Съгласни ли сте с мен

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот nvknvk » 04 Юли 2007, 15:53

дали злото е необходимост за съществуването на доброто?; или свободата е необходимост за съществуването на строгата необходимост? Казват че отсъствието на светлината поражда тъмнината. Значи отсъствието на добро, поражда зло. Но тъмнина в космоса не съществува. Значи щом нещо прикрие/пречи на светлината се получава тъмнина. Използвайки аналогия светлина-тъмнина, добро-зло за предопредление и воля, трябва да кажем че ПРЕЧЕНЕТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СТРОГО ОПРЕДЕЛЕН ПЛАН СЕ ЯВЯВА СВОБОДНАТА ВОЛЯ. Синоним на хаос и разрушение.
Вие правите точно това като лекувате тези които Господ Сатана разболява, вие правите това като измисляте биостимулатори или талисмани за да попречите на системата съзадена от Дявола да нарани
точно затова той е Господар на Вселената защото неговите закони са априори пред тези на Христос защото той нищо не мпоже да направи срещу болестите които сполетяват хората му.
А вие защитени ли сте от нещастия. Щото си мисля щом се пречи да дойде болеста тя ще дойде във друг вид като нещастие например

В Старият завет е писано
19 Много са неволите на праведния; Но Господ го избавя от всички тях;
За болестите е казано
Втор.7:15 Господ ще отстрани от тебе всяка болест и няма да докара върху тебе ни една от злите египетски
болести, които познаваш; но ще ги наложи върху всички ония, които те мразят.

И тук е интерсното че свободния избор е даден за да се нарушават законите т.е да се движиш срещу течението и след това да се търпят последствията.

Съгласни ли сте че това което виждат някои "магове" като две жени отиват при трета за да направи магията или при ходжа. Е всъщност накзанието на Дявола
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Марио » 04 Юли 2007, 16:10

Вие правите точно това като лекувате тези които Господ Сатана разболява, вие правите това като измисляте биостимулатори или талисмани за да попречите на системата съзадена от Дявола да нарани

А нима всичко това не е част от същата тази система? :) Толкова ли е несъвършенна същата според теб? В планът на този Господ, Сатана, Бог и т.н. нищо не може да се измъкне.

Този свободен избор за който говориш е също част от планът на същия.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 04 Юли 2007, 16:27

Зная, че всичко в тази Вселена действа по безотказната схема "Причина - Следствие". Това, което ти наричаш Свободна воля в някои случаи е причина, друг път е следствие или е просто свързващо звено между тях. Не мога да се съглася с крайностите от типа "Черно - Бяло", "Светлина-Тъмнина", "Добро-Зло" и всякакви вариации, заформени по този начин. Ще използвам една моя любима мисъл: "ВСИЧКО СЕ СЛУЧВА, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ И ВСЕКИ, КОЙТО СЕ СЪПРОТИВЛЯВА, Е ПРОСТО КРАЙЪГЪЛЕН КАМЪК ПО ПЪТЯ НА НЕОБХОДИМОСТТА !"
И искам да попитам какъв е този образ "Господ Сатана", цитиран от теб?
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот nvknvk » 04 Юли 2007, 16:41

Съгласни ли сте че това което виждат някои "магове" като две жени отиват при трета за да направи магията или при ходжа. Е всъщност накзанието на Дявола

В древен израел за да се изичисти кармата се убиваше животно агне вол и т.н. християните казват че то е символ на Христос.
Е ако вие посредством някакви магически техники изчиствате кармата своята или на някого другиго какъв е принципът. И това няма ли да се обърне срещу този на когото изичстват и този който изчиства.

И друго ако на тебе ти направят магия за късмет и добро. Това не значи ли че ти взимаш късмета на някого нали всичко е свързано и е в система причина следствие
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 04 Юли 2007, 16:51

Да разбирам ли, че се опитваш да намериш обяснение за всяка причинно-следствена зависимост, която ти направи впечатление като такава? Ако е така, просто се откажи и се насочи към нещо по-обхватно като проблематика. Не се засягай, просто се опитвам да те разбера, но ми е по-лесно да се откажа...
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот nvknvk » 04 Юли 2007, 17:00

А защо мислиш се раждат деца като Дарина или с някакви сериозни здравословни проблеми. Те не са ли точно такива които са излекували някой от такава болест и сега им се връща. Защо ли защото някои ги наричат ангелчета.
Според мен такива са за гроба системата не ги иска. Тя дори иска да им причини страдание преди да умрат
Аватар
nvknvk
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 04 Юли 2007, 17:23

Замислял ли си се, че причинно-следствената връзка, освен на макро-ниво, върху което ти акцентираш, се проявява и на индивидуално ниво. Именно това е нещото, което поддържа системата /както я наричаш/ в изправност. Иначе казано: отработване на кармата. В противен случай всичко щеше да е някак си аморфно, разпиляно, хаотично, ако въобще можеше да съществува в условията на безсмисленост. Всъщност се опитвам да осъзная идеята, наистина : )))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот demonic » 04 Юли 2007, 18:48

аз също не мога да рабера какво точно се опитваш да кажеш повечето магове не вярват в дявола как то и аз и за мен Бог е просто една енергия която ни заобикаля,той е лънцето,небето,дърветата,той е всичко и нещата които ти се случват не са накзание от дявола а са последици от собствените ти постъпки или се проявяват от мина живот ти сам избираш пътя по който да вървиш и сам предопределяш съдбата си всяко нещо което ти се случва е последица от минали твое действие и ако ти се случват само лоши неща ти трябва да промениш дадено нещо от миналото за да се обърне целия ход на ситуацията
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот B-L-O-T » 04 Юли 2007, 18:58

nvknvk - Не се вглъбявай в размисъл над "добро" и "зло" . Не се вглъбявай в Господ и Сатана . Няма такова разделение за което говориш . Да умът работи като комютъра с единици и нули . Умът работи чрез разделение и на всеки който прекалено много използва умът си възприема идеята за Господ и Сатана ; Добро и Зло много лесно . Не мисля че в каквито и размисли да изпаднеш по въпроси за противоположностти ще стигнеш до нещо голямо . Дори и до малко не мисля .
2рият пост на avanbil много ми допадна . За момента мисля че най-добре се "разбира" живота ако приемеш че няма никаква велика зависимост между нещата ; че нещата просто се случват . С тази нагласа ти приемаш нещата много по-адекватно и осъзнато защото когато нещо се случи ти го изследваш и наблюдаваш точно него а не умът ти да броди някъде другаде в търсене на отговор "защо" . След тази нагласа като поживееш може да започнеш да се интересуваш от зависимостите .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор