Пика

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот avanabil » 24 Авг 2007, 19:14

Някой знае ли нещо за символа Пика от картите за игра? Зная, че е носител на разрушението и унищожението, особено ако е обърнат с върха надолу, но дали е така? Чувала съм, че ако се вземат две пики и между тях се сложи снимка на човек, това е равносилно на проклятие...Или когато се нарисува върху изображението на някой, така, че да го покрива изцяло - ефекта е същия. Моля за информация, ако има запознати
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Марио » 24 Авг 2007, 19:30

Намери 10тима доброволци. Всеки един от тях да направи един и същ ритуал и съпоставете резултатите.

Това е най-добрата информация, която можеш да изкараш.
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 24 Авг 2007, 19:37

Марио написа:Намери 10тима доброволци. Всеки един от тях да направи един и същ ритуал и съпоставете резултатите.

Това е най-добрата информация, която можеш да изкараш.

Благодаря ти! Мислила съм за подобен опит не само за този ритуал, а и за други, но средата ми е такава, че ако подушат за моите интереси, ще ме анатемосат. Не, че ми пука особено, но ще остана с напразни очаквания за крайния резултат. Сега сериозно: Питам, защото интуицията никога не ме е заблуждавала за дебнещата опасност. Повече не мога да споделя.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Марио » 24 Авг 2007, 20:01

Мислила съм за подобен опит не само за този ритуал, а и за други, но средата ми е такава, че ако подушат за моите интереси, ще ме анатемосат.

Ми този форум за какво е?:))) Тук доста хора се правят сериозно на магьосници, задай им тази задачка пък може и да стане интересно.

Сега сериозно: Питам, защото интуицията никога не ме е заблуждавала за дебнещата опасност. Повече не мога да споделя.

Въпросът е дали самата опасност провокира интуицията ти, или самата ти интуиция провокира опасността? Или иначе казано, внушиш ли си че има опасност - появява се. :roll: (Тук КАТ може да направи някаква асоциация:))

-----

Малко извън темата. Какво ще кажете за "телевизията - умствена мастурбация"?? :roll:
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот nightwalker » 24 Авг 2007, 20:14

Ами, аз съм навита да участвам в подобен опит. Пиши на лична ако имаш идеи, ще ми е интересно.
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 24 Авг 2007, 20:22

а какво точно ще представлява този опит какво точно ще се прави я обяснете малко по-подробно че неразбрах точно за какво става дума
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 24 Авг 2007, 20:36

Това е идея, не се бях сещала за това да ангажирам форумците с тази задача :))) Колкото до посоката на провокацията - от интуицията към опасността или обратно....Какво да кажа? Мисля, че в случая се касае за защитна реакция на интуицията пред самата опасност, но сега не мога да твърдя със сигурност. Ти би ли участвал в подобен експеримент?
Извън темата:
Задоволяването на първичните желания е най-мощната движеща сила и телевизията, организирана по познатия ни начин /то не че има друг/ дължи на това неоспоримия си манипулативен ефект, без значение сексуалната аномалия, която ще се използва за сравнение :)))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот avanabil » 24 Авг 2007, 20:40

demonic написа:а какво точно ще представлява този опит какво точно ще се прави я обяснете малко по-подробно че неразбрах точно за какво става дума

По този начин сигурно могат да се причинят големи щети върху някой.....Всъщност, това си е вид проклятие, но все още не съм убедена, затова поставих въпроса, в случай, че някой го е чувал.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Марио » 24 Авг 2007, 21:17

Ти би ли участвал в подобен експеримент?

Може да стане интересно, да.

Задоволяването на първичните желания е най-мощната движеща сила и телевизията, организирана по познатия ни начин /то не че има друг/ дължи на това неоспоримия си манипулативен ефект, без значение сексуалната аномалия, която ще се използва за сравнение Smile))

Това трябваше да го прочета поне няколко пъти, че да го разбера.
idea1 laughing9
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 25 Авг 2007, 07:29

Значи, когато напълно съм сигурна, че трябва да го направя, ще ти пиша на лични, защото ритуала е малко странен. Все още го проучвам. :)))
Защо така не ме разбираш, когато се изразявам абстрактно? Шегувам се, разбира се :)))
Има една теория за скалата на потребностите, изобразена като пирамида. В основата на пирамидата са първичните потребности/ храна, вода, секс, сън...такива неща/, които са еднакво валидни, както за хората, така и за всички живи същества. Едва, когато те бъдат задоволени, може да се премине към задоволяването на потребностите от по-висш порядък. Сам разбираш, че липсата на някое от тези жизнено-необходими неща от основата на пирамидата, се отразява пагубно върху поведението. По тази линия са възможни най-големите манипулации - нещо, което телевизията използва твърде успешно. Това се опитвах да кажа :)))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот demonic » 25 Авг 2007, 19:06

аре пишете и на мен че ме заинтригувахте :)
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 25 Авг 2007, 20:20

demonic написа:аре пишете и на мен че ме заинтригувахте :)

Добре, обещавам ти :))
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 25 Авг 2007, 20:39

avanabil - Идеята ти за пирамидата не смятам за вярна . Точно отричането на тях води до горните нива според много много истории за светци .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Марио » 25 Авг 2007, 20:44

Точно отричането на тях води до горните нива според много много истории за светци .

По-скоро надрастването им. Всяко отрицание е ограничение. Човек не е светец, когато отрича и подтиска първичните си желания, светец е когато вече не се нуждае от тях. :)

(между другото, това батман ли е, робин ли е, или кой е?)
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 25 Авг 2007, 21:30

хахаха това е зоро ;)
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 26 Авг 2007, 08:01

B-L-O-T написа:avanabil - Идеята ти за пирамидата не смятам за вярна . Точно отричането на тях води до горните нива според много много истории за светци .

Този въпрос винаги е бил твърде спорен: дали прескачането на първичното те изстрелва в сферата на висшата духовност или обратно, задоволяването на първичните потребности ти отварят пътя към по-висшите стремежи. Честно, аз за себе си нямам категорично мнение, но съм склонна да вярвам на теорията за тази пирамида като на нещо общовалидно. Приеми, че в случая се касае за своеобразен катализатор....когато първичните потребности са задоволени и спрат да бъдат проблем за някой, когато съзнанието му не е заето от мисълта за тях, той вече е свободен да се устреми към духовното. Случаят с Гаутама Сидхартха, който съзнателно се е отказал от земното и първичното е малко по-различен. Преобладаваща част от хората, да не казвам почти всички, са неспособни на това....
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот alana_lire » 31 Авг 2007, 14:43

хммммм,пика...ами честно казано знам за силата на талисмана пика иначе нищо друго.
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 31 Авг 2007, 20:45

alana_lire написа:хммммм,пика...ами честно казано знам за силата на талисмана пика иначе нищо друго.

Каква е силата на този талисман и за кой талисман конкретно става въпрос? Този, който аз споменах /въпреки че едва ли е точно талисман/ или нещо друго, което ти имаш предвид?
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот alana_lire » 02 Сеп 2007, 12:21

става дума за знака пика. някой хора го носят като талисман, или на врата като висулка на синджир или направо си носят картата асо пика.
братовчедка ми по необясними за мен причини пък не излиза от къщи без цялото тесте карти.....
но тези ,които носят пика го правят защото пиката ги зарежда с енергия, отрицателна разбира се, затова такива хора са често доста агресивни с държанието си към околните.......
също знам че сърчицата дето ги носим на верижки са като купите от картите - привличат любовта.
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот demonic » 02 Сеп 2007, 18:16

за мен това е само въпрос на гледна точка,аз лично мисля че не нужно да го носиш (сърцето или пиката) заради някакво значение а може просто да ти харесва самата висулка :)
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор