необясними страхове

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Shedinko » 08 Сеп 2007, 09:19

единствения ми страх които имам от малък и не съм превъзмогнал е от тъмнината,мноо ми е кеф да ходя по тъмно,обаче самия факт ,че на втория метър съм си набил филма за нещо което може да стане всеки момент ,да ма фани издебне или прочие ми изправя косата и ...
Отворете душите си ...и помирете сърцата си ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 08 Сеп 2007, 18:37

хахаха, това с филма е гадно , но и наистина може да стане...те нашите улица са толкова" безопасни"....
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Treli kardia » 09 Сеп 2007, 09:10

alana_lire написа:мерси за информацията....
за съжаление обаче баща ми като е ходил да говори с психоложката за мен и страховете ми тя само ми гледала с някви цифри,дати и такива работи....говорила за бъдещето ми и такива работи,а не за страховете ми...
е,още не са болезнени страховете ми, но са безпочвени-породени от нищо,а ей така изведнъж се появиха

Това значи определено не е била психоложка ;) Иначе относно страховете... те са вследствие на нещо преживяно в повечето случаи. Може дори да си го забравила, защото е било много отдавна.

Едно от най-добрите лечения на фобиите е прилагането на един метод, който се нарича систематични десенсибилизации. Това е един вид срещане с обекта който предизвиква това чувство на страх у теб. Постепенно излагане на тревожни личности... Например ако те е страх от някакво животно първия етап е да наблюдаваш снимки, подобия на животното от гума или дърво примерно... докато не се срещнеш и с истинското животно.

Аз имам фобия от пеперуди примерно. Още не съм я излекувала де, не мога да се престраша :oops: Но помня, че като дете не съм имала тази фобия, играех си с пеперудите, гонех ги, хващах ги в ръце, а сега страхът е неистов... Но нямам спомени какво се е случило за да почна да се страхувам.

П.П. не прочетох цялата тема, за което се извинявам, но нямам много време в момента. Просто исках да споделя това, което знам :)

оффтопик: Интересен форум, поздравления на създателите!
И един мармот завива шоколада в станиол...
Аватар
Treli kardia

Мнениеот alana_lire » 10 Сеп 2007, 07:36

нито аз нито някой от близките ми си спомня как се е зародил този страх у мен. преди години ми ляха куршум и се показа куче, а аз нямам никави проблеми с кучетата......
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 12 Сеп 2007, 21:24

СПАМ..Като съм бил малък и са ме водили на разходка.Баща ми казал на една жена да си пази кучето.Тя му отвърнала че кучето и не хапе ,А баща ми казал :"Да ама сина ми хапи" :-D
А относно страха за кучето който ти е излязъл ,може да те е стреснало някое лаещо кучеи за това да ти е излязло в последствие ;)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот alana_lire » 13 Сеп 2007, 09:06

не, аз нямам страх от кучета,даже много си ги обичам!!!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shedinko » 13 Сеп 2007, 11:42

alana_lire не става дума да имаш страх,но може да те е джафало някое куче на улицата и да си се стреснала от това.Специално в Бс на наща улица има едно куче и на моменти като не го очаквам и кат се разлае се стряскам :)
Аватар
Shedinko
MagicGateBg Приятел

Мнениеот white » 13 Сеп 2007, 17:41

Аз като малка също имах страх от куче, защото ме беше стреснало и баба ми като разбра, помоли стопаните на кучето за малко козина и ме напуши с нея (сложи я върху включен котлон и козината като задимя, ме надвеси над нея и ме накара да вдишам). Може би е затова, не знам, но мен сега не ме е страх от куче и те като че ли ме обичат и ми вярват. Дори и непознато да е мога да си поиграя с него и да го погаля. Вземала съм кученце от майка му, да му се порадвам, въпреки че кучката ме виждаше за първи път.
Аватар
white
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 13 Сеп 2007, 18:00

Грррр!Аз имам панически страх от кучета.Не мога да ги доближавам дори и да са с наморник.И на идея си нямам защо , но ще пробвам това с козината.:)Дано да подейства!!!
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Предишна

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор