Кармична обвързаност

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот xtrimen » 30 Авг 2007, 12:47

Привет на всички почитатели на този форум:)) Отскоро съм участник тук, но искам да попитам нещо, което ме интересува (макар че отчасти вече намерих отговор в по-общи изказвания на участниците тук). Ако се приложи магия върху личност, омагьосана вече веднъж (незнайно от кого и с каква точно магия) какви могат да бъдат последствията за "жертвата" на вече две магии? Променя ли се кармата и на двамата участника в процеса? Всъщност как изобщо прилагащите магия се предпазват от кармични натоварвания? Дано разбрахте какво точно искам да попитам... Ще се радвам ако някой ми отговори:)))
Аватар
xtrimen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 30 Авг 2007, 13:10

аз лично мисля че няма как да се предпазиш от кармично натоварване него винаги го има но степента му на натоварване е различна в зависимост от това което си направил,иначе би могло да има начини да се предпазиш от това натоварване но аз лично незнам
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 30 Авг 2007, 13:36

Ако знаеш, че има понятие карма, но ти не вярваш в него, то влияе ли ти? А ако не си запознат дори с такова понятие и няма как да вярваш в него? Същото важи и за закона за трикратното връщане. Практика е особено при клетви, този който прави клетвата да пренасочва обратния удар към животно или някой друг, за да не се връща на него. За жертвата на повече от една магия...зависи какви са магиите. Всяко взаимодействие независимо дали с магия или не променя и двете взаимодействащи страни, защото всичко е свързано.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Arhimikus » 30 Авг 2007, 16:03

Никой не се отделя от Закона. Незавсимо дали вярваш или не, той те застига рано или късно. Разбира се, че ти се записва всичко, което направиш. И един комар да убиеш пак се записва. А какво за теб означава кармично натоварване?
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот xtrimen » 30 Авг 2007, 16:50

До колкото ми е известно (според източните вярвания) всеки човек преживява повече от един животи... Във всеки един от тях той има собствен избор, но в зависимост от избора си или натоварва кармата си или достига до по-високо ниво (в случая духовно, т.е по-близо до Бог). В определена жизнена позиция човек се намира в т.нар "кармична разплата" като в тази позиция той може да променя съдбата си - т.е животът му зависи изцяло от неговия избор. Но ако е кармично натоварен от предишен живот с нещо което трябва да преживее (обикновено това е нещо лошо), изборът му в този живот (съответно и ситуация) се свежда до нулев.... Ако създаваме нови връзки помежду си или между други хора ние променяме съдбата им или влияем на кармата си (както и на тяхната). Т. е имитираме Бог????? А от друга гледна точка ако това което правим и то действа не е ли божия Боля???? Объркващо, нали?
Аватар
xtrimen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот B-L-O-T » 30 Авг 2007, 16:56

До колкото знам карма се възприема като съдба . За съдбата не трябва да се мисли защото никога няма да измислиш нещо стойностно . То е невъзможно . Най-умното и хитрото е да не мислиш за карма и съдба и т.н. .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Lanukio » 30 Авг 2007, 17:58

А ако приемем, че сме частица от бог, т.е. носим бог в себе си и че сами владеем живота си базиран на мислите ни и изборите ни, тогава не се ли явяваме ние бог? И защо нещото, което се връща трябва да е лошо. Къде в природата или устройството на Вселената има добро и зло? Това понятие се среща само в човешките разбирания. Има вид равновесие, но ако решиш, че някакъв закон спира промяната, то не мислиш ли, че ще си блокиран от този закон? Ума има склонността да си поставя пречки, душата е част от всичкото, а след като е така, защо да не сме способни да променяме всичко в нашия живот.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 30 Авг 2007, 19:44

никой не е казал че не владеем сами живота си и не го променяме както ние искаме въпроса е в това че каквото и да правим то се отбелязва бито то добро или лошо всичко се записва някъде и след време се връща,може дори да не е докато сме живи това може да се случи след като умрем,но душата ни ще изкупи греховете си (ако сме правили зло) или ще продължи спокойно,ние определяме живота си за това и ние си носим последиците след това
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот KAT » 30 Авг 2007, 20:56

няма никаква карма, няма и съдба също. Я си помислете само какво влга човек в това понятие съдба, какъв ще му е живота, какъв ще е той, какво ще стане с него. Ами това става на една малко планетка, как мислите дали е толкова важно за реалността която ни заобикаля, но не съдбата е много важно нещо за човека.

И да има такова нещо съдба, но то е насилствено натрапено ни от онези разумите, те определят кой какъв ще е във всяко едно отношение. За тях е елементарно един човек да е много добър по математика а да не разбира нищо от литература примерно и обратното.

demonic - къде се записва и после се връща, кой го управлява този механизъм, ау това ако не е насилствено управляние над някого аз съм магаре тогава. Някой глупендър следи за действията и постъпките на робите и после ги наказва или поощрява. Ами ако този дето ги записва тези неща той те е накарал мисловно да постъпиш по грешния начин и по този начин да натрупаш лоша карма вай кво ша прайм Ма.
Аватар
KAT
MagicGateBg Приятел

Мнениеот demonic » 30 Авг 2007, 21:07

ми честно да ти кажа незнам КАТ това е мое мнение но за мое най-голямо очудване съм съгласна с теб колкото и да не ми се иска
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот xtrimen » 31 Авг 2007, 09:23

Kat, нещата погледнати от твоята гледна точка са наистина така - на кой, по-дяволите му пука за нашата планетка и т.н... На нас, разбира се:)))) Погледнато глобално на нещата - Да така е, но не мислиш ли, че всъщност детайлите в един живот (по-общо казано) го правят истински и смислен? Общо взето се раждаме и после умираме - Тъпо,а? Но нещото което ни кара да гледаме напред са чувствата и желанията ни....
Аватар
xtrimen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот galina_dim » 31 Авг 2007, 10:01

По въпроса за двете магии - казала съм го и в предната тема, но да повторя. Магията резонира, така че Ланукио е права - зависи от самите магии.
Карма съдба и други разни думи, Пух Мечо. Един Бог, който записвал всичко - дрън дрън. Ама и писарушката ще да е тоз.
НО! Всяко действие има противодействие, елементарна физика. Всяка постъпка, всяка информация се запазва. В природата нищо не се губи - пак физика. И какво излиза - тъй като има и баланс в природата, информацията се запазва, защото не изчезва, и нещата са в непрекъснато движение (отново физика), в даден момент се стига и до така нареченото "възмездие".
По въпросите за Бог и неговата Боля (много ми хареса това) - без коментар.
...Да мълчиш...
Филолог е диагноза!
Аватар
galina_dim
MagicGateBg Фен

Мнениеот xtrimen » 03 Сеп 2007, 10:40

Galina_dim, все още много неща не могат да се обеснят от физиката... Та затова има БОГ....Аре
Аватар
xtrimen
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arhimikus » 03 Сеп 2007, 18:59

Просто защото днешмата физика не е достигнала до нивото, в което да разбира по-фините енергии. Когато и това стане възможно (а то със сигурност ще стане), ще може да се вижда дори и как действат магиите (образно казано). Във Вселената, както казах и преди, действат закони, които са неизменни. Това, че ние все още не ги разбираме, си е наш проблем.
Лично за мен Божията воля спира до момента, в който съм се родил. След това идва времето на личната свобода, когато си трупам карма.
"Човече, опознай себе си!"
Аватар
Arhimikus
Модератор

Мнениеот xtrimen » 04 Сеп 2007, 06:33

Привет, Arhimikus! Харесва ми твоя отговор:))))) Идеята за трупане на карма след първата глъдка въздух най-вероятно те устройва най-добре (мен също междудругото:)))
Аватар
xtrimen
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор