Предназначението на магията?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот galina_dim » 08 Апр 2006, 11:07

Тук е моментът да си задам един много наболял въпрос - а това ли е предназначението на магията? Да гасим свещи??
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 08 Апр 2006, 13:54

Всеки сам избира предназначението на магията.
Всеки сам избира и целта й.
Всеки сам поема рискът, всеки сам поема и отговорностите, и цената й.
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Poison » 08 Апр 2006, 14:40

Тая тема ще отиде направо в кофата на вещицата ако вземем да коментираме щото ще се нахака с флууд. Много ясно че предназначението на магията е такова каквото ние го предпочитаме и насочваме. Няма готов отговор - Магията е предназначена за това и това ако нямаш нужда от нещо. Илюзията тук е дала точен отговор.
И понеже съм в процес на нирвана и ми се говори дълго и бавно ще взема да спра да не прехвърля стотина страници. :mrgreen:
пък за свещите - ще ги гасим, ще ги палим....и друго ще ги правим.....въпрос на вкус. нали?! А за свещите май има доста нахвърляни работи из форума.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот galina_dim » 08 Апр 2006, 15:36

Ще има и за свещите, Арсеникова, само да ми дойде музата.

Въпросът ми е съвсем в друга насока - ясно е, че всеки сам определя предназначението на магията. Интересно е как именно ще го формулира - това искам да знам.
Аз например ползвам всичко, което знам в две точни направления - лечение и хармония. Останалите?
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот ilusia » 08 Апр 2006, 15:51

Самоусъвършенстване, лечение , защита и мъдрост
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот AZA » 08 Апр 2006, 18:06

Самоусъвършенстване, Защита , Помощ на приятели , лична изгода.

П.П. Лична Изгода - всичко , което смятам , че ми е нужно на момента .. т.е. готов да използвам мисълта и енергията си за да постигна , нещо , което в момента е важно за мен.
Последна промяна AZA на 08 Апр 2006, 18:17, променена общо 1 път
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот galina_dim » 08 Апр 2006, 18:11

Аза, дефинирай "лична изгода", моля те. За мен до голяма степен това се припокрива със самоусъвършенстването и търсенето на хармония.
За други, това е светването на зелен светофар при необходимост или гасенето / паленето на свещи с поглед (Арсеникова, не е лично към теб, ти си просто поредната, която споделя това). Има и една категория, за които това е вземането на изпит или побъркването на пребодавател и така нататък...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот RedStag » 08 Апр 2006, 19:15

Аза, Гале съгласен съм с вас. Магията и за да служи или по-скоро да ни услужва.Това как я изпозваме е въпрос на личен избор.А вече някой ако мисли че му е оферта да гаси свещи и да седи на тъмно....по-добр да направе едно заклинание за благополучие и да си плати тока после :wink:
Аватар
RedStag
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Cath » 08 Апр 2006, 20:37

Галина, не мисля, че действително искаш да чуеш всички до болка познати определения на магията, които най-вероятно ще получиш като отговор. не всеки е способен да намери подходящите думи, а и да вложи подходящия смисъл, за да даде точна дефиниция на това, какво е за него магията. аз също не смятам, че бих могла да излезна от рамката на баналното - за мен магията е живот. не мога да кажа повече, защото за мен това е не само вярно, но и сгъстено максимално определение.
Evil is a point of view.
Аватар
Cath
Модератор

Мнениеот galina_dim » 09 Апр 2006, 15:35

Кат, ти знаеш, че отговорът на този въпрос за всеки конкретен човек много сериозно ме вълнува. Но наистина ми се струва, че сред многото пясък, който е неминуем, все може да попадне някакво златце, затова не спирам да го задавам. Мисля си, че сред хората, които ? се занимават или интересуват или четат за магията, все някой и друг би могъл да си попречупи призмата и да напише нещо стойностно и ценно.

По моему например не би следвало да се ползва магия за нещата, които могат да се свършат и без нея. Не че не съм си и аз расова Галинка-Мързелинка, но не намирам и капка смисъл да гася с поглед свещта, която е на половин ръка разстояние...
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот hekata_ehnaton » 09 Апр 2006, 18:39

Магията е всевърховната връзка, която всеки един прави с Великото съзнание. Да угасиш свещта не е магия, а фокус. Истинската магия се дели на три вида:
1) Магия на думите: "Абракадабра и тем подобни"...
2) Магията на ръцете: Движението на ръцете да предизвика магията, да я извае и контролира.
3) Магията на волята: За нея не ти трябва заклинание, защото най-доброто заклинание е желанието ти да се получи, за нея не ти трябва движение, защото най-доброто движение е волята ти...

Всеки един от нас прави велики магии всеки ден - защото всеки ден се събуждаме и продължаваме да живеем, напук на гадостите, проблемите и бедите...
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Shadow Mage » 09 Апр 2006, 19:40

Някой май е гледал "Мерлин" скоро ми се струва :)
Колкото до великите магии - правилно - напук на всичко сме живи :)
А иначе има и други форми на магията, но това, което даваш е достатъчно добре да опише всичко :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот hekata_ehnaton » 09 Апр 2006, 19:45

Да, обаче не можах да го преведа много добре от руски :oops:
Нощта е моят дом
Аватар
hekata_ehnaton