Почивките.

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот ilusia » 27 Яну 2007, 14:33

На скоро усетих у себе си една много странна зависимост и се чудя дали само с мен е така. Уча неща свързани с окултното , чета навлизам в известни знания и после.... месеци наред нищо. Не искам и да чувам думата "магия" нямам желание за това , оставям се просто на течението , докато в един момент се събуждам с мисълта 'хайде на ново" пращя от енергия , усещам се по-жива , по-жизнена и сякаш с някакви нови усещания и знания , на който все едно им е трябвало време за да узреят някъде дълбоко в под съзнанието ми. Казвам и мисля неща които дори не съм предполагала , че зная или мога. И това се повтаря от около 2 години в период общо взето на 2 или 3 месеца. Последният път май беше 3 месеца... и сега отново се появява тази жажда за знание , за усещане и развиване на собственото ми аз. Някой има ли идея на какво се дължи това. Не , че ме притеснява , просто ми е интересно само с мен ли е така.
Малко ще нагарчам с цвят на кръв
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 27 Яну 2007, 15:04

Много интересно е това усещане, наистина:wink: Аз също имам такива периоди, дори, ако се заседя по-дълго време без да правя нищо свързано с магията, след това ми се връща тъпкано... Не знам и аз, но това е нещо като да поемеш много инфо, а след това да си дадеш почивка за неговото асимилиране и начини за прилагане на наученото. Не знам.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот ilusia » 27 Яну 2007, 15:12

Аз също си го обяснявам по този начин. Асимилиране и смилане на наученото. Нямам желание за нищо. Ама буквално нищо свързвано с окултното. А сега някой чакри сякаш са изпълнени с енергия. Като третото око , но не между очите а съвсем централно на челото.... Странна работа :)
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Мнениеот lucia » 30 Яну 2007, 08:57

Причината да не искаш и да чуваш за магия може да се дължи и на мозъчната цензура.Мозъкът понякога играе ужасни номера като отхвърля това което е неприемливо за него ( в случея магията ). Всеки, който се занимава с подобни неща е имал такива моменти. Първият път когато работих с други хора ми се прииска да избягам по средата на ритуала, тъй като разумът ми отказваше да приеме случващото се около мен, всичко изглеждаше адски абсурдно, а всъщност не беше. Искам да кажа, че мозъчната цензура е един огромен проблем и ако не го преодолееш поне отчасти изобщо не може и да става дума за правене на магия
Аватар
lucia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ilusia » 30 Яну 2007, 14:24

lucia
и ти си права.
Особено когато настъпи момента да осъзнаеш всички лъжи , с който са пълнили главата ти , да се почувстваш на кръстопът и да не искаш да поемаш нито един от пътищата , защото всеки е пътят на предателя....
И просто изчакваш нещата сами да дойдат по местата си
Аватар
ilusia
MagicGateBg Фен

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор