въпрос????????

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот zaek » 12 Дек 2005, 17:38

здравейте!Сега се регистрирах защото смятам че този сайт има всичко необходимо което ме интересува! Искам да попитам по вещите вече в занаята от мен един въпрос - аз винаги съм се интересувала от магия и окултни науки но нямам грам практика, та затова искам да знам като сам начинаеща такава дали ритуалите които сам изълнила или по по точно сам се опитала да изпълня ще имат ефект. Следвала сам точно инструкциите но все пак без практика не знам? А и как мога да добия малко такава в смисъл само чрез форума като питам или...? Надявам се да получа отговор javascript:emoticon('icon_thanks') на вапроса си. Благодаря ви
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nac » 12 Дек 2005, 22:26

Практика,практика и пак практика...
Това гласи един от основните принципи в окултизма.
Но за да имаш практика трябва да знаеш какво да правиш и все да се научиш от някъде,ако не си с вродени способности.
Опитът трябва да бъде подплатен и с малко знания.
Но спокойно за всичко си има време...добър практикуващ не се става за един ден.То затова казват човек се учи от грешките си.
А след като имаш и теоретичната база,която е хубаво да се разширява и обогатява тогава опитвай и бъди уверен.
Ако не успееш от първия път...има и втори и т.н.:)
Аватар
Nac
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 12 Дек 2005, 23:04

Ами наистина един магьосник,първо трябва да е много добре информиран,преди да се занмава с практика инък информацията може да дойде и по по-непредпочитания начин,наречен личен опит.
Е разбира се малко в кръга на шегата,въпросът е какъв опит.
На мен така са ми обяснявали,че първото от ,което трябва да започне един ученик е да се защитава.На първо място започни със защитни ритуали и разбери,какви опасности има в магията и с какви сили работи тя итн.Абе информация.Самодисциплината на ума и самоопознаването е много важно за практикуващия,защото магията е и духовен път.
Тук ще намериш много ритуали,просто чети и ако се чудиш за нещо питай с конкретни въпроси и ще намериш някой да ти отговори.Прегледай форума.
За да стане един ритуал са нужни две неща-знание и вяра.
И двете могат да дават резултат сами по себе си."Чудеса" се правят само с вяра и само със знание също,но е най-добре да се комбинират.
За тайните в магията,трябва сама да си ги търсиш,защото ако са дадени на някого,той едва ли ще е случан и едва ли ще ги сподели.
Късмет!
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cynthia » 12 Дек 2005, 23:37

Trismegist написа: За да стане един ритуал са нужни две неща-знание и вяра!

И способности, Трис ... и способности :roll:

В повечето случай личният опит е много по-ценен, защото се помни цял живот.
Разбира се понякога може да бъде доста болезнен.... happy7
Магията е нещо, което си ти!
Аватар
Cynthia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 13 Дек 2005, 09:25

Ок, значи, Знание, Вяра, Способности.
Последното и първото се придобиват.
Второто трябва да го имаш "отвътре".
Колкото повече вярваш, че даден ритуал ше подейства, толкова по-малка е опасността от провал.

А практиката се придобива с практикуване. "Колкото повече- толкова повече" както казваше Мечо Пух.

И... Наистина... Започва се със защити, защото ако започнеш с нещо друго, като нищо те схрускали за закуска нейде.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cynthia » 13 Дек 2005, 11:17

Да, вярата си идва от вътре.
Но до колко тя ще се развие зависи от обстоятелствата наоколо,
както и това в каква схема ще си вкараме живота :wink:

А за да научиш нещо наистина има 3 неща, които трябва да правиш постоянно -
Практика, Практика, и пак Практика!
А като си помисля колко малко хора го правят в действителност...
Аватар
Cynthia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот zaek » 13 Дек 2005, 12:20

много благодаря на всички ви :) аз сам профан в тази област по изптлнението на разни ритуали но окултното и магията винаги са ме интересували и затова сам адски доволна че попаднах в този сайт с толкова много хора от които да науча много неща.Надявам се че и за напред ще получавам отговори на моите въпроси от вас които се по наватре в занаята.Съгласна сам с Nac че повечето неща опират до практика но и с Трис че трябва да има много вяра и способности.Вярата ми е на лице ама вродени способности нямам затова искам да се уча и да практикувам.Форума предлага доста инетресни неща на които да се науча но от каде другаде да взема малко повече инфо.в нета?И друго което искам да попитам може ли даден ритуал който си направил и няма резултат да се повтори пак наново не е ли опасно ако се повтарят тези ритуали?И какво представляват защитните ритуали по точно в смисал кои имаш предвид Трис?Маи ми станаха доста вапросите за което моляд а ме извините? 8)
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 13 Дек 2005, 14:20

laughing9
Синтиииииии,какво праеиш сестра ми :).
Много се радвам,да те срещтна.От доста време не си се мяркала в този форум. :) :) :)

За това,дали трябва да повториш ритуала,мога да кажа,че не би навредило,даже би отвърдило нещата.Когато го повтаряш,даваш повече енергия на желането си да се въплати.Лошо е,ако има тайни бижии имена,които не трябва да се споменават за щяло и нещяло.И също ако е черен разбира се.
За защитен ритуал почни с МПРП или "малкият прогонващ ритуал на пентаграмата"
Има го във сайта magicgatebg.com а също и в "Ритуали и заклинания"
-май така се казваше форумчето,където съм го дал малко по-подробно.
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cynthia » 13 Дек 2005, 16:13

Здравей брат ми!
Истина е - от доста време не съм влизала тук. Време е да се върна на релсите... angel13.gif
/офф топик - много ми се искаше да дойда до СЗ, ама ще стане чак януари вероятно :?

Добре е когато правиш каквото и да било, мястото да бъде изчистено от ВСЯКАКВИ въздействия. МПРП изчиства мястото от отрицателни въздействия. Важно е да овладееш също така и ПРХ /Прогонващ Ритуал на Хексаграмата/, който изчиства мястото от положителни влияния. Важни са и двата.
Ако даден ритеял не работи - можеш да опиташ отново. Прегледай в дневника как точно си го правила.
Ако например си го направила следобеда, когато си била натъжена от нещото, когато времето е било облъчно --- пробмой да го направиш сутрин, когато си във весело настроетие, слънцето грее и н.т. И съответно обрътното.
Най-важното е - наблюдавай се и си пиши резултатите.
Всичко работи - само трябва да се прави!
Успех! icon_compress
Аватар
Cynthia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 13 Дек 2005, 17:19

С риск да се повторя,както и да предизвикам неодобрение
то на други колеги за мнението си,ще кажа,че преди да
започнеш каквато и да било практика,ти трябва едно нещо,
което се нарича инициация/посвещение/кръщение.И също
така добър учител(или инициатор).Всъщност двете неща няма
как да се разделят.

Инициацията е жизненоважна.Благодарение дадена пара-
дигма може да те приеме.Силите,които участват във въп-
росната система ще те познаят,ти се подключваш към нейния
енергиен канал и си в състояние да я практикуваш.Ако си
самоинициирана или не-инициирана,тогава,силата с която рабо
тиш,потенциалите,които използваш от въпросната система са
минимални.Все едно да се опитваш да уловиш трохите от нечия
трапеза,където са насядали много хора,а ти не си поканена.
Вярно е,че има традиции(като Уика)които допускат и самоиници
ации и нещата работят горе-долу прилично,но...идва момента,
когато виждаш,че стигаш донякъде и искаш да продължиш,а
не можеш...тогава идва времето,когато потъваш в съмнения,
силите се свършват,не ти се практикува и много често практику
ващите се отказват,считайки,че са си изгубили времето.

Не знам с каква магия точно си се занимавала,но е важно
да определиш коя магическа традиция те влече.Абстрахи
рай се от това,какви способности ще придобиеш.Остави се
на интуицията ти да ти покаже какъв дух се крие зад нея.
Много е важно да си паснеш с тоя енергиен поток,а не да се
оставиш да те привлекат възможностите,способностите-всяка
магическа система дава сила,нали затова е предназначена.
Но не всяка система е предназначена за всеки!!!Повечето
магьосници не се вслушват в това правило,откъдето следва
лошото име на магията.

Важно е в началото също да те поеме някой добър учител-щом
си начинаеща.Значението му е много важно.Когато решиш да
разширяваш полето си на действие,една инициация е достатъч
на за да те подключи към енергийния поток на въпросната
школа и ти успееш да го откриеш,да го усетиш този канал,тогава
можеш и без учител.И окултни движения като Златната Зора и
О.Т.О(каквито опитвам с големи усилия да доведа до БГ,но ми
е адски трудно)са на този принцип.Инициират те,дават ти матери
али,готвиш се,след време,за да вземеш следващата степен следва
изпит.Нещо подобно е и с Гарднъровата Уика.Дорийн Валиенте е
направила една система за самоинициация,която работи много
добре,но...тя си остава доста далеч от това,което е направил
Джералд Гарднър и енергийния потенциал,който той реализира.

Някой може да ме попита-ами кой е инициирал първия вещер/маг
и т.н...Можете да прочетете историята на Кроули.Както и на други
окултисти-пионери.Вижте историята на Рейки също.Всичко е
започнало на по-висшите нива.Кроули е бил посетен от извън
земен разум,същество,което е нарекло себе си Айвас,по всяка
вероятност от Сириус.Дий е имал посещение от ангелски същест
ва...примери много.

Та това са ми препоръките-намери си система,която да ти пасва и
свестен инициатор(умел както като маг така и като човек).

Успех:))
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Trismegist » 13 Дек 2005, 19:54

Ариецо не се притеснявай.Какво мога да ти кажа пък на теб.
Ти си човек със знания и си имаш собствено мнение.Това,което си казал също е вярно.

Ако един човек е тук,за да придобие собствена личност,а не да бъде само сянка и копие на разни учители,то естествено че в началото ще мине през разни учители.В началото така се почва-с посвещения.
Тези неща нямат значение,пътища всякакви.
Инъче много ясно,че самоучителят или пътя на сърцето е най-плодотворен.Избирай си системи разбира се.
Колата се бута докато запали сама.
Мене ме дразнят хора,които имат самочувствие без покритие.Тогава трябва да се слагат на мястото,но мисля,че туак всички са разбрали малко или много,че трябва да си имаме уважението.
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот zaek » 13 Дек 2005, 19:57

благодаря на всички за съветите,ама много благодаря.Но Слънчев Ариец имам въпрос към теб само един-как да намеря такъв инициатор?Дали във нета има такива хора занимаващи се с нещо такова?Много съм чела но това не стига само суха теория не става май?Затова ако знаеш някой кажи?Благодаря ти предварително и ако знаеш още полезна инфо и искаш да я споделиш с мен аз сам добра слушателка! :)
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот zaek » 13 Дек 2005, 20:01

И ти си прав Трис ама нали знаеш че все пак за профан като мен е нужно малко знание от някой вещ в занаята а после...нали знаеш ученика надминава учителя си по някога :oops:
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 13 Дек 2005, 20:19

Ами аз съм по-наблизо сега и докато Ариеца се усети ще ти кажа от ман нещо.Хехехехе.

Има едно теърдение,че когато ученикът е готов,учителят сам ще дойде.Вселената не допуска вакум,уроците и трудностите в живота ти
отговарят и на нивото ти на развитие.
Търси и ще намериш,поискай и ще ти се даде,почукай и ще ти се отвори.
Съжелявам,че трябва да цитирам,но е много на място казано.
Много неща в жиеота ти може да са учители а понякога и учителите се учат от теб.
Няма учител,няма ученик-има само запомняне.
(Робърт Монро)
С това не ти помагам много,но в интернет има много сайтове,където пише за такива хора.Има и такива училища.Обаче на всякъде ще има "входно ниво".
Недей постоянно да повтаряш,че си профан.Трябва да си имаш вяра,но и да не се надуваш пък много.
Не правиш така добро впечатление-обичай се и си вярвай,за да успяваш.Ако имаш чисти и осъзнати намерения и амбиции-имай самочувствие.Смело на пред и всички ще ти помагат.Само да имаш желание и смо да имаш амбиция.Няма сили,които да могат да се противопоставят на желанията ти-ще имаш изпити,но ще са като за теб или ако си дала това,което наистина можеш,ще ги издържаш.
Чакай,че се чувствам,като във властелина на пръстените или в Хари Потър.Хахахахах.Майтап да става.
Обаче магията не е приказка.В нея нещата стават реални и едновременно много серьозни и отговорни.
Магията предполага действия а действие без знание е опасно.
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот AryanSun » 13 Дек 2005, 20:56

zaek написа:благодаря на всички за съветите,ама много благодаря.Но Слънчев Ариец имам въпрос към теб само един-как да намеря такъв инициатор?Дали във нета има такива хора занимаващи се с нещо такова?Много съм чела но това не стига само суха теория не става май?Затова ако знаеш някой кажи?Благодаря ти предварително и ако знаеш още полезна инфо и искаш да я споделиш с мен аз сам добра слушателка! :)

Ами мисля,че бях казал нещо,а и Трисмегист ти го каза.Щом си
готова,ще се намери и учителя.Като за начало търси,проучавай,
виж какви окултни пътища има по света и виж кое ще ти допадне.

След това-благодарение на Интернет,на приятели,които се зани
мават с това,ще намериш организация или човек,който да те
инициира.Ако е ОТО,събери към 150 долара и отиди до Македо
ния(където е най-близкия филиал на ОТО),където да помолиш за инициация.Ако е Уика или Златната Зора,ще трябва да отидеш
до Англия.Ако е друидизъм,тук имаме "Кръг Дъбова Порта"...начи
ни много,но трябва да си наясно със себе си-какво търсиш,какво
искаш от магията,да откриеш пътя,останалото са подробности.
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот DragonFire » 13 Дек 2005, 21:39

Ако искаш може да се пробваш с IOT, онлайн да минеш 6 месеца по Либер МММ, ще ти назначат ментор, който да ти дава съвети и да следи работата ти и ако се справиш, ще те инициират. Ако ти се занимава с хаос магия, де
Нищо вярно- всичко позволено
Аватар
DragonFire
MagicGateBg Приятел

Мнениеот zaek » 14 Дек 2005, 07:23

Е много мерси а всички за съветите които ми дадохте.Аз от това имах нужда някой да ме насочи от къде да тръгна.Е До Македония и Англия не знам дали ще стигна но като начало ше продължа с теорията по интеренет и книжките.Определено за момента ме инетерсуват всички видове магии но най много ме привлича ОТО та ще видим.Както казваш Трис... когато си готов учителя сам ще доиде а това форумче е прекрасно и съм доволна че получавам отговори на въпросите си и то добри.Надявам се че ще мога да разчитам на съдействие от ваша страна и за напред.Много благодаря за цитатите Трис..наистина са казани точно на место.Благодаря още веднъж. на всички.Колкото до хаос магията Драгон...благодаря ти но от нея се инетересувам само на теория.Така че само смятам да чета интересна инфо за нея колкото до практиката...не знам дали ми допада поскоро не но мерси за съвета полезен ми беше :)
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот zaek » 14 Дек 2005, 17:39

Здравейте за пореден път1Аз отново излизам с един вапрос-как точно казано простичко да си направя дневник защото попрочетох някои неща но са така написани че не става мног ясно.Мпже би не съм намерила правелното място на което да чета но така се получи.Приемам всякакви съвети и предварително благодаря! icon_color
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Trismegist » 14 Дек 2005, 18:17

Виж това са вече формалности.Ако искаш все пак мога да ти дам пример за магически дневник.

Първо всеки ден или,колкото се може по-често си записвай сънищата,като слагаш над всеки дата и фаза на луната.По-долу можеш да допълваш с твое тълкувание или да напишеш дали се е сбъднал по-късно.
Записвай си сънищата,защото чрез тях се дават уроци.Това ще ти направи ангажирано съзнанието.
После си отдели страници,където да записваш различни явления,които си наблюдавала в ритуалите си.
Отдели си и няколко странички,за да записваш магическите символики,които откриваш в процес на развитието.
Направи си и нещо,като окултен речник.
Запоинтересувай се и от историята на магията,важно е.

Казвам ти това,защото питаш,но аз смятам,че можеш и сама да си измисляш система.
Наблегни на контрола на емоциите си-те са тези,които дават енергия на мислите ти и ги въплащават в материята.
За мене магията е духовен път и повече бих наблегнал на личното си осъвършенстване.
Нали знаеш-здрав дух здраво тяло.Прави всеки ден някаква гимнастика.Това ще привлече в характера ти положителни влияния.
За да ти се засили мисълта,прави някаква диета,била тя без месо.
Била тя гладуване само сутрин или повече течности.
После бъди постоянна-много е важно,не допускай обезсърчаване или отчаяние.Има едни сили,които те наблюдават и когато не си серьозна им правиш лошо впечатление,но ако заслужиш вниманието им,те ще ти помагат.
Дръж си устата затворена и си прави ритуалчетата без да се хвалиш-това ще е доказателство за пред самата теб,че не го правиш за да се самоизтъкваш.
Понякога тези качества,могат да ти доведът повече резултати,отколкото магията.
После магията работи със символи.Едни от тях имат за задача да привлекат асоцияции в съзнанието ти,за да излъчиш нужната емоция,като например сърцето предизвиква радост у теб,символът на слънцето ще предизвика неговите енергетики.
Подобното привлича подобно.Магьосникът е свързан с живата вселена
и благодари,за нещата,които му дава.Ако си правиш жезли,благодари на дървото от,което ги взимаш,като му обясниш,че тази му жертва е за добра цел.
Има и тайни символи и заклинания,които привличат дадени сили,защото заклинанията са много древни и действат от самосебе си.
Ако ги изречеш има два варианта.Да пострадаш,защото си ги произнесла напразно и не си достойна за тях или да ти свършат работата.
Моят съвет е да търсиш връзка с природата.В нея има много същества добре настроени към човека,които чакат неговият призив и сътрудничество.
Почти всички древни учения и магии са основани на тази връзка.
В магията има още символи и това са числата и геометричните форми.
Във вселената има едни и същи принципи и вибрации действащи на различно ниво.
За всеки цвят отговаря нота,число,човешки орган или чакра,животно и форма може би и още куп други неща.Фселената е една физика на Бога с нейни си цикли в други по големи цикли.Или вселената е ораганизъм съставен от множество от по-малки организми и системи итн.
Не може всичко да се каже и да се разбере просто ей-така.Информацията ще се асимилира бавно в дълъгия работен процес.
Нахвърлих ти тва онва,нататъка давай сама и недей да ни питаш за всяка крачка де.
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот zaek » 14 Дек 2005, 20:12

Благодаря ти за подробната инфо Трис...и извиняваи ама сам си такава много питам но обещавам да се съобразявам и да чета повече и все пак благодаря за съдействието от твоя страна. angel13.gif
Аватар
zaek
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор