alana_lire написа:мерси за информацията....
за съжаление обаче баща ми като е ходил да говори с психоложката за мен и страховете ми тя само ми гледала с някви цифри,дати и такива работи....говорила за бъдещето ми и такива работи,а не за страховете ми...
е,още не са болезнени страховете ми, но са безпочвени-породени от нищо,а ей така изведнъж се появиха
Това значи определено не е била психоложка ;) Иначе относно страховете... те са вследствие на нещо преживяно в повечето случаи. Може дори да си го забравила, защото е било много отдавна.
Едно от най-добрите лечения на фобиите е прилагането на един метод, който се нарича систематични десенсибилизации. Това е един вид срещане с обекта който предизвиква това чувство на страх у теб. Постепенно излагане на тревожни личности... Например ако те е страх от някакво животно първия етап е да наблюдаваш снимки, подобия на животното от гума или дърво примерно... докато не се срещнеш и с истинското животно.
Аз имам фобия от пеперуди примерно. Още не съм я излекувала де, не мога да се престраша

Но помня, че като дете не съм имала тази фобия, играех си с пеперудите, гонех ги, хващах ги в ръце, а сега страхът е неистов... Но нямам спомени какво се е случило за да почна да се страхувам.
П.П. не прочетох цялата тема, за което се извинявам, но нямам много време в момента. Просто исках да споделя това, което знам
оффтопик: Интересен форум, поздравления на създателите!