Дано някой да ми помогне

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Spirit » 30 Яну 2006, 12:52

Здравейте на всички. Имам няколко въпроса и се надявам да ми помогне. Няма да се задълбочавам много. Имам една леля, която струва ми се прави магии на моите роднини струва ми се и на мен. Просто се случват доста странни неща. Това никога не ме е притеснявало чак толкова, но разбрах,че се е опитвала да прави нещо и на дъщеря ми която е на 4 години. Разбрах че й е рязала коса, давала й е някакви чайове. Моля Ви дайте ми някакъв съвет. Какво да направя за да предпазя детето си.
Аватар
Spirit
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 30 Яну 2006, 13:14

с подобно мислене нямаш нужда от леля, дето да ти прави магии, защото ти сама си ги правиш.
най- простата защита срещу магии е да не вярваш в тях или поне да не им обръщаш внимание. животът ти и съдбата ти не зависят от леля ти, а от ТЕБ самата, открий силата вътре в теб, вярвай в себе си и всичко ще е ок.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Spirit » 30 Яну 2006, 13:29

Може би си права, но помисли си за миг-щом моля за помощ значи имам нужда от такава. А щом моля за такава, значи нещо ме е накарало да го направя. Аз вярвам в себе си, но в какво вярва едно 4 годишно дете?
Аватар
Spirit
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EXARP » 30 Яну 2006, 17:03

На тази възрастдетето ти едва ли вярва в магии, пък и едва ли все още знае че съществуват.
А откъде си сигурна че въпросните магии(ако наистина ги има) са за да навредят на детето ти. Не знам какви са и ценностите на леля и но нещо ми подсказва че не са лоши неща.
Все пак ттва е мое мноение и не му обръщай монго внимание :mrgreen:
ELEXARPEN COMANANU TABITOM
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Spirit » 31 Яну 2006, 06:24

Защо когато в този форум някой новорегистрирал се зададе въпрос или молба, всички "старши" гледате така подигравателно и без желание да помогнете. Защо си мислите, че сте най-знаещите, не казвам че не сте, но никой не се е родил научен нали? Пък и пак казвам, че щом съм се обърнала към вас за помощ значи имам нужда от такава. Който не желае да ми помогне или си мисли, че си измислям или нещо от този род, просто да не си прави труда да ми пише.
Аватар
Spirit
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 31 Яну 2006, 09:24

Такам...
Не е като да не желаем да помагаме.
Напротив.
Погледни назад в графата "молба за помощ", и ще откриеш, че е имало много въпроси подобни на твоя и тонове страници с препоръки и обяснения.
Негледаме подигравателно, нито сме най-знаещите. Всеки се учи и винаги има нещо ново, което да научи.
Просто искаме да сме наясно със ситуацията. И да я погледнем от всички страни.

Искам да кажа... АМА ТЯ ТИ Е ЛЕЛЯ! Защо ще й е на леля ти да прави нещо ЛОШО на когото и да било от семейството ти?
Ам... Как да се изразя... Трябва да сме сигурни, че ИМА ОТ КАКВО да пазиш детето си и че няма да попречиш на нещо полезно. Разбираш ли... На мен самия са ми баяли и ляли куршуми и какво ли още не като съм бил малък. И някои от родата ми са протестирали, че мъкнат малко дете по "вещици". Но е беше за добро. И за някои от нещата, ако някой беше взел превантивни мерки сега щях да съм доста зле(краен параноик примерно).
Затова- прости, че изглеждаме така, сякаш сме надути арогантни всезнайковци. ние всъщност просто искаме да знаем каква е мотивацията на лелята.

Иначе ето ти нещо стандартно и много старо против уруки- освети/напои в светена вода един червен конец и го вържи около китката на детето си. И да не го сваля.

((господи, прибегнах до старите бабешки методи... ама на- понякога най-простите неща действат най-добре... =Р))
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Spirit » 31 Яну 2006, 10:51

Ами не знам или по-точно не мога да проумея защо иска да ни нарани.Но повечето от нещата, които прави ги виждам описани тук. Знам че следва въпросът от къде знам. Ами знам, защото аз също ги правя, а на въпросът от къде съм се научила-от леля ми. Когато бях по-малка постоянно бяхме с нея. Бяхме като приятелки, тя беше моето "убежище". Мисля че трябва да спомена, че тя няма деца. А в моя разказ ще включа и брат ми. Та да продължа. Когато бях малка и й споделях за училище за гаджета. Когато бях наранена от някой те ми предлагаже да направим нещо "което ще го научи" . И така на мен ми беше интересно, а тя явно си мислеше че е намерила някой който да посвети. И беше щастлива от този факт. Но после аз срещнах любовта на живота си и вече не ходех при нея. Тя постоянно ме търсеше по телефона, идваше в къщи да ме търси. Беше бясна че не й обръщам вече внимание. Един ден ми каза "Ти никога няма да бъдеш булка" Ами това и стана. От тогава постоянно се случват неща които ме карат да мисля, че ми отмъщава чрез дъщеря ми.
Аватар
Spirit
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Sol niger * » 31 Яну 2006, 11:08

както каза, Chaos понякога простичките неща помагат... за това и моят съвет към теб е, в продължение на 7 дена към 12 вечерта да палиш църковна свещ и да направиш с ръцете си като покрив над нея. След това визуализирай образа на леля ти и проведи един искрен и откровен разгово с нея .Кажи ,че вече имаш личен живот и че детето ти с нищо не е заслужило да му се вреди и т. н. Наблегни на приятелския тон, припомни и отминалите времена когато сте били много близки или нещо такова. Ако това не даде резултат си има още един начин, който вече няма да е приятелски ,но пък със сигурнос ще я отдалечи от теб и семейството ти .Но първо пробваи с добро ....
Като освен това мислено и пращаш любов и най-добри чувства icon_flowerface
Аватар
Sol niger *
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 31 Яну 2006, 11:25

Абе слепи ли сте бе!!!!! жената моли за помощ. Има кофти леля дето прави гадории и тя търси защита. колко и разсъжденията за един въпрос. Ми като не знаете отговора не пишете. като знаете помогнете и! колко и хъката-мъката!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот vasago__ » 31 Яну 2006, 13:17

спирит освен да нараниш някои може и да го защитиш.Жалкото тук е че когато хората чуят магия... правят асоцация с нещо зло... верно не е добро.. но пак кои е казал че лелята я бива... Е ако искаш напиши и надпис пред вратата на лелята леля с наи-добрите се закачаш като другите ще плачеш ... едно и също ще да е... Лелята има амбиции .. като начало от там можеш да почнеш.Друго каквото и да ти кажа все ще е .... т.е. няма да има смисъл.
Успех
Allay Fortission Allynsen Roa!
Аватар
vasago__
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shadow Mage » 31 Яну 2006, 13:39

Spirit, можеш ли да дадеш повече информация за областите в които те е обучила леля ти, а ако знаеш и тя в какви области практикува :)
Ако искаш може и на ЛС. Ако приемаш допълнителни съвети бих ти препоръчал да се видиш с нея, да си поговорите и да се разберете за какво става дума и кой какво прави и защо.
Леля ти според мен се чувства пренебрегната и изоставена един вид от теб което съгласи се че на базата на това, което те е научила никак не е хубаво от твоя страна. Надявам се с няколко разговора м/у Вас нещата да се изяснят и оправят и ако тя действително е правила нещо не мн. добро да го махне. :)
Ако не успеете да се разберете като разумни хора и тя продължи ще ти дам някой неща, които да я принудят да спре с това, но първо се опитай с добро и разбиране :)
Успех!
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Spirit » 31 Яну 2006, 14:03

За съжаление никога не съм чела странична литература. Даже когато открих сайта и форума бях много изненадана, че съществува. Защото си мислех, че хората не говорят за това.Затова не мога да кажа в коя област имам познания. Даже не бих ги нарекла така. Нямам спомен да съм записвала нещата които сме правили. Просто когато съм ги правила сама сякъш винаги съм знаела как се прави всичко, какво се казва. Предполагам че просто съм ги запомнила добре. Искам да ви питам и още нещо. Когато влизам в църква винаги припадам, а когато баща ми кади с тамян на празниците ми потича кръв от носа. Може ли това да значи нещо или просто не ми понасят църквите?
Аватар
Spirit
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот vasago__ » 31 Яну 2006, 22:49

спирит пратих ти по личните едно съобщение ако не те притеснява да ми отговориш поне да знам че е прочетено.
Allay Fortission Allynsen Roa!
Аватар
vasago__
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Shadow Mage » 01 Фев 2006, 16:41

Spirit едно въпросче - кръстена ли си или била ли си такава?

Когато влизам в църква винаги припадам, а когато баща ми кади с тамян на празниците ми потича кръв от носа. Може ли това да значи нещо или просто не ми понасят църквите?

Ами мисля че това означава нещо, но не ми се иска да съм прав :(.
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот Bloody Alibis » 01 Фев 2006, 17:13

Малиий това дето го каза спирит звучи зловещо мен в църкви само ме боли глава и ми е неприятно но съм ходила и на неделно у-ще :/ ма до топлкоз че да припадаш...бррр
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 01 Фев 2006, 17:44

Тук стана една интересна работа, спираш да вярваш в магии и те не действат, кой ви го каза това. спираш да вярваш в хремата и грипа и не се разболяваш, е това ме разби. Недейте така, наистина 90 % от това което изглежда като магия е нещо съвсем друго, но недейте да подценявате съвсем дребни и незабелижими неща, а относно лелята, не си мислете че няма такива хора изроди които да не направят нещо даже и на дете, не казвам че случаят е такъв, но не подценявайте хорската злоба, освен това, има хиляди неща, които могат да се направят, да не говорим че може да се открадне и здраве и години живот по определен начин, незнам доколко е навътре лелята. Съвет така не мога да дам, но определено трябва да се измисли нещо, особено ако има нещо съмнително около детето, ако започне да се разболява или други неща.... Нека Богинята ви пази!
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот AryanSun » 01 Фев 2006, 19:43

Уви,щом ти е роднина,щом ти е била и учител,нещата стават
доста трудни.Неверието в магиите може и да помогне,но не
и в този случай.

Може би ще е добре да потърсиш възможност да се инициираш
в някоя окултна група,орден или движение.Като станеш част от
някоя група,тя ще те пази с енергийното си поле,защото изпрате
ната атака се разпределя върху членовете й.За БГ Бялото Брат-
ство е доста добър вариант.Не ти препоръчвам да търсиш църква
та.Не само че не помага(както много хора,които имат проблеми с
окултна намеса,са ми казвали),а дори и вреди-имаше такъв постинг
в ДИР.БГ.

Пожелавам успех:))
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 01 Фев 2006, 21:26

Хех! Абе, аз ли съм единствения ан около, който всъщност обича да ходи на църква въпреки твърде много неща, от някои от които ме е срам да отида там и да запаля свещ?
Църквите са невероятно приятни места.

и... Да, предложението на Слънцето също е вариант. И то добър. Само гледай да не попаднеш на някоя секта, че тогава не само здравето ще ти вземат...
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Spirit » 02 Фев 2006, 06:38

Кръстена съм. Не че съм го искала. А дъщеря ми за сега не е болна, тя почти не боледува. Но понякога изпада в истерия, буквално в истерия. Почва да крещи и изглежда като луда. И след половин час и минава и сякъш не е станало нищо особено. А какво според вас означава това за църквата. Кажете ми поне да знам какво да очаквам.
Аватар
Spirit
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 02 Фев 2006, 15:11

ами и аз общо взето това имах предвид под 'невярване' в магии. не знам дали някой ще отрече тук, че на лесно податливя и лабилен човек най- лесно се прави магия, защото най-голямата част от работата е свършил именно той. когато си убеден, че някой ти е направил магия, дори понякога несъзнателно действаш и възприемаш така, че да потвърдиш хипотезата си. не на едно и две места е казано, че човек винаги трябва да гледа с известна доза скептицизъм на всичко, и това не е случайно. а скептицизма в умерени количества означава не твърдоглавие, а сила. нашата най- силна защита е вярата в себе си, ако нея я няма, ни бог, ни врачка, ни демон може да ни помогне.
има една приказка- каквото повикало, такова отговорило. според мен човек привлича подобни на разположението си енергии. накъдето гледаш- това виждаш или и аз не знам как да се изразя. в смисъл ако гледаш към бог, няма да виждаш магиите на леля си. просто го допусни в съзнанието си и давай смело напред. сега не ми се спори има ли бог няма ли и помага ли той- това не е въпросът. въпросът е, че вярата, че някой седи зад теб те прави много по- малко уязвим. врачките и тн ще ти оправят проблема веднъж, но ще се появи друг, защото не причината се изкоренява, а само следствието. а в основата на всичко седи съзнанието и как е то настроено.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор