Леене на восък

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот the-satan » 06 Авг 2006, 13:36

Някой знае ли как се лее восък и ако ми обясни ще съм му много благодарен
Аватар
the-satan
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот EXARP » 06 Авг 2006, 14:46

Стапяш восъка(най-добре на водна баня) и след тожа го изливаш в желаната от теб форма. 8) :wink:
ELEXARPEN COMANANU TABITOM
Аватар
EXARP
MagicGateBg Приятел

Мнениеот damnameneus » 06 Авг 2006, 15:28

хииххи, явно по същия начин може да леем и всичко останало хиххих, а нещо за по-така правилата при леене на восък или олово да сте чували? май не сте!
Аватар
damnameneus
Модератор

Мнениеот Mr.Wynn » 06 Авг 2006, 16:35

Защо не споделиш тогава, а използваш повода за иронични забележки?
Аватар
Mr.Wynn
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот dharma » 06 Авг 2006, 16:48

А вярно ли е че на такава отливка може да се гледа?
Аватар
dharma
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот werewolf » 07 Авг 2006, 09:19

ами не знам дали може да се гледа, но определено премахва вредни влиния (не само магия, но и злоба, завист...). На мене ми го прави Елена Тошкова - Светлина ж Бургас. Наистина след това се 4увства6 олекнал, направо фарчиш. Помня за ритуала, че първо се концентрираше над едни икони (Богородица я имаше със сигурност) и още 7-8, след това със светена вода над главата ти говори нещо, но повярваите ми ваобще не помня какво и сипва восъка в светената вода. После се появява образа или символа на това дето те мъчи. Накрая тя ти завива восъка е една кърпичка и докато е топъл трябва да го хварлиш в течаща вода, като не трябва да видиш къде пада. Има ефект, аз съм доволен.
Аватар
werewolf
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот werewolf » 07 Авг 2006, 09:30

Относно това за леенето на олово преди доста време ми попадна една много дебела книга за народните обичаи (беше огромна не помня автора са съжаление), та там имаше описани такива ритуали и анатемосване имаше и много интересни легенди. А имаше и разни баенки, на мене баба ми ми ги е правила като доста малък и помня че 2-3 пати с хапове не могат да ми свалят температурата, ама като ми побаеха - веднага падаше и после спях. Една баба на село лееше такова нещо, ползваше сачми 13 нули, с които било грамнато прасе, ама обема на оловото си беше доста сякаш. Та тогава тя ми каза че тия думи на леенето не се учат ами се крадат. Все пак ще се потърся за тая книга много е интересна (съмнявам се да я намеря, но поне автор и издателство) дано да ви сварши работа.
Аватар
werewolf
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот МагНаско » 07 Авг 2006, 12:48

ПСИХОЛОГИЧЕСКИЯТ ЕФЕКТ Е СЪВСЕМ РЕАЛЕН И НЕ МОЖЕ ДА НЕ ГО ОТЧИТАМЕ, НО НЕ Е САМО ТОЙ.
ВОСЪКА Е СКЛОНЕН ЛЕСНО ДА ПОПИВА ИНФОРМАЦИЯ (НЕ ДА Я ИЗЧИСТВА/ОСВОБОЖДАВА), И ДА АБСОРБИРА ЕНЕРГИЯ. В ТОВА СИ КАЧЕСТВО, ПРИ ВОСЪКОЛЕЕНЕ ИНФОРМАЦИЯТА (ЗА СТРУКТУРАТА НА ЕНЕРГИНОТО ПОЛЕ НА ЧОВЕК, ЗА НАЛИЧНИТЕ НЕГАТИВНИ СТРУКТУРИ) СЕ ЗАПЕЧАТВА КАТО ФИГУРКИ ВЪВ ВОСЪКА. В ПРАКТИКАТА СИ ОТКРИВАМ, ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ СИМВОЛИ И ВЪОБЩЕ ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО СЛЕД ТОВА СЕ ПОЛУЧАВА ОТ ВОСЪЧНАТА ОТЛИВКА Е СВЪРЗАНА ПРЯКО С МОМЕНТИ НА СИЛНА ЕМОЦИЯ, АНАЛОГИЧНО НА ФУНКЦИОНИРАНЕТО НА ПАМЕТТА. (наскоро гледах по BBC WORLD рубриката explorations, ставаше въпрос за засилване на паметта. Проведено е изследване, че по- лесно се запомня, когато човек се намира в стресово състояние, за демонстрация беше даден пример с пианист, който след като приключи разучаването на ново произведение, си взе леден душ, който действа като стресов фактор и помага на произведението да бъде записано по дълбоко в дълготрайната памет)
Но да се върнем на восъците.
БЛАГОДАРЕНИЕ НА СБОСОБНОСТТА СИ ДА АБСОРБИРА ЕНЕРГИЯ, ВОСЪКА МОЖЕ ДА ИЗЧИСТИ (ОСВОБОДИ) ЕНЕРГИЙНОТО ТЯЛО ОТ НЕСВОЕСТВЕНИ ЗА НЕГО МОДЕЛИ НА ЕНЕРГИЙНО ПОВЕДЕНИЕ. И ТАКА, БИВАЙКИ ОСВОБОДЕН ЧОВЕКА ОТ ПОДОБНИ МОДЕЛИ, ТОЙ Е СКЛОНЕН ДА СЕ ВЪРНЕ КЪМ НОРМАЛНО И ХАРМОНИЧНО СЪСТОЯНИЕ (от физиката знаем, че всяка система се стреми към равновесно положение). ПО ТОЗИ НАЧИН СЕ ДЕЙСТВА, КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА СТРАХ, СТРЕС И НЯКОЙ ПО -ЛЕКИ ФОРМИ НА ЕНЕРГИЙНИ АНОМАЛИИ.
В ХОДА НА ВРЕМЕТО ОБАЧЕ ПРОБЛЕМИТЕ СТАВАТ СЕРИОЗНИ (пак от любимата ми физика - 1ви принцип на термодинамиката- в хода на времето хаоса в една система нараства) ТОГАВА ОСВЕН ФУНКЦИОНАЛНИ, МОГАТ ДА СЕ ПОЯВЯТ И СТРУКТУРНИ АНАМОАЛИИ И ДЕФОРМАЦИИ В ЕНЕРГИЙНОТО ПОЛЕ, ТОГАВА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА ВОСЪКА И ВЪОБЩЕ ВОСЪКОЛЕЕНЕТО СЕ ИЗВЪРША ПО ДРУГ НАЧИН И ИМА ДРУГ МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ.

А защо толкова обичам ФИЗИКАТА.....ами защото е фундаментална наука, наука, която се опитва да обясни как рабори вселената.
С магията нещата стоят по същият начин....от древността хората са се опитвали да разберат вселената и управляват протичащите процеси.
Затова си има и любима фраза :о) ФИЗИКАТА Е СЪЗДАДЕНА ОТ МАГЬОСНИЦИТЕ, ЗА ДА НЕ ГИ ГОРЯТ ПО КЛАДИ! :о)
истината е някъде там
Аватар
МагНаско
MagicGateBg Приятел

Мнениеот weballergy » 28 Авг 2006, 09:25

МагНаско, благодаря за информацията за восъка. Ще ми бъде много полезна.
Аватар
weballergy
MagicGateBg Приятел

Мнениеот aleks » 05 Яну 2007, 11:15

http://www.belmagi.ru/sportch/otliv1.htm Тук има много и всякаква информация за восъколеенето,а и за още много други неща. icon_eusa_dance icon_flowerface icon_bye
Аватар
aleks

Мнениеот B-L-O-T » 05 Яну 2007, 11:26

да гледа се на восък , гледат се формите които са се образували . Гледах по телевизията една русокоска дето ми показваше фигури по едно парче от восък . Имаше зайче :-) . Но идеята е да можеш да ги тълкувап правилно тез образи които се виждат .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот fenix » 23 Юли 2007, 06:26

темата е много стара но мисля, че е по - редно да питам тук, вместо да пускам нова тема.
От къде мога да се снабдя с восък. Мислех за претопяването на готови свещи, но не мисля, че мога да съм сигурна дали свеща е от восък - от какволи не ги правят вече, как да разбера. И по - добрия вариант - къде в София мога да си купя просто восък
enjoy
Аватар
fenix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот debika » 23 Юли 2007, 06:32

За восъколеенето спокойно можеш да използваш църковни свещи, от тези най-малките. Трябва да са нечетен брой - 9 например.
Аватар
debika
Модератор

Мнениеот fenix » 23 Юли 2007, 06:36

много благодаря, съжалявам, че предишното ми мнение е пустнато два пъти - не знам как стана :)
enjoy
Аватар
fenix
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lunohod » 23 Юли 2007, 09:29

Продавачите на мед по пазарите често предлагат и восък, прополис...
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот Poison » 26 Юли 2007, 12:20

какво е прополис
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 26 Юли 2007, 14:32

Подобно на восък вещество, което можеш да видиш отстрани на пчелните пити. Кафяво на цвят.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот debika » 26 Юли 2007, 19:37

Ами не съм сигурна обаче, че прополисът ще свърши работа. Броят на свещите си има значение. А как някакво количество прополис можеш да наречеш на това или онова? А и трябва да са закупени от църква!
Аватар
debika
Модератор

Мнениеот Lunohod » 27 Юли 2007, 17:38

Ставаше въпрос, че пчеларите предлагат и други пчелни продукти освен мед. А явно трябва сега да обяснявам една толкова кратка и информативна реплика... :) Прополисът не може да се използва вместо восък, има си други полезни приложения...
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот avanabil » 28 Юли 2007, 04:59

Ами те пчеларите могат да предлагат и стоки за бита, например. Трябва ли да се залита в такива подробности. Прополиса само да ти кажа, е полезен, отпаден пчелен продукт, но черен или зеленикаво-кафяв, гадно-миришещ и с лепкава, пластелиноподобна консистенция. Най-много да си направиш вуду фигурка с него. А пък като се породят съмнения за това, дали свещите са восъчни, най-добре е да се вземат от църковните, както вече ти казаха. Зная, че те са най-пречистени. Но се взимат непременно от църквата, защото се оказа, че и при тях са се появили ментета, със някакъв синтетичен фитил и разпадащи се удивително бързо, още преди да бъдат запалени.
Аватар
avanabil
Модератор

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор