Защо един сатанист търси любовта на бяла

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот sesil » 19 Фев 2006, 22:08

магьосница?
При това говорим за абсолютно чистата любов, при която желанията на другия са над твоите, пази нея и хората, които тя обича, не иска нищо от нея и не й влияе по абсолютно никакъв начин.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 19 Фев 2006, 22:48

Ам...
Може би защото е влюбен?
Чувал съм, че черните могат да се влюбват истински...
Поправка, ДОКАЗАН е, че черните могат да се влюбват истински.
И...
Защо е зададен този въпрос?
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот till_it_sleeps » 20 Фев 2006, 02:49

защото преди да бъдеш сатанист или каквото и да било, ти си просто човек. следвай сърцето си :)
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sesil » 20 Фев 2006, 07:43

ChaoS написа:Ам...
Защо е зададен този въпрос?

Защото ми е странно положението, т.к. ние никога не сме се виждали реално, а той се е заел да пази мен, детето ми и съпруга ми и не иска нищо в замяна. Та такава възвишена любов мога да приема от бял маг, но от черен, просто ми е странно.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот AryanSun » 20 Фев 2006, 09:12

защото няма бяло и черно,Силата е една и е над полярностите.
Няма добро и зло...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот Druida » 20 Фев 2006, 14:04

Злото е сляпо за Любовта. Това е една от най-големите му слабости. Това е мистерийна сила непозната за него.

Безкористието е антипод на сатанизма, така че наистина ли е сатанист този човек?:)

Спомням си романа Вуду на Дийн Кунц, там по особен начин се разглеждаше аспект на проявление на черната магия в служба на едни по-възвишени цели.
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 20 Фев 2006, 20:57

Хехехе, друиде, в грешка си. Злото не е сляпо за любовта. Припоням ти, че "пътя към ада е ослан с добри намерения".
Както казах, доказано е, че и черните могат да се влюбват истински.
Преди време ме учеха, че един от малкото (ако не единствен) начини да превърнеш един черен в бял е да го накараш да се влюби.
Но, както казах, злото не изключва любовта. А и "черен" не означава "зъл". Основната разлика м/у един "черен" и един "бял" е, че черните специализират в офанзивата, а белите- в дефанзивата.

Такаче това, което би накарало един сатанист да се влюби е същото, което би накарало един уикан, или един хаотик, или един фройдист, или един математик да се влюби.

А и... Безкорисието НЕ Е антипод на сатанизма. Познавам един-двама. Като цяло са добри хора. Даже на моменти са много по-разбрани и широко скроени от някои християни, с които съм се срещал.
И, вярно, че според някои всичко е въпрос на предразсъдъци, но... ::клати глава:: предразсъдъците често са грешни...
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mell » 20 Фев 2006, 22:02

А ти как му лепна "етикета" черен маг.... и защо просто да не е добър човек ?
Mell

Мнениеот WandaBlenda » 21 Фев 2006, 01:52

А как определяш кое е зло и кое добро.Спрямо кого и какво?Не зависи ли от гледната точка?Сещам се за онова анамационно филмче на Пиксар-Таласъми ООД.Там според таласъмите децата бяха ужасяващи чудовища срещу които те се бореха като ги плашеха.Много сладък момент беше когато едини таласъм като се прибра от поредното плашене се оказа че на гърба му се е залепило едно детско чорапче.Такъв ужас и паника настана не е истина.Светкавично пристигнаха службите за бързо реагиране облечени със скафандри сякаш влизат в зона на смъртоносна зараза.Накрая горкия таласъм,беше с тотално обръсната козина,дезинфикциран,спиртосан и пречистен до мозъка на костите си.Много смешна и наивна история,но ако се абстрахираш от детския момент идеята си е една и съща.Определянето на това кое е добро или зло зависи от гледната точка.
Аватар
WandaBlenda
MagicGateBg Приятел

Мнениеот till_it_sleeps » 21 Фев 2006, 05:29

едно ми стана интересно- преди да се 'докаже', че черен може да се влюби в бяла (магьосница:))))), 'доказано' ли е, че въпросния черен е наистина 'черен'? и бялата чисто бяла ли е? и ако за едни е бяла, за други пък ще е черна. а каква е в действителност- надали някой от нас може да 'докаже'.
животът е толкова прост, ние само си го усложняваме, ама то иначе не е инетересно :mrgreen:
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 21 Фев 2006, 06:01

Сюжета е твърде стар за да намери каквато и да е по-особена полулярност ,макар че става дума за вечно обсъжданата и продавана любов. Монтеки и Каполети отдавна знаем,че са фактори ,които разпалват огъня не на друго,а на стремежа към противоречие у подрастващите ,а защо не и у младите представители на двата пола.
till_it_sleeps написа:'доказано' ли е, че въпросния черен е наистина 'черен'? и бялата чисто бяла ли е? и ако за едни е бяла, за други пък ще е черна. а каква е в действителност- надали някой от нас може да 'докаже'.
животът е толкова прост, ние само си го усложняваме, ама то иначе не е инетересно :mrgreen:

Момче... тук Айнщайн би те потупал по рамото. Всичко е относително разбира се.Абсолютни стойности няма. Въпроса не е до това кой до колко е доказан като черен или като бял, а как сами възприемат себе си. Чуствата им за нас също са относителни,а дори и под въпрос,а дали е така само те двамата знаят.
Аз лично им пожелавам никога да не се имат. Само така зная,че огънят най-дълго гори и разочарование няма.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 21 Фев 2006, 08:07

Mell - етикета не съм му лепнала аз, а той сам на себе си

Chaos - преди време също е обичал, друга жена и замалко любовта му да го преобрази

sanquinary - ако усещах че става въпрос за любов както аз я разбирам сигурно нямаше да пусна темата, но не съм на 100% сигурна и това ме обърква

WandaBlenda - да всичко е относително, а въпросното филмче ми е излязло на пъпа, защото не минава уикенд в който дъщеря ми да не го гледа поне веднъж.

Arayn Sun - Силата е една, но от човека зависи как и за какво я ползва. И от там идва разделението, което поставяме.
Последна промяна sesil на 09 Мар 2006, 13:01, променена общо 1 път
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sanguinary » 21 Фев 2006, 09:41

Сесил, не мога да се произнеса категорично,тъй като не съм запознат съвсем със ситуацията, но според мен става дума за опит да бъде упражнявано влияние.
Една жена в твоето положение и с твоя житейски опит ,винаги би била добра плячка за един самец, търсещ къде да тества уменията си.
Ако трябва да съм искрен, не му вярвам. Аз от магии не разбирам, но за интуицията ми песни се пеят laughing1
Забрави за момент всичките ви различия и всичко, което ви свързва до тук. Черен ли е,небесно кафяв ли е,няма никакво значение.Това е първична информация, която е само стена... пречка да се прогледне вътре във същността.
Разрешавай умерен достъп, но не и права над теб и детето ти...
Отнасяй се към него и към всичко с достойнство и сила, която подобава на една жена и майка.
Аз така виждам нещата.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 21 Фев 2006, 10:31

Сори, че поствам не точно по темата, но... Сангвинари, Тил е момиче, не момче.

А това, че и преди се е влюбвал е нещо положително. Може да си е взел поука тогава, кой знае. Аз съм мечтател и вярвам, че във всеки има еднакви дози добро и зло. Просто някои имам проблем с показването/подтискането на определени черти в характера си.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 21 Фев 2006, 10:46

sanguinary- това за умерения достъп е малко трудно, поне що се отнася до мен самата, виж що се отнася до детето ми там вече забравям понятия добро и зло и как би трябвало да се постъпва или не ако някой го заплаши. Ако нямаш нищо против да минем на лични за продължението за да се възползвам от интуицията ти. yahoo27 Не ми се ще да публикувам всичко.

ChaoS - поуката, която си е взел е да се съобразява с решенията на другите, независимо дали го касаят, което си е нещо добро като за начало, но все си мисля, че щом тя се все още макар и след толкова години се страхува от него, значи има защо и нещо премълчава.

Аз пък вярвам, че и в най-големия злодей има искица доброта и любов, както и в най-добрия човек дреме по едно дяволче. Примери мога да дам много.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus » 21 Фев 2006, 15:16

А какъв тогава е проблема? Или.... и ти си влюбена?
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот Druida » 21 Фев 2006, 19:10

Chaos, извини ме за последващата реплика, но това което си написал са умозаключения, но не и окултни познания за Любовта.

btw, не бъркай Любовта с Влюбеността. В последното има предимно импулс към притежание.

Аз никъде не съм казал, че сатанист не може да се влюби. Имах в предвид единствено, че злото е сляпо за Любовта. Сатанистите са съвсем друга тема към която нямам отношение в момента.
Аватар
Druida
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sanguinary » 21 Фев 2006, 20:07

Знаеш ли какво Сесил. Тъй като попита ще ти кажа - не,не става да минем на лична. Ти си уплашена и вярваш на глупости. Тези неща ме изтощават. Ще се изтоща само докато ти обясня колко е нелепо това ,че изобщо си му се вързала. Онази,дето я е страх нека се лекува, а ти след като нямаш глава - вярвай.
Аз каквото можех - казах. Ако си чула нещо от думите ми, ще разбера ,а ако ли не - значи ушите ти са запушени и няма смисъл...
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот AZA » 21 Фев 2006, 22:15

Въх .. леко , че тавана е ниско и лесно се удряме в него ...

А по темата - ами виж .. просто понякога имаме нужда да се грижим за някой ... а и не винаги етикетите който слагаме на себе си са верни ... това, че той се определя като тъмен .. тъмен във ... заниманията си , душата си , вярата си .. .?
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот sesil » 21 Фев 2006, 23:17

Може би всяка една жена би се уплашила когато разбере, че духа, който винаги й е помагал в кризисни моменти е на реален човек от плът и кръв, да не говорим че й се обяснява в любов, макар последното да не е точно, защото не съм чула това директно казано в прав текст, в момент от живота й, когато смята че всичко вече е наред и подредено и когато е срещнала спътника си в живота. А единственото, което иска е да я види "на живо" преди да си замине от този свят.

Доколко етикетите които си е лепнал са верни, не мога да бъда на 100% сигурна, но се определя като тъмен в повечето си занимания /защото понякога решава да помогне на някого или да го излекува, но само ако се е държал добре този човек с него при това без да му бъде поискано/, във вярата си и особено в душата си.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор