?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 25 Дек 2005, 11:09

EliKarim - Какво значение има какви понятия
ползва psihea_veronika наистина?Общата култура
и теорията са едно а прилагането и империчното
знание са съвсем друго.

Когато човек се забатачи в излишни книги и
понятия пренебрегва истинския източник на знанието.

Мисля че трябва да имаме уважение към
psihea_veronika,защото тя е направила и може
нещо повече от нас.Това че помага на хора е
нещо прекрасно и не всеки се заема с такива
благородни задачи.Защо трябва да и се качваме на
главата и, и егоистично да искаме от
нейното знание.

Инъче може и да разкаже по нейно желание
нещо,но това ще е просто още една приказка за нас.
Е това все пак е форум.Така че не е задължиелно
да го превръщаме в учебно помагало за магия само.
Наистина понякога е интересно да чуем и
някоя историйка.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 25 Дек 2005, 11:42

Ей Трисмегист за мен форума е точно учебно помагало. Аз се уча от тук бе човек. Абадауей какво означава имперично знаие че тук ме забатачихте? Пък и си мисля че Уизард ЕлиКарим и Ариеца умеят повече работи от Психейка.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 25 Дек 2005, 16:25

Ей Poison стига се учи бе. :) Всички тука се учим споко.
Вземи сложи някаква информацийка,покрай ученето.
Ей това за боба,където си го пуснала,вземи намери как се
гледа и ни достави това знание.Стига си чакала на готово.

Аз на боба познавам само страничните ефекти. :)
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 27 Дек 2005, 15:41

Абе маняк пиши за боба там където е темата не тук! Наред ли си или?
Всички се учат ама НЕ! Чети кво пишеш че си написал преди това че това е само форум а не учебно помагало. За тва се хващам пък колко се учиш хич не те знам. За мен е помагало пич!
Ми ае напиши ги тез странични ефекти, кво дрънкаш като не помагаш. Може да питам ама искам да знам и не ми се свиди знаието което знам да го напиша тук.
Отвори темата за бобчетата и ги напиши като си много знаещ.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 27 Дек 2005, 20:34

Виж аз исках да кажа,че не е единствено учебно помагало и че не трябва да се превръщаме в ходещи буквари.Все пак е и форум да- права си.
Е хубу де не се сърди сега.Не исках такива реакции да ти причинявам.
Не виждаш ли че се бъзикам,не се правя на знаещ. :) :) :)
Това за Боба го казах във връзка с поста ти затова,че си се била учела.А този пост е от тази тема! icon_blowkiss

Леле наистина си си се ядосала-като те чета.
Извинявай няма повече!
Признавам,че малко се изглупих тука.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 27 Дек 2005, 22:23

Пойзън, няма нужда от толкова горещене. За някои е помагало, за други просто форум, за трети - одушник за душата и т.н. Въпрос на лично мнение.

Трисмегист, понятията ми бяха нужни за мое лично обяснение понеже разгледах сайта на Психея Вероника. Не всички занимаващи се с магия са толкова "убедени" в себе си и изтъкващи уменията си. Това си е мое лично мнеие и не е отправено към теб. Не става въпрос за обща култура, теория и каквито си ги написал....

Trismegist написа:Мисля че трябва да имаме уважение към
psihea_veronika,защото тя е направила и може
нещо повече от нас.Това че помага на хора е
нещо прекрасно и не всеки се заема с такива
благородни задачи.Защо трябва да и се качваме на
главата и, и егоистично да искаме от
нейното знание.

Ами незнам защо мислиш че трябва да имам уважение към някой. Ти не ме познаваш, незнаеш и аз кой познавам, вероятно незнаеш аз какво съм направила и какво бих направила... Хубаво е да се помага на хората, но не бъди наивник! Уважението е хубаво нещо, но няма място в тази тема.
А кой се качва на главата и и кой егоистично иска нейното знаие? Защото аз не разбрах какво е нейното знание освен дарбата и да лекува. Дано правилно съм разбрала, и дано е така. Това буди уважение. ако е истина.. :roll:
Не мисли мисли че въпросите ми за егоистично искане на нечие знаие. Де да беше така. Нямам нужда от това.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 28 Дек 2005, 15:13

Ми не се горещя. Както и да е. Изразих мнение някво.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 12 Яну 2006, 14:47

Poison написа:Абе четох статия в Жълт Шок за Вероника Психея. Там е ясновидка пък тук пише че не е. Ся на кое да се вярва? Вече нещата приличат на дай пет лева че да ти гледам на ръка.
Впрочем чух че Вера Кучовска била зле и не приемала посетители. Виж за нея мисля че е велика жена. Някой да има впечатления за Кучовска?

Poison, Пиши си постовете на определените им места. Виж сега каде си го написала това мнение по-горе. За това, което казваш има отворени вече теми, пиши там. Иначе става объркване и се губи цялата тема.
Препиши си това мнение, където му е мястото, защото ще го махна от тук. Виж в тъсачката на фурума, къде да го сложиш.
Ок? :wink:
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот some_spirit » 12 Яну 2006, 17:21

Прочетох постингите ви и какво да ви кажа малко сте разбрали от филма, то и самия филм е направен в стила на общочовешките разбирания за обсебване.

Тези демони които са обсебили Емили не са никакви демони а енергийни разуми от духовния свят. Вие ги наричате демони и полуосъзнати ларви които могат само да смучат енергия от човека а това не е така, те ни превъзхождат в умствено отношение и владеят много добре телепатията чрез която осъществяват кантрола си над Емили. Който е гледал филма е забелязал сигурно че Емили изобщо не може да се противопостави на демоните.

Друга заблуда е че демоните могат да обсебват само определени хора а не кой да е. Могат да обсебят който си искат стига за тях да има причина да го правят.

И накрая епизода когато Емили е сред полето до едно дърво и й се явява Светата Майка или Богородица не помня точно, и й казват че има две възможности да отиде в рая и да загуби тялото си и другата възможност да остане сред хората но демоните ще останат в нея и възможността да каже на хората за съществуването на духовния свят.
Нали колко интересно от едната страна са демоните а от другата Светата Майка само че да ама не те са едни и същи демоните се правят на Светата Майка така че вижте с какво си имаме работа вижте в каква психологическа игра е въвлечена.

И накрая защо се прави обсебването ами става дума за енергийни взаимоотношения между човека като разумна енергия и тези енергийни разуми и за телепатия.

P.S Психеа_Вероника и тя си има едно енергийно разумче над главата което е в постоянна връзка с нея .....
Аватар
some_spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 13 Яну 2006, 17:43

some_spirit написа:Тези демони които са обсебили Емили не са никакви демони а енергийни разуми от духовния свят. Вие ги наричате демони и полуосъзнати ларви които могат само да смучат енергия от човека а това не е така, те ни превъзхождат в умствено отношение и владеят много добре телепатията чрез която осъществяват кантрола си над Емили. Който е гледал филма е забелязал сигурно че Емили изобщо не може да се противопостави на демоните. .....

До някъде съм съгласна с теб, тъй като думата демон е наслагвана с времето и се употребява масово. Всъщност преносно най-често го срещаме като назоваване на лош човек, зъл дух. Известно е, че в християнската религия – това е бил и Дявълът. В митологията можем да открием че демон=божество. В някои руски творби демонът е просто "проклет човек", а в древногръцката история - божество, което влияе на живота на хората. Така ще изглежда и ако кажем, че Емили Роуз е обладана от зъл дух, нали? Те пак могат да ни превъзхождат в умствено или телепатично отношение...

some_spirit написа:Друга заблуда е че демоните могат да обсебват само определени хора а не кой да е. Могат да обсебят който си искат стига за тях да има причина да го правят. .....

В по-горен пост бях написала, че демоните не обладават всеки, те подбират своята жертва и поразяват само такива, които биха били полезни или достатъчно слаби и нужни за тях самите. Това е специфичен избор и не би могло да се случи на всеки. Има хора, които наистина не биха могли да бъдат обладани от демони, колкото и да им се иска на така наречените "енергийни" същества.
Аватар
EliKarim
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор