?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

?

Мнениеот marise » 21 Фев 2006, 08:58

Здравейте,
както забелязвате за пръв път пиша във този форум! Преди да се реша да пиша го прегледаг по обстойно, даже още имам да разглеждам, и наистина останах с много добри впечатления!
Та да си дойна и на въпроса - преди верме го зададох в един друг форум, но започнаха да се карат незнайно защо и съсвем се отдалечиха от темата на въпроса ми!
От отдавна да не кажа, че бях много малка постоянно сънувам наводнения /това беше в началото/, но отскоро сънувам само земетресения /падащи сгради, бягящи хора и т.н./, ако тръгна да ви описвам няма да ми стигне цял ден!
Прекалено са истински тези мои сънища и постоянно се страхувам от това!
Ще спомена само, че съм имала и сънища от друго естество, но се страхувам да ги споделя пред толкова много форемци въпреки, че не ви познавам, това са много лични сънища за мен!
Та искам да престана да сънувам тези потопи, земетресения и гадости, писна ми вече, не ми е толкова затормозена психиката, все пак съм млад човек, реалист даже! ка да спрат, как да спра да се страхувам!!?
Аватар
marise
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 21 Фев 2006, 10:38

Започни да скачаш с бънджи.

Не, сериозно, нека да обясня.
Най-добрия начин да се справиш с даден страх е да го конфронтираш. Да се изправиш срещу него и да докажеш на себе си, че няма нищо страшно.
И тъй като няма как да те пратим някъде, където стават земетресения- трябва да намериш обиколен път.
В случая и със земетресенията и със наводненията, това значи, че "губиш почва под краката си", било то буквално или метафорично.

Такаче най- добрия начин е просто да намериш някаква "житейска" ситуация, в която се случва нещо подобно и да я пребориш.
Не е задължително да са бънджи скокове все пак... Просто тоа ми хрумна като пример, защото попринцип се правят от мостове над реки.

Друго, което можеш да направиш е да намериш някъде някоя сносна баячка, която да ти излее куршум или да умее да бае против страх.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот sesil » 21 Фев 2006, 10:50

Върни лентата назад и виж дали скоро след някой такъв сън е имало особен период в живота ти, от нещо да се се страхувал/а или да е настъпвала отпределена промяна в него.

Иначе има техники на контролиране на съня, както и такива за заявка какъв сън да сънуваш, но преди това трябва да разбереш какво ги е породило.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот marise » 21 Фев 2006, 11:20

Не се сещам нещо определено или специфична случка да ги е породило!
Но казвам ви толкова са истински - при последното земетресение, което сънувах точно го описвах в един форум /гореспоменатия, в който само се караха/ и в същото влеме го съобщаваха по радиото!
След като се събудя имем усещането, че наистина ще се случи нещо в неопределено време!
Незнам, искам да спра да го сънувам вече толкова години!
Аватар
marise
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот sesil » 21 Фев 2006, 12:00

Има хора, които по подобен начин предусещат както земетресения, така и други бедствия. Ако искаш пиши ми на лични за да те свържа с един такъв човек, който се научи чрез опита си дори да разбира и в кой край на планетата ще се случи бедствието, но той не пише в този форум.
Напълно е възможно ти да си от тях.
Истината е някъде там.
Аватар
sesil
MagicGateBg Приятел

Мнениеот marise » 21 Фев 2006, 12:34

Благодаря ти, ще пробвам, но ще идчакам известно време преди да ти пиша!
Благодаря още веднъж!!!!!!!
Аватар
marise
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ekaya » 21 Фев 2006, 13:16

Ето пак от бабинския съновник:
НАВОДНЕНИЕ видиш ли насън, пази се от загуби и щети. Ако къщата ти е наводнена, ще изпитваш парични затруднения. Ако бягаш, за да се спасиш от наводнение, някаква работа ще се отложи, ще търпиш спънки в делата си. Ако спасяваш покъщнина, животни или хора от наводнение, ще оказваш финансова помощ някому. Наводнение с чиста вода означава, че проблемите лесно ще отминат. Ако водата е мръсна, очаквай сериозни проблеми.
ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ да видиш насън, е знак за голяма промяна в живота ти. Ако си оцелял след земетресение, значи ще се справиш с някоя непосилна работа.
Притеснява ме обаче повтаряемостта и натрапчивостта им... може да е лично предупреждение за предприемане или непредприемане на дадено действие от твоя страна... чесно казано не ми се вярва в твоя случай да става въпрос за предсказване на катаклизъм. Този тип сънища са с друг характер и указват възможното бъдеще чрез асоциации и метафори. Ето защо напълно съгласна съм с ChaoS, че трябва да се противопоставиш на страха... не бива да се страхуваш, "че небето може да ти падне на главата "
Аватар
ekaya
MagicGateBg Приятел

Мнениеот marise » 21 Фев 2006, 17:29

Е вече тотално ще се гръмна - отново ли е съвпадение, че в новините в 19:30 първата новина беше за земетресение в район Кърджали!Като го чух си ударих един шамар със засилка!Сърцето ми спря зя момент!
Нещо много ми станаха тия съвпадения и още повече психясвам!
Нямя да се дам обаче, ще направя всичко което зависи от мен да съм по спокойна в това отношение!Забравих да спомена, че пуснах темата защото точно снощи беше поредния сън!
Аватар
marise
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот AryanSun » 21 Фев 2006, 18:33

marise,просто си много сензитивна.Не се учудвай,че предчувстваш земетресения,много хора имат предчувствия,това са неща,естест-вени,макар и необяснени от науката.

Аз също усещах земетресения,при това с немалка точност докато...докато имах камъни в бъбреците.Винаги преди земе
тресение имах бъбречни кризи,при това често жестоки.Започна
се 1999та година след слънчевото затъмнение.Нощта,когато стана
фаталното земетресение в Турция,се чувствах странно.Докато сли
захме по стълбите надолу(живеем в пететажен блок в Бургас)
третото ми око започна да пулсира,все едно виждах светлина от
светкавица.Като излязох навън,видях с вътрешното си зрение как
Земята бълва тъмночервени енергийни образувания,подобни на
спирали или водорасли.И след това се започна-докато тази година
не изхвърлих камъка.Да не говорим,че наред със това неведнъж
или два пъти съм се чувствал адски депресиран преди земетресе
ние.И когато то отмине,ми минава и на мен.Сякаш...нещо се опитва
да излезе.

Та това е-просто си сензитивна и можеш да предчувстваш кога ще
се случи земетресението.Ние сме деца на Майката Земя и когато ста
нат някакви промени в енергетиката на планетата,тогава и на нас
ни се отразява.По един или друг начин...
Аватар
AryanSun
MagicGateBg Фен

Мнениеот ChaoS » 22 Фев 2006, 07:11

Всъщност, доказано е, че птиците и някои бозайници също могат да предсказват бедствия.
Не случайно плъховете напускат кораба доста време преди да е започнал дори да потъва.
това са способности, които сме загубили, защото сме се отдалечили от природата...
но можем да си възвърнем, а и са доста запазени у някои индивиди. Аз също смятам, че ти, Марис, си една от малкото, които са запазили тази си връзка със Майката Земя.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор