Евокация

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Bloody Alibis » 11 Фев 2006, 09:23

Какво ще рече индивидуални?Че съществото се явява пред теб такова каквото си го представяш ли...или имаше нещо друго в предвид:/
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EXARP » 11 Фев 2006, 09:27

Според мен тези "същества" има доста нестабилна форма и когато ние го видим го виждаме пречупено през призмата на нашето съзнание, затова казах че при всеки е индивидуално как ще го приеме.
ELEXARPEN COMANANU TABITOM
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 12 Фев 2006, 18:40

Shadow, не съм много съгласен, че инвокацията е по- опасна. По мое наблюдение рядко се случва да инвокираш някое същество до степен, в която не можеш да се справиш с положението. Имам предвид, че от първия път не можеш да инвокираш напълно Бога на войната да речем. Има си причина да бог- формите да се инвокират, докато евокацията им да не е препоръчителна.

Съгласен съм, че рядко може да се стигне до загуба на контрол при инвокацията, но то и веднъж стига... Бог-формите си имат както инвокации, така и евокации - въпрос на желание е кое от 2-те ще ползваш. Мисля, че ефекта е приблизително един и същ :)

А относно некрономикон-а и the Watcher(сигурно вече съм ти станал досаден, ама...), как мислиш, при първото призоваване(когато посвещаваш на уачъра купата и меча) дали не е по- добре да го призоваваш извън двойния кръг. За ритуали, в които ми е нужна защита разбирам, че трябва да го призовавам между двата кръга, но при първото призоваване ме е малко шубе да го допускам прекалено близо.

Ами нз, не съм го призовавал още и то не толкова от страх пред него, колкото по-скоро от респект :). Мисля си за 2 варианта на това призоваване:
1. Не съм сигурен дали е възможно да изградиш двоен енергиен кръг, които да те пази от него в кръга при първото призоваване и посвещаването на купата и меча и същевременно да не го допуска да излезе извън външния кръг.
2. Един от духовете в Некрономикона даваше информация за това какво съдържа закона на Ковенант-а. Ако не си говорил с него добре е мисля да го извикаш и да разбереш какво представлява тоя закон. Докато го спазваш няма да имаш проблеми с Уатчера. Проблема може да дойде ако го нарушиш (или ако си го нарушил преди това) и да предизвика неговата атака.

Колкото до призоваване извън кръга нямам идея дали е възможно и как се прави т.е. дали триъгълника ще ти свърша работа в случая. Но освен ако не го правиш някъде, където няма хора наблизо не мисля че ще е добра идея да му даваш свобода на действие в цялата околност ;). Твърде силен и опасен е за подобна свобода особено преди да сте се обвързали един с друг :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 01 Мар 2006, 15:50

Колкото и смешно да ви звучи не разбрах разликата между евокация и инвокация? Моля ви нека някой ми обясни.
Ся схванах кво е екзорцизъм но не и тез.
А между спиритизъм и спиритуализъм?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот EXARP » 01 Мар 2006, 18:44

Абе Поизън. Много лесно, макар и не точно, но поне да го разбереш. При ИНвокация духът е вътре в теб, тоест, нещо като обсебване, а при Евокация той е извън теб, може да ти се яви астрално, като използваш огледало или нещо друго там за връзка между теб и астрала(в случая с духът).
Разбра ли? :)
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 01 Мар 2006, 19:47

Ами Пойзън, за спиритизма и спиритуализма бях писала някъде или имаше подобни мнения. Потърси из форума. А екзорцизма го разбирай най-просто като "прогонване".....
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 02 Мар 2006, 16:14

Схванах. Мерси ви.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cath » 02 Мар 2006, 16:19

като става въпрос за евокация, днеска се рових в книжарницата и останах крайно изненадана от една книжка ... "Илюстрована Гоетия" ... паднах като видях, че е на кроули. какво мислите за нея?
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот EXARP » 02 Мар 2006, 20:25

Ами единственото стойностно в нея е списъка с гоетичните духове, друго ми се струва некфа боза..., но пък дава насока за иксперименти
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 03 Мар 2006, 00:46

добре. аз лично смятам, че за да се предприемат някакви занимания с евокация магьосникът трябва да е стабилно информиран по въпроса. не смятам, че всеки може щом реши да опита евокация.. ей така да види какво е. не че не може но е някак безсмислено. в крайна сметка целта на евокацията е след известна практика на астрално ниво, да се премине на физическо. резултатите там са къде къде по-добри. за мен евокирането на духове само за да научим проклетия старогръцки, например, и после абсолютното безразличие в сферата на този вид магия е безсмислено. може би и аз съм тесногръда, но не мога да разбера подобни експерименти. специално евокацията е нещо което или правиш или не. лично мнение.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Shadow Mage » 03 Мар 2006, 03:01

Съгласен съм с Cath по отношение на информираността на този, който предприема подобна операция :). Иначе нищо чудно да се окаже някой в положението на Poison ... И като и гледам последните постове все още се питам дали е успяла да се оттърве от влиянието на Оливер ...
Също така е мн добре да се знае в кои сфери действа духа, който се вика иначе просто може да няма резултат от викането му ;). И да се има предвид за възможни странични ефекти :).
Колкото до Некрономиконските духове - при тях обикновенно нещата първо стават още по-зле (понякога даже мн повече отколкото съм очаквал), а след това се оправят като с магическа пръчка понякога ;)
Все пак поддържам мнението че да се викат духове за да се учим от тях може да бъде мн полезно в практиката :)
И още нещо, това че не сме видяли повикания дух още не означава че не е дошъл или не е изпратил свой представител ... аз самия имам опит с подобни евокации, при които на пръв поглед не се случва нищо, но предаденото по медитационен път желание по-късно все пак се усеща че се изпълнява.
Poison, ано си се сетила да се освободиш от Оливер, защото колкото по-дълго го държиш покрай теб, толкова по-трудно ще ти е да се оттървеш после от него ;)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот EXARP » 03 Мар 2006, 08:05

Шадоу, това за Некрономиконските духове и аз го забелязах, отначало наистина сякаш прави противоположното на това което искаш, и после всичко се нормализира...не знам защо, но ти ако знаеш сподели?
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 04 Мар 2006, 12:03

Ми уж се справих ма де да знам. Моля те напиши ми начин да се отърва нацяло. то така май няма да мога на призова нищо друго. колко. Напиши ми ритуал или изгонване или както си го знаеш?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот EXARP » 04 Мар 2006, 20:41

Шадоу още един въпрос към теб - пише че АГАКУ се използва в талисманната магия, но как да го използвам в зареждането на талисман, има ли си някакъв определен ритуал за тва???
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор