Дяволът в Емили Роуз - какво мислите за филма?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Lubopitko » 04 Дек 2005, 18:14

Днес ходих да гледам филма "Дяволът в Емили Роуз", който е направен по действителен случай. За тези, които не знаят, става въпрос за момиче, обладано от шест демона, което умира заради това. Всички мислят, че е била болна от епилепсия и психоза, само един свещеник е знаел истината и я е посъветвал да спре медикаментите и да се бори с вярата си срещу злото. Той направи един църковен ритуал, чието име не запомних, за да прогони демоните. Направи ми впечатление, че ги накара да си кажат имената и те казаха "Нерон" , "Белиал" (за този се обсъждаше нещо тук във форума помня) "Юда" (не знаех, че има такъв демон) и "Луцифер"..другите имена не ги запомних.
Друго, което този свещеник каза по отношение на демоните е, че в 3 през нощта е часът на демоните, когато те се присмиват на Светата Тройца (това е противоположността на 15.00 когато се предполага, че е умрял Христос).
Какво мислите вие за този случаи и изобщо за обладаването от демони. Как може да се предпазим и какви са шансовете да ни се случи такова нещастие?
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Blue star » 04 Дек 2005, 18:41

Ау, още един филм на тая тема ли направиха?
Напоследък им стана навик на тея от Холивуд - то не беше Заклинателят: Началото, то не беше Константин...
В интерес на истината и двата филма ми харесаха, тр гледам и тоя.
Сега по-темата.
Конкретно за изброените демони... ъм... то кво за тях... и аз незнаех, че има демон Юда. Май съм пропуснал някоя глава в библията/или сатанинската библия, хах/ А тоя Нерон не е ли демон? В смисъл... поне така мислих. Помня, че бях чел нещо по въпроса... ама не помня точно какво.
А иначе мнението ми за случаите за хора, обладани от демони - определено вярвам, че са истина. До сега не ми се е случвало да видя някой обладан, но гледах по дискавари едно предаване за това. Там разказваха разни исторически случаи, които дори бяха екранизирани/ с актиори, естествено/
Аватар
Blue star
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Stalik » 05 Дек 2005, 00:50

Lubopitko написа:Какво мислите вие за този случаи и изобщо за обладаването от демони. Как може да се предпазим и какви са шансовете да ни се случи такова нещастие?

Не помня нито кога, нито къде, но съм чел че от окултна гледна точка лудостта нерядко може да е причинена от вмъкването на астрално същество в съзнанието на жертвата. И четох още че човек е уязвим към това по време на сън например. Но не си спомням точно какво се казваше. Изображение
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 05 Дек 2005, 08:24

Здравейте, вчера и аз гледах филма, бих казал че е доста добре направен. Относно обсебванията мога да кажа само, че това го има във всички религии и е доста опасна материя, рядко се случва току така нещо да тръгне да обсебва някой, по принцип трябва да има някаква причина или човекът да се е занимавал с призоваване и заклеване на духове или поне нещо такова. Във всички тези случаи при прогонването им се призовава авторитета на по-висше божество, което да прогони духа. Най- старите известни такива ритуали са шумерски и вавилонски, в Древен Египет тази практика също е била позната. Предпазването от подобни неща е бих казал доста лесно - НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ПРИЗОВАВАНИЯ АКО НЕ СТЕ ГОТОВИ ДА СЕ СПРАВИТЕ С ПРИЗОВАВАНОТО.
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот psihea_veronika » 05 Дек 2005, 09:00

Здравейте. Филма го гледах преди около 1 месец още. Извода който аз си направих, е че подобни състояния като на Емили въпреки че си имат диагноза, не се лекуват нито от психиатрите, нито от свещениците. Според мен това си е работа на окултистите които и без друго си общуват често с разни демони и духове.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Stalik » 05 Дек 2005, 11:04

damnameneus написа:Здравейте, вчера и аз гледах филма, бих казал че е доста добре направен. Относно обсебванията мога да кажа само, че това го има във всички религии и е доста опасна материя, рядко се случва току така нещо да тръгне да обсебва някой, по принцип трябва да има някаква причина или човекът да се е занимавал с призоваване и заклеване на духове или поне нещо такова. Във всички тези случаи при прогонването им се призовава авторитета на по-висше божество, което да прогони духа. Най- старите известни такива ритуали са шумерски и вавилонски, в Древен Египет тази практика също е била позната. Предпазването от подобни неща е бих казал доста лесно - НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ПРИЗОВАВАНИЯ АКО НЕ СТЕ ГОТОВИ ДА СЕ СПРАВИТЕ С ПРИЗОВАВАНОТО.

Да, ам в случая не говорим за инвокация да речем (нещо доста опасно в моите представи). Любопитно ми е как така в случаен човек се "намъква" някоя ларва (предполагам).
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот psihea_veronika » 05 Дек 2005, 11:23

Ми аз мисля, че ларвата слабо казано се намъква в човека в момент на лабилност.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Stalik » 05 Дек 2005, 16:20

psihea_veronika написа:Ми аз мисля, че ларвата слабо казано се намъква в човека в момент на лабилност.

Е, то това е ясно. Ама то моменти на лабилност има у много хора. Казват че при екстериоризацията има такава опасност. Новсе пак, защо това тогава не е масово явление? Подбират ли ларвите или демоните в кое тяло и кога да се вмъкнат? Все някой тук трябва да се е заинтересувал сериозно от въпросите на екзорцизма.
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот psihea_veronika » 05 Дек 2005, 16:34

ми аз съм заинтересована и мога да ти го обясна но проблема ми е че мразя да пиша по много. Най общо тези години обикалят и се лепват на хора, с които имат някакви прилики или са били близки. Освен това мисля че се разминаваме с израза ларва и от там се обърквам защото оставам с впечатление че питаш за друго. Ларвата е изкуствено създание което се прави с цел да се насочи и лепне върху някой с точно определена цел.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Stalik » 05 Дек 2005, 16:44

psihea_veronika написа:ми аз съм заинтересована и мога да ти го обясна но проблема ми е че мразя да пиша по много. Най общо тези години обикалят и се лепват на хора, с които имат някакви прилики или са били близки. Освен това мисля че се разминаваме с израза ларва и от там се обърквам защото оставам с впечатление че питаш за друго. Ларвата е изкуствено създание което се прави с цел да се насочи и лепне върху някой с точно определена цел.

За ларвите знам, че са създадени от астроидеите и далеч не е задължително да са създадени целенасочено. Дори напротив - това е по-рядкото. Ларвата е полусъзнателно същество, стремящо се да удовлетвори породилото я желание. Може да не съм се информирал конкретно. Не знам...
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 05 Дек 2005, 18:02

Гледах филма преди повече от месец, мисля че точно бе излязъл, но преди премиерата.
Мога да кажа, че е направен наистина по истински случаи и пресъздаден достоверно и много добре. Демоните не обладават всеки, те подбират своята жертва и поразянат само такива, които биха били полезни или достатъчно слаби и нужни за тях самите. Това е специфичен избор и не би могло да се случи на всеки. Не е вярно, че това се случва само вечер. Има случаи и посред бял ден, на запустели места или по време на някакви природни стихии. Във филма се говори за група от демони, цял легион, което много често води до лудост или както в случая - смърт.
Екзорцизмът има изрични правила и заклинания, които обаче в наши дни се знаят от много малко хора. В някои гримуари съм попадала на формули за екзорцизъм. Някои от тях звучат така:

1. Екс - санкциономинибус Деи, Схем Намфорус, Елоха, Аб, Вас, Руахакея, Йехова, Тетраграметрон, Хехийе, Хая, хове вейхейе, Йехирос, Отеос и Атаматос
2. Екс - омнимум Санкторум ордини
3. Екс - праципиус анимадверсионе дигнис, Санкторум Ангелорум

Все още изучавам значението им и не мога да твърдя дали заклинанията се използват с помощни предмети и т.н Но достатъчно пъти съм подчертавала че тези операции са изключително опасни и за екзорциста.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Stalik » 05 Дек 2005, 18:21

EliKarim написа:Но достатъчно пъти съм подчертавала че тези операции са изключително опасни и за екзорциста.

Предполага се. Все пак раздразва демоните...

Това с легиона за което спомена EliKarim ми напомни нещо най-ненадейно...

И преминаха отвъд морето, в страната Гадаринска. И когато Той излезе от кораба, на часа Го срещна един излязъл от гробищата човек, хванат от нечист дух; той имаше живелище в гробищата, и никой не можеше да го върже даже с вериги; защото много пъти бе оковаван с окови и вериги, но той разкъсваше веригите, счупваше оковите, и никой не беше в сила да го укроти; и всякога, нощя и дене, по хълмове и гробища викаше и се удряше с камъни; а като видя Иисуса отдалеч, затече се и Му се поклони; и като извика с висок глас, каза: какво имаш Ти с мене, Иисусе, Син на Бога Всевишний? Заклевам Те в Бога, не ме мъчи!
Защото Иисус бе му казал: излез ти, дух нечисти, от човека.
И го попита: как ти е името? А той отговори и рече: легион ми е името, понеже ние сме много.
И молеше го много да не ги изпъжда вън от тая страна. А там, край планината, пасеше голямо стадо свини. И всички бесове Го молеха и казваха: прати ни в свините, за да влезем в тях. Иисус веднага им позволи. И като излязоха нечистите духове, влязоха в свините; и сурна се стадото низ стръмнината в морето, а те бяха до две хиляди; и се издавиха в морето. А ония, които пасяха свините, избягаха, та разказаха в града и в околността. И жителите излязоха да видят, що се е случило. Дохождат при Иисуса и виждат, че оня, който беше по-рано бесен, в когото имаше легион, седи, облечен и със здрав ум; и се изплашиха. Ония, които бяха видели, разказваха им, как стана това с бесния и за свините. И наченаха да Го молят да си отиде от пределите им. И когато Той влезе в кораба, оня, който беше по-рано бесен, Го помоли да бъде с Него. Но Иисус му не позволи, а каза: иди си у дома при своите, и разкажи им, какво ти стори Господ и как те помилува.
И отиде, и начена да разправя по Десетоградие, какво му стори Иисус. И всички се чудеха.

[shadow=red]Евангелие от Марк, 5:1-20[/shadow]
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lubopitko » 05 Дек 2005, 19:06

Stalik написа: и разкажи им, какво ти стори Господ и как те помилува.
И отиде, и начена да разправя по Десетоградие, какво му стори Иисус. И всички се чудеха.

Ооо, направо ми се повръща от това "как те помилува Господ", христянският Бог си е чист изверг. Как хората му лазят в краката не е истина. И нали в самия филм Божията Майка казва на Емили, че демоните ще си стоят където са, за да покаже на човечеството, че такива неща съществуват. Емили била светица, защото нейното страдание било за добро и за просвещение. Как може едно страдание да е за добро. Да му се не види и религията...
Изображение
Аватар
Lubopitko
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Stalik » 05 Дек 2005, 19:30

Lubopitko написа:Ооо, направо ми се повръща от това "как те помилува Господ", христянският Бог си е чист изверг. Как хората му лазят в краката не е истина. И нали в самия филм Божията Майка казва на Емили, че демоните ще си стоят където са, за да покаже на човечеството, че такива неща съществуват. Емили била светица, защото нейното страдание било за добро и за просвещение. Как може едно страдание да е за добро. Да му се не види и религията...

Да започнем от там, че мнението ти е offtopic... Да продължим с това, че човек като не разбира нещо не го коментира. И да завършим с това, че страданито и саможертвата са необходими за осъществяване на едни по-висши цели. Най-елементарна аналогия - Ботев и идеите залегнали в творчеството му.

Не виждам защо трябва да се започва тема, която първо не е за тук (следва модераторска намеса) и второ - ще стане жертва на хора, които са далеч, далеч от нещата за които се говори.
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lunohod » 05 Дек 2005, 20:02

Това го говорят хора , които не са го преживели.... на чужд гръб и сто тояги са малко... icon_argue
Последна промяна Lunohod на 18 Юли 2007, 18:07, променена общо 1 път
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот ChaoS » 05 Дек 2005, 21:04

На чужд гръб и сто тояги сда малко... Да. Вярно.

А сега малко по-по темата. Някъде някога четох, че при неправилно/неуспешно призоваване, независимо от вида му, призоваващият може да бъде обладан от съществото, което е призовал. Особено, ако е призовал грешното създание и не е достатъчно силен да се справи с него.
Също така, някои хора росто са по-податливи на чудо влияние. И в момент, в който са достатъчно лабилни, те са като гигантски неонов надпис "ВхоД" за всички астрални същества в близост, които биха имали работа тук. ((каква работа и дали според нас това им е работата е друг въпрос))
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Stalik » 05 Дек 2005, 22:08

Lunohod написа:Това го говорят хора , които не са го преживели.Вземи че плати малко чужди грехове с нищожния си ресурс от сили и тогава ще си говорим кое е за добро....то на чужд гръб и сто тояги са малко... icon_argue

Първо че това е откланяне от темата, второ че това е преиначаване на казаното. Волните тълкувания рядко имат стабилна почва. Отново казвам - не е мястото на тази тема тук.
Аватар
Stalik
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 22 Дек 2005, 18:30

Не съм гледал филма,но тъй като темата се обърна в посока
"демонично обсебване",реших да постна нещо,което е интересна
тема за размисъл.

Християнската църква отхвърля окултните занимания,защото
смята,че окултните явления са дело на адските сили.Без значе
ние дали сме го осъзнавали или не,но каквато и окултна сила
да призоваваме-било то ангел или демон или нещо друго,то
тя винаги била демонична.Но демоните са много хитри създания
и могат лесно да измамят нашите слаби и ограничени умове-да
си мислим,че общуваме със светлите сили,докато демоните ни
обсебват и подтикват по течението на греховете...

Тоест каквото и да призоваваме,само демон ще да е.Остава
нерешен въпроса каква е гаранцията,че свещениците и
църквата също не стават неволни жертви на Дявола,правейки
техните ритуали,каква е гаранцията,че Светият Бог стои зад
това,но...

...какво ще кажете,ако не съществуват ангели и демони,ами
има едно същество,което е над тия полярности-свръхдобро
и свръхзло.То е и двете и нито едно от тях.Имах прозрение,че
тези същества са едновременно ангели,едновременно демони,
в тях се съдържа частица от Великия Дракон,както и частица
от Звездите.

Та ако ще си говорим,че евокацията и инвокацията невинаги
гарантират да призовете това,което искате,а отговаря нещо
друго,то...това,което сте призовали и това,което сте искали
да извикате може да са едно и също нещо?Или двете страни
на един и същ дух?
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот psihea_veronika » 22 Дек 2005, 18:34

Охххххххх. много теоретици сте тук, ама има ли практици? Щото е много лесно да се говори като не си го изпитал на гърба си.
Аватар
psihea_veronika
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 22 Дек 2005, 20:41

psihea_veronika написа:Охххххххх. много теоретици сте тук, ама има ли практици? Щото е много лесно да се говори като не си го изпитал на гърба си.

Кое,обсебването ли?

Да не би да познаваш хора,които да са?Аз познавах един сата
нист,който твърдеше такива неща,че в него се вселили духове
те на двама турци.Говореше и други "забавни" неща,но...човекът
прекаляваше доста с калегнозиса,марихуаногнозиса и всякакъв
друг подобен гнозис.

Един още по-зловещ случай на обсебване е един човек от София,
който се е забъркал със съществата от Некрономикон.Каквото и да
се говори за т.нар."демони" от класическата Гоетия и Демонология,
те по никакъв начин не могат да се сравняват с тях.

Който и да го сканира,вижда,че аурата на този -така наречен
вече "човек" не съществува,а някаква зелена тинеста обвивка,
която се лепи навсякъде,подобно на слуз.Характерът му е не
точно зъл,лично аз смятам,че нямам думи да го опиша.Проблемът
е,че всичко зло и черно,което става в него,което изпитва към
света вследствие това обсебване ,той го вижда у другите.Затворен
е в някакъв друг свят,докато в него се прокрадва едно опреде
лено черно и нечовешко съзнание.

Някаква паранормална дейност около него да се е наблюдавала...
нещо по-драстично не се сещам,освен една сфера от някаква
гадна зелена енергия,която се въртеше и изпущаше отвратителна
миризма.Имало е и слаби полтергайстни прояви и прочие явления.
Но това,което се описва в разни филми и хроники по обсебванията...
а именно да се разхвърчат предметите из стаята,механични ефекти,
възпламенявания,левитации и прочие неща,не съм виждал.Страшно
е да видиш съзнанието на това същество,обаче.

От това,което съм имал възможност да разбера от работата си с
ангели(с които съм работил повече) и демони,съм стигнал до изво
да,за когото писах по-горе.Може да съм прав,може и да не съм.

Но както героят на Толкин,Гандалф беше казал:в дълбините на
света има и по-скверни създания от орките(т.е.демоните:)).За
съществата от Некрономикона се твърди,че не подлежат на екзор
цизъм.Истина ли е,не е ли,не мога да кажа.Не съм се занимавал
подробно с това.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор