Евокация

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Bloody Alibis » 09 Фев 2006, 14:30

Ами интересуваме някое същество което може да отговаря на въупроси в смисъл те че май сички могат могат ма тъй като не съм мн наясно с приоваванията и т.н. а ме интересува някое по-безобидно с по-лесни техники дето да се призовава та реших да се обърна към вас...някое което като го питам примерно какво да правя в дадена ситуиация какви решения е хубу да зема какви са дадени пробглеми какво всъшност е(защото мн често това което изглежда всъшност не е това което е) и така...но нека да не е опасно...чее...та така :)
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 09 Фев 2006, 18:14

Най-лесната евокация на универсален съветник:
1) Вземаш телефона.
2) Обаждаш се на близък приятел.
3) Питаш го/я.

Задай си по-конкретно въпроса, моля?
Какъв въпрос искаш да зададеш.
Защото различни създания отговарят на различни въпроси.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Vendetta » 09 Фев 2006, 18:22

Защо мислиш, че не можеш да си дадеш по-добър съвет ? :) Питай себе си първо.. ако не чуеш отговор (:)) питай някой...

EDIT: Всъщност това е само съвет от мен - и да го послушаш и да не го - изборът е твой и ще го уважа.
Аватар
Vendetta
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 09 Фев 2006, 18:38

Това себе си е мн мн объркано,води се че виждам нещата от всички страни,ноо...това не винаги е предимство...просто има ситуаации объркващи,когато искш да разбереш мнения коментари истини .Не обичам да се заблуждавам,но минавам за наивна,а когато ме глождят съмнения и няма как да ги разсея и обстоятелствата не ме улесняват и така...относно приятелите да това бяха първите хора към които се обърнах и към които ще продължа да се обръщам,те са наясно със всичко(е поне най-добрите) но и те вече незнаят какво да правят опитах някои неща,но не желая да рискувам излишно ...в смисъл може да ми се отрази зле....в смисъл охх ...когато картите таро и кафето не помагат еидн вид наивните гледанки и другите "надеждички" човек като мен е готов да пробва нещо по-сериозно за да разбере защо как и какво да прави...не ща да уточнявам,защото със сигурност ще изглеждам смешна и глупава в очите ви...просто моял ви ако се сещате за същество,което е по-безоидно при евокация и не може да ми навреди,а същевремено мога да си го разпитвам дали знае това и онова плз кажете...върти ми се идеята за някое близко моето същество я ангел хранител я нещо подобно,но като не съм насясно ензнам дали е възможоо да го призова ...плз кажет
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nac » 09 Фев 2006, 19:06

Виж сега, за всичко си има първи път :)
По въпроса който пишеш на книжния пазар има подходяща литература.Някакви кой знае какви съвети и поощрения едва ли ще получиш...най-хубаво е сама да проучиш нещата и да опиташ стига да имаш воля и желание.
Тези неща не стават изведнъж, а изискват време.
Успех :)
Аватар
Nac
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Cath » 10 Фев 2006, 02:28

лесни техники в евокацията просто няма, освен ако не смяташ вече за детска игра МПРП. дори факта, че трябва да направиш толкова много инсрументи само, за да започнеш вече е някак изнервящ. въпрос на лично мнение... аз лично предпочитам инвокацията...
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот ChaoS » 10 Фев 2006, 06:26

Виж, най-добрия съвет, който мога да ти дам след този просто да споделиш, е да си намериш книгата "Призоваване На духове" на... А де! Май беше на никос Казандзакис... ама може и да греша.

Има я в почти всяка "специализирана" книжарница. На корицата има свещ от която излизат сини духове... Нещо подобно.
Тези мои познати, които се занимават с духове са ми я препоръчвали не веднъж като една от най-качествените, които могат да се намерят. Разглеждал съм я. Съгласен съм с тях. вътре са описани не само техники за призоваване, но и някои духове, със все приложенията им, характера им... Че дори и как изглеждат като се появят.

Авторът има дългогодишна практика в областта и е записвал само методи, които самия той е пробвал нееднократно и е доказал, че действат.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Sol niger * » 10 Фев 2006, 10:22

Като за начало можеш да започнеш с призоваването на Висшия си Аз или Духовен водач,а след това на някой Архангел от книгата "Свещената магия на ангелите ".

Автор: Дейвид Годард

Поне тези техники не са толкова сложни и опасни .
Аватар
Sol niger *
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Bloody Alibis » 10 Фев 2006, 11:17

Да де то и аз предположих,че ако е някой който ме "знае" един вид и що годе е наясно на дали ше ми навреди особено ако съм му "поверена" звучи тъпо май така казано ама...в тази област бедни познания беднии...:P
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Nac » 10 Фев 2006, 11:25

никос Казандзакис :)
Константинос се казва автора :)
А за книгата наистина е добра...там също има описани ангелски същности.
Поне ангелите, като пазители и насърчители са чудесни и като за начало е хубаво да почнеш с тях.
Аватар
Nac
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Bloody Alibis » 10 Фев 2006, 14:12

мхмз чудесно е ок....мерси на всички
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EXARP » 10 Фев 2006, 14:58

Друга полезна книга по въпроса за евокацията е на
Франц Бардон - "THE PRACTICE OF MAGICAL EVOCATION"
ELEXARPEN COMANANU TABITOM
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Poison » 10 Фев 2006, 15:17

Вече се нервирам като чета евокация, инвокация екзорцизъм и ала-бала. айде кажете ми разликата между евокация и инвокация че нещо не правя такава!
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Nac » 10 Фев 2006, 16:17

Евокация е когато призоваваш съществото да видима проява в астралния свят посредством кристал или огледало,като оператора го вижда и усеща чрез сетивата си или ясночуване.
Също така има и евокация на физическо ниво,когато съществото се появява във физическия свят,посредством волята на мага който го води.
Докато инвокацията е призоваване на същности във тялото на човека,един вид обладаване.
:)
Аватар
Nac
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EXARP » 10 Фев 2006, 16:28

Или по скоро сливане на съзнанието на оператора с това на призованото същество
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Bloody Alibis » 10 Фев 2006, 17:01

На ,ен именно заради тва инвокацията нешу не ми допада...:/ мн паразитно изглежда и някк си може да е по-опасно незнам по знаещите да кажат ;)
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 10 Фев 2006, 21:31

И както може би се досещаш Poison, инвокацията е далеч по опасна от евокацията ( в това май си се убедила на собствен гръб ).
Cath LBRP-to не е особено труден ритуал, но има и по-лесни от него :)
Не всички евокации изискват специални допълнителни помощни средства :). Част от Некрономиконските се провеждат само с няколко свещи и печат на духа :). Само че не биь посъветвал никой даже и да опитва да ИНВОКИРА Watcher. Просто ако го направи някой това е 98% сигурна физическа смърт ;). Самата му евокация е достатъчно опасна, но без нея при някой Некрономиконски ритуали простно не може да пропусне - най-вече при отварянето и преминаването през Вратите :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот DragonFire » 10 Фев 2006, 23:09

Shadow, не съм много съгласен, че инвокацията е по- опасна. По мое наблюдение рядко се случва да инвокираш някое същество до степен, в която не можеш да се справиш с положението. Имам предвид, че от първия път не можеш да инвокираш напълно Бога на войната да речем. Има си причина да бог- формите да се инвокират, докато евокацията им да не е препоръчителна. А относно некрономикон-а и the Watcher(сигурно вече съм ти станал досаден, ама...), как мислиш, при първото призоваване(когато посвещаваш на уачъра купата и меча) дали не е по- добре да го призоваваш извън двойния кръг. За ритуали, в които ми е нужна защита разбирам, че трябва да го призовавам между двата кръга, но при първото призоваване ме е малко шубе да го допускам прекалено близо.
Нищо вярно- всичко позволено
Аватар
DragonFire
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Bloody Alibis » 11 Фев 2006, 08:06

Тези които сте евокирали същества въприосче към вас...и какво те изглеждат така както са описани в книгите така ли?
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EXARP » 11 Фев 2006, 08:39

Bloody Alibis тука нещата са много индивидуални, книгите ти даватсамо насока на въображението ти.
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор