Как да разбера дали имам способности на маг

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот strela » 21 Яну 2006, 10:59

Нужна ли е някаква дарба(ако да дайте някакъв тест,моля, за да проверя дали имам такава )или се учи? :oops:
Аватар
strela

Мнениеот EliKarim » 21 Яну 2006, 11:44

Способности на маг?! За това не може да се говори защото, ако имаш способности те трябва да се развиват за да бъдеш маг. Никой не е роден научен. Аз също се чудех като дете, мечтаех и т.н. Впрочем всеки тинейджър се чувства по-специален, силен или по-различен. Това не е изключено, може и да е временно увлечение и т.н. Мисля че дарба има всеки и тя е заключена във всяка една душа. Друг е въпросът дали ще съумееш да я отключиш. Няма тест, няма проба, няма такова нещо като някой да ти каже "Ти ставаш за маг" или обратното. Ти трябва сам/а да разбереш това!
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот strela » 21 Яну 2006, 12:04

Благодаря за отговора!
Проблема се състои в това,че аз не си вярвам,макар да са се случили неща за,които "няма обяснение".И именно това недоверие в себе си ме спъва и тъпча на едно място.От една страна стои по-голямата част от света,която ако им разкажеш за нещата,които си видял ще те помислят за луд(както и се случи с мен),от другата стоят моите лични обеждения,а по средата съм аз.Та за това исках"някакъв тест",за да знам в коя посока да тръгна. :oops:

пп:мисля,че съм преминала тинейджърската възраст(на 27 съм)и увлеченията ми по тази материя са от както се помня

icon_flowerface
Аватар
strela

Мнениеот EliKarim » 21 Яну 2006, 12:12

Ако се чувстваш така както описваш - действай! Работи върху себе си, мисли позитивно и вярвай на силата и уменията си, които вероятно тепърва ще се развиват. Не обръщай внимание на това, което мислят другите, не е и нужно да тръбиш какво си видяла и какво си научила. Нали знаеш, че трябва да умееш да говориш, когато трябва, да мълчиш когато трябва и да наблюдаваш! Сама ще разбереш че е важно. От теб зависи дали ще си постоянна или не, и пак повтарям "тест" няма.
Бих ти препоръчала литература, за която много пъти е писано във форума. Така сама ще разбереш от кое имаш нужда.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Wizard » 21 Яну 2006, 16:42

strela написа:Благодаря за отговора!
Проблема се състои в това,че аз не си вярвам,макар да са се случили неща за,които "няма обяснение".И именно това недоверие в себе си ме спъва и тъпча на едно място.От една страна стои по-голямата част от света,която ако им разкажеш за нещата,които си видял ще те помислят за луд(както и се случи с мен),от другата стоят моите лични обеждения,а по средата съм аз.Та за това исках"някакъв тест",за да знам в коя посока да тръгна. :oops:

пп:мисля,че съм преминала тинейджърската възраст(на 27 съм)и увлеченията ми по тази материя са от както се помня

icon_flowerface

Разгледай първо форума и сайта към него, след това ако имаш въпроси към нас, питай...
Това е един от пътя по който сме тръгнали повечето тук във форума...

Druido
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот erhan » 21 Яну 2006, 20:46

здравейте, Стрела на първо място трябва да повярваш в себеси и то ще стане.не се плаши просто го направи и ше видиш дали ставаш за мъж .пак и бъди сигурна че в началото не винаги става от първия път.важното е да се престрашиш веднаш и готово.ок късмет
icon_blob1
Аватар
erhan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Trismegist » 22 Яну 2006, 12:56

:)
Всички хора са божества за мен!Но влезли в материята,те се чувстват,като новаци,макар да е възможно да са имали и много превъплащения.

Няма нищо лошо в това всеки да се чувства специален.Този начин на възприемане на себе си-ти дава защита и никога няма да те постави в робска позиция.Естествено наравно с осъзнаването,че си нещо специално,не трябва да се забравя,че това се отнася и за всичи други
хора.

Всеки може да изпитва великите божествени емоции в себе си и е бил многократно свидетел на това в този си живот.Как да не се чувстваш специален тогава.

Чувтвата те правят нещо повече от биомашина,от компютър или от какъвто и да е друг бездушен механизъм.

Ако някой иска да става маг или каквото и да е там,трбва просто да рабпти и да се осъвършенства,като проводник на тези емоции.
:)
Само не казвайте,че емоциите,са нещо лошо,което трябва да се владее!Само неправилното пречупване на тази енергия води до странични ефекти.

Гняв,его,страст-все неправилно пречупване.
Тази дума маг-и аз вече не знам на какво се вика маг.

Всички души имат равни възможности и са равни пред великия закон,нещо,като идеалната демокрация,която тука има само бледо копие.
Нормално е,все пак това е Малкут-мястото с най-малко присъствие на божествена светлина.
Е МПРП-то не е ли едно канализиране на тази светлина,за да достига по-безпрепядствено и тук в материята.

Душата може да трупа опит,но опита от едно място я прави по-силна само на това място :)!

Та всички души си пеиличат по това,че могат да усвоят всяка среда в която попаднат и така се потдържа един учебен процес.
Затова много не обичам да се говори за някакви степени-магове и пр.
Мълчанието е злато !
Аватар
Trismegist
MagicGateBg Фен

Мнениеот lidito » 22 Яну 2006, 17:00

И аз се чуватвам спецялна :) Но как точно емоциите те правят магьосница? В смисъл всеки човек ги изпитва нали? Това значи ли че всеки е маг?
Извинявайте ако въпросите ми ви се струват глупави, но много искам да се науча на магия и за това питам.
Аватар
lidito

Мнениеот strela » 23 Яну 2006, 13:34

Благодаря за отзивчивостта!
Може ли някой да ми препоръча литература ,с ноято да започна?
Аватар
strela

Мнениеот Shadow Mage » 24 Яну 2006, 22:40

Определена емоция дава допълнителна сила на ритуала или магията, която правиш. Магът се различава по това, че изпитва точно тази емоция, която му е нужна в дадения момент, а после може да се освободи от нея ако се налага това :)
Естествено че всеки може да стане маг, но се иска мн работа и постоянство :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Arhimikus » 25 Яну 2006, 03:07

Момичета, взимате малко боб, хвърляте го във въздуха, и ако не падне значи сте магцосници ;)

Така сериозно сега, значи зависи в каква насока искате да се развивате и от това, ще можете да разберете коя литература за вас е подходяща.
Ако искате да се занимавате с уика - препоръчвам Силвън Рейвън Улф
Ако искате с Висша магия - Елифас Леви
Кабала - има няколко интересни неща на пазара, но.... май не там ви е тръпката

Така че, разгледайте в нета и тук, в сайта, кажете кое ви е най-интересно и тогава по-лесно ще ви насочим :)

Бъдете благословени!
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Cath » 25 Яну 2006, 23:06

как изобщо е възможно да съществува такъв въпрос???
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот heress » 26 Яну 2006, 00:42

Dark arts- Book of Wamphiri and Shadows и другите 3 книжки които я следват ;)
show me the power of darkness(:(((:<-
Аватар
heress
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 26 Яну 2006, 15:28

Плюс това един успешен ритуал въобще не прави човека маг. Нищо подобно. Щото ако направиш едно калпаво ритуалче е омотаеш някой не си никакъв маг и със сигурност не можеш да се защитиш от нападки на истински магове нали?!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 27 Яну 2006, 00:08

heress :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 6то го хвърляш у дълбокото детето :mrgreen: Пу пу ква си гад!

Cath
Ехооо :) Я спадни малко балоните.Ти вероятно си се родила стиснала в зъбки магическа пръчка notworthy Евала
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 27 Яну 2006, 01:12

е добре сега трябва да се обосновавам ... въпроса е безсмислен не от гледна точка на "невъобразимо огромното ми его", нито пък заради това, че аз съм "най-великата магьосница на земята", защото нито едното, нито другото не са верни. въпросът е безсмислен от гледна точка на собственото си съдържание. все едно да питаш "как да разбера дали имам способности за хирург" или "как да разбера дали мога да гледам деца" ... безсмислено е. ако не го усещаш като вътрешно влечение, ако няма нещо което искрено и силно да те тласка към това явно не стават нещата. има и друг момент - никога няма да разбереш дали можеш да правиш каквото и да е без да си опитал. но на първо място поставям вътрешното усещане.
WandaBlenda няма начин - аз съм "неродена мома" :wink:
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот Poison » 28 Яну 2006, 13:32

Неродена мома? Ся вече падам! :mrgreen: Браво бе Chat.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 28 Яну 2006, 14:13

Poison и аз се катурнах у несвест :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 28 Яну 2006, 15:19

Хм... Линда Гудман навремето твърдеше, че магията е за всички.

Неродена мома ли? Я обясни, мила, моля те!
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот WandaBlenda » 28 Яну 2006, 15:27

:mrgreen: Никой не твърди обратното бе ChaoS :mrgreen: Оба4е ти например пробвал ли си да си сложиш една тенджера на главата да се хванеш за дръжките и да се набереш на мускули :wink:
Живота е един от най-трудните:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Кофти работа icon_eusa_dance
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор