Наркотици, Алкохол и МАГИЯ

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Марио » 10 Яну 2005, 19:27

Въпросът ми е дали гореспоменатите наркотици,алкохол и Магия се спогаждат помежду си?
Лично аз съм чел на някои места,че се спогаждат,а на други не.Тъйче ми е интересно и вашето мнение по въпроса. icon_color
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 10 Яну 2005, 20:47

HELLclan, темата която си поставил е много интересна...
За алкохола ще се въздържа от коментари, но за наркотиците мисля, че имат отношение към магията. В никакъв случай не говоря за хероина, кокаина или изкуствените опиати. Имам предвид опиатите произвеждани от природата, като веществото, което отделят някои жаба, някои змии, някои гъби, веществото което отделя полският синап или макът, веществото което все още се използва в някои ритуали - татулът... всъщност тсред растенията те са много. В някои магически операции опиатите са нужни не само за преминаване от едно енергийно ниво в друго, но и с цел да се улесни контактът с даден дух. Аз лично не съм опитвала (поне не всичко), но на много места съм срещала подобни обяснения. Може би трябва да събера информация и да я постна тук. Ще ми бъде интересно да прочета информация по тази тема.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Марио » 10 Яну 2005, 21:41

Eli май наистина малко се поувлекох с алкохола:)
От къде си взела информация за тези опиати от природата.Искам да кажа спомена за вещества взети от жаба,змия и т.н. просто ми е интересно.Май наистина ще се наложи да постнеш още нещо:))
А да те питам марихуаната включвали се в гореизложените:)Преди време четох,че тревата може да се използва в някои ритуали за постигане на по-бърз ефект и т.н.Или иначе казано за постигане на по-дълбоко състояние на ума.Май го беше казал А.Кроули,но няма значение,та Eli какво мислиш по въпроса;)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

!!!

Мнениеот SomoN » 10 Яну 2005, 22:16

Всъщност Наркотиците,алкохола и тютюнът не се спогаждат с магията!!!
Аз не мисля че да пушиш трева ще ти помогне по някакъв начин icon_color
За това изобщо не си въобразявай ,че алкохола и наркотиците ще ти помогнат при ритуалите!
Пък и това зависи от вида магия,ако е Хаос магия не е задължително да изпълняваш всичко 1 към 1,просто ще използваш малко въобръжение.
Дано да съм ти отговорил на въпроса.
ARAF.
Аватар
SomoN
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот arcopal » 11 Яну 2005, 10:34

Охохоооооо! Естествено че въпросните елементи се спогаждат! И се спогаждат перфектно! Взаимоотношения от типа господар - роб! И господар е естествено Магията!

Какво е характерно за занимаващите се с магиа(произволна окултна дейност): психиката им става ИЗКЛЮЧИТЕЛНО силна! От там ефектът на всякакви психотропни вещества се свежда на нула в момента в който Практикът пожелае, но дори и да не анулира влиянието, КОНТРОЛЪТ над сетивата си остава! А именно загубата на контролирани усещания е основата на въздействие на психотропните вещества!

ИЗВОД: на Практика му е все едно дали пие вода или водка, дали пуши цигара, хашиши или сандалови пръчици, дали хапва халва или мухоморки...

Така или иначе съответните ефекти(опияняващи, халюцинации и др.) могат да се предизвикат от Практика и без помощни вещества! ... поне такава е целта на Обучението - контрол над себе си, възприятията, тялото...

ИЗВОД: ако някога Практикът реши да ползва психотропни вещества това ще е цел манипулация на мнението на околните(демонстрация на неуязвимост или симулиране на пристрастяване(примерно))!
ИЗВОД: тъй като Умението и Умственото развитие не вървят ръка за ръка... не е изключено Практикуващият да ПОЖЕЛАЕ да изпита УСЕЩАНИЯ с помощта на някакви вещества(например трите споменати по-горе) Това обаче ще е напълно безмислено, ако нивото на Умението му е достатъчно, ако ли пък не... еми ще се надруса, на тогава значи не е никакъв Практикуващ!

Самият аз съм имал вече многократно възможност да се увера в гореказаното! Всички от познатите ми практикуващи пият алкохола все едно е минерална вода и... нулев ефект дори след самостоятелно оправена бутилка ракия!!! Цигари, хашиш, марихуана в промишлени количества не оказват ефект(в интерес на истината изглежда че тютюнът май е по-ефективен въру Практикуващите от останалите(поне според моите наблюдения и сравнения))! Е има и такива пристрастени(или правещи се на пристрастени(според мен)) или поне опитващи да се пристрастят към цигарите... но доколкото съм забелязал, май НИКОЙ не изпитва удоволствие от пушенето(и не че не биха искали :D )

Даването на такива вещества и съпротивлението срещу ефекта им е възможен вариант за Изпит за претендиращите да са ПРактикуващи! Безопасност(общо взето... нали няма да пиете соде), бърз ефект, недвусмислени резултати са качествата на тази проверка! Най-лесно става естествено със най-достъпните: пиячка и някоя по-тежка цигара!

таквиз нещта стават по света... заслужава си да се поговори за тях! Затова БЛАГОДАРЯ на ХеллКлан за интересната тема!
Аватар
arcopal
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 11 Яну 2005, 15:17

arcopal добра идея,да използваме наркотиците и алкохола,за да се изпитаме,но все пак не ми беше на мен там въпроса:)Питах дали чрез наркотици може да се постигне по бърз резултат или по добър?
ама все пак много ми хареса мнението ти.
Всички от познатите ми практикуващи пият алкохола все едно е минерална вода и... нулев ефект дори след самостоятелно оправена бутилка ракия!!! Цигари, хашиш, марихуана в промишлени количества не оказват ефект

arcopal това за бутилката ракия,сериозен ли беше?:)

Радвам се иначе,че си харесал темата:)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 11 Яну 2005, 23:47

Амиии… темата е доста обширна и мисля, че не мога да дам информация за многобройните вещества…те са адски много. HELLclan, питаш дали чрез наркотиците и веществата воже да се подобри резулт? не мисля. те са нужни само в определени случаи. И опитните магове са използвали такива вещества (думата наркотици не ми харесва ;) ), но мисля че в началото на своята практика.
Не съм и спец по тази работа, но съм се интересувала за всичко това тъй като имах нужда от вещество, което да ми помогне с напълно лечебна цел. съчетавала съм някои вещества с буквите на Хонорий, които вече са във форума и да си призная...малко си изпатих. но както се казва "човек се учи и от грешките си".
Както съм споменавала аз съм разглеждала гримуарите на папа Хонорий, на Агрипа, разни интернет страници пак по този повод и още няколко сборника датиращи от преди 1700 година, където има и медицински обяснения….
Изцяло обаче се придържам към мнението на , тъй като наркотичните, психотропните или наричайте ги както искате вещества не са ви нужни. Понякога те само могат да ви заблудят, че операцията е била сполучлива. Много от тях обаче са невероятни с лечебната си цел. Такова е така нареченото вълшебно питие Аяхуаска. За него знам, че е било използвано за ритуали от обитателите на Индигена по течението на Амазонка, предимно от шамани и днес рецептата не е запазена такава, каквато е била. Прави се от стръкове, листата и корените на лианата banisteriopsis caapi и според записките е била горчива на вкус напитка. Позната е обаче само под името аяхуаска. Растението има халюциногенното влияние и за него е записано, че отваря портата за по-висши светове, когато по време на транс-състоянието душата напуска тялото. В гримуарите на Агрипа е записано само, че е нужно само толкова, колкото една днешна чаша чай. Той обяснява без подробности, че питието леко замайва и не нарушава работата на двигателния апарат. Не открих ритуал в който присъства, но мисля че магьосниците са имали свой телмин за него.
За отровните жаби, които са много използвани от някои индиански племена не бих могла да изнеса пълна информация, затова ще се въздържа. При някои отровни жени се извлича кротоксинът. Това е нервно белтъчен комплекс и често е използван при жертвопринушения. Използвала съм атропин. Това вещество се извлича от татула и се използва за лекуване, за предизвикване на отвращение у влюбен например, също така за придизвикване на болки и още вного. Това обаче е най-първичната магия, най-низшата,…абе няма да я коментирам сега.
Най-познати са ми малките магически гъби, за които май мога да напиша и най-много. Използвани са от много народи, като освен в суров вид се използват и с други вещества. Тези халюциногенни гъби са два вида – Amanitas (мухоморки) и Psilocybe (псилоциби). Различават се както по психоактивните си съставки, така и по въздеисвието, което имат. Представлява миниатюрна гъбка , по-малка дори от кутрето и се среща и по нашите Родопи, из някои места по Добруджа. Ако расте на други места у нас, аз не знам за тях. В България расте само Psilocybe semilanceata. Както тя, така и останалите имат двойници – те имат същата шапка и стъбло
Гъбките се използват и с лечебна цел, особено когато са смесени с пчелен мед. Когато гъбата е сурова, тя има по-силно въздействие, но когато бъде изсушавана съответно е по-слаба. Тя променя нивата на серотонин в мозъка. Ефектът започва да се чувства след около 30 минути и продължава да ескалира още половин-един час. Може да се здъвче, да се пусне в чаша чай…в зависимост от предпочитанието. Агрипа не обяснява, кога е употребявал гъбите, но упоменава, че отварите се поемат преди да се затвори магическия кръг.
Гъбите обаче могат да бъдат силно отровни за човек, могат да придизвикат силни спазми и болки и дори могат да бъдат смъртоносни. Тези миниатюрни гъбки разбулват несъзнаваното, изострят сетивното, объркват егото и проникват до дълбините на подсъзнанието. Поради това не е препоръчително да се употребяват от хора с лабилна психика и психически проблеми и в състояние на превъзбуда, немощ тревожност, ярост и т.н.
Salvia Divinorum - Салвинорин А е основният психоактивен компонент на растението Salvia Divinorum, което не вирее в България. Салвинорин А обаче е най-силният халюциноген, синтезиращ се по естествен начин в природата. Основната част се съдържа в листата, по-малко в стъблото, а в корените има едва следи. Шаманите на някои племена са приемали от 50 до 100 листа на 1 път. При пушене на екстракт от листа на Салвия ефектите започват след по-малко от минута. Хонорий е използвал Салвията по време на контакт с безплътни същества (както е написал), тъй като те не са можели да го контролират, с “усещане, че се намирате на няколко места едновременно”. Той не е поставил точната доза, но не е пропуснал да запише, че растението е опасно.
Claviceps purpurea е гъбичка, паразитирища по ръжта. Ако растението се зарази с този паразит, на мястото на ръжената главня се появява нещо тъмно и продълговато - един вид рогче, с морав цвят наречено в учебниците по селско стопанство Secale cornutum. Няма начин лятото да не бъде открито из нивите. Самото то е халюциногенно вещество и в средновековието са го употребявали дори и извън магията. Освен халюциногените обаче, съдържа и множество други вещества, натравящи човек. В гримуарите не съм открила нищо за него.
Рeganum harmala е растение познато и у нас, наричано зърнеш или гробищник. В България се счита за отровен храст, употребата му се избягва и информацията за него в български източници почти липсва. В миналото от семената му се е добивало червено багрило. Трудно открих информация за него. Най-често се използва за ритуали свързани със зачеване, аборти, за афродизиак, успокоително и за любов. Хармалата е растение, което ликува, но има редица съпровождащи симптоми по време на лечението, които наподобяват тежък грип. В Индия се е ползвал против сифилис, в Северна Африка при настинки и дори малария.
Диметилтриптаминът или познат ви вероятно като DMT е друго такова психотропно вещество. То се съдържа в почти всеки жив организъм, на практика във всяко същество, имащо нервна система. Също е способен да променя настроението, емоциите и възприятието. Успях да намеря от някакъв гримуар и от интернет само част от растенията, които притежават този алкалоид. Има поне още толкова, които могат да се добавят: Acacia maidenii кора , Acacia simplicifolia, Mimosa hostilis (Jurema), Phalaris aquatica и Phalaris arundinacaea. Знам, че комбинацията им с амфетамини, метамфетамини (например екстази) е много опасна, недопустима и често завърша със смърт. Трябва да се избягва смесването им дори с алкохол.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Марио » 12 Яну 2005, 13:19

Ели,благодаря за изчерпателния отговор,но мисля,че не бих тръгнал из планините все още в търсене на тези растения.:)
При някои отровни жени се извлича кротоксинът

Хех предполагам правописна грешка;))))))))))))))))))))))
Иначе,ако имаше отровни жени щеше да е много интересно:)
Интересно ми е обаче също,как си се сдобила с такива сборници от 1700 година?
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 12 Яну 2005, 21:08

:lol: :lol: :lol: Да правописна грешка е...има доста такива...не проверявам това, което пиша...съжалявам. То не, че няма и отровни жени ама...друга тема ;)

За събирането на билки, гъби и т.н...и аз нямам време, но е приятно. Особено, ако знаеш какво търсиш.

За сборниците....разпечатки са, копия на преписи от оригинала. Няма как да имам тези сборници. Те са собственост на архива в парижката бибилиотека. До колкото знам са доста ценен източник за епохата, на която принадлежат, за окултиката...
Мисля, че ако човек се разтършува ще открие из интернет и градските читални нещо по темата.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот fly^spirit » 14 Яну 2005, 20:46

Ели,страхотен отговор мила.И аз съм опитвала някои неща,но не мисля че помогат кой знае колко.По скоро вредят бих казала.Марихуаната е използвана от шаманите,от лекарите дори при операции.Това ги успокоявало,доколкото съм чела.Халицюгенните гъби за които говориш наистина растат из нашите планини,но те по скоро предизвикват,халюцинации и фобии.Дали са съвместими?Мисля,че магията наистина означава контрол .Не мисля,че са съвместими,но всяко правило си има изключение.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор