необясними страхове

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот alana_lire » 31 Авг 2007, 14:35

абе,някъде четох че когато се страхуваш от нещо без да знаеш защо(напр. от високо,от вода..) било вследствие на миналия живот,защото си умрял по този начин ..нещо такова беше..... пишеше също че и сме наследявали не само страховете ,но и уменията от предишния живот,дори може да срещнеш и половинката си от предишния живот......
е,какво мислите по въпроса?????
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот runner413 » 31 Авг 2007, 14:42

На мен ми се струва странно защото има ного хора които се страхумат от много неща(дълбоко , змии , огън)Това значи ли че в минали си живот са умрели от тези неща.Все пак как може за един живот да умреш няколко пъти?")
I don't play your rules I make my own!
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот alana_lire » 31 Авг 2007, 14:49

честно казано аз само питам за мнение,а това съм го чела,не съм си го измислила сама. на мен например направо ми прилошава от високото-само като погледна от терасаата на 4 етаж и ми прилошава-а ина4е не съм падала от високо за сега , нито има някаква причина да ми става лошо....
или пък като ме полеят със студена вода и имам чувството че се задушавам,ей така,без причина.влизам си под душа и като ме облее студената вода и край- задушавам се ....а не знам защо..
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 31 Авг 2007, 15:13

alana_lire написа:абе,някъде четох че когато се страхуваш от нещо без да знаеш защо(напр. от високо,от вода..) било вследствие на миналия живот,защото си умрял по този начин ..нещо такова беше..... пишеше също че и сме наследявали не само страховете ,но и уменията от предишния живот,дори може да срещнеш и половинката си от предишния живот......
е,какво мислите по въпроса?????

Има нещо вярно в това. Тези страхове психолозите ги наричат - фобии. Определено, ако имаш много болезнен страх от нещо, което вече ти пречи на самото ти съществувание, тогава вече можем да говорим не за смърт в предишен наш живот, а за определен тип психическо заболяване.
Бих те посъветвал да се самонаблюдаваш и ако тези страхове продължат да се "развиват" у теб, добре ще е да потърсиш помоща на психолог, защото това психическо състояние с времето вместо да отшумява - напротив, то задълбочава се.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот alana_lire » 31 Авг 2007, 15:20

мерси за информацията....
за съжаление обаче баща ми като е ходил да говори с психоложката за мен и страховете ми тя само ми гледала с някви цифри,дати и такива работи....говорила за бъдещето ми и такива работи,а не за страховете ми...
е,още не са болезнени страховете ми, но са безпочвени-породени от нищо,а ей така изведнъж се появиха
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 31 Авг 2007, 15:40

Виж, тази изобщо не може да я нарека психоложка, щом като е подходила по този начин. Сигурно бащати е, че бащати не е попаднал на професионалист.
Има различви видове ТЕСТОВЕ, които се прилагат от колеги-психолози и на тези първоначални тестове си показва какво е твоето МОМЕНТНО състояние. Т.е. дали има влошаване на състоянието ти или си в начален етап на това заболяване. По принцип така се процедира с всеки психическо заболяване, което човек реши да лекува. Тестовете (професионалните) са средството за мерене на моментното състояние на пациента.
А гледането с цифрите и датите за са само за "хората от канал 2001"!
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот B-L-O-T » 31 Авг 2007, 17:01

Какво мисля аз ? Мисля че и аз съм го чел . Бях чел също и че деца се раждали с белези от смъртни рани . Някъде бях писал за това . Някоя тема за прераждания беше .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот Sabrea » 31 Авг 2007, 22:37

хмммм...на този принцип в предишен живот трябва да ме е убил зъболекар...страшничко ще да е било...
Аватар
Sabrea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 01 Сеп 2007, 12:49

Sabrea всеки трети човек се страхува от зъболекари(поне според статистиката)!Нормално е да те е страх от някакъв непознат човек който ти рови в устата с някаква машинка!:)
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот Sabrea » 01 Сеп 2007, 19:05

:) да,има нещо такова runner413,но моето не е просто страх ,а ужас...трябва да ме видиш в близост до зъболекарски кабинет..отстрани сигурно е кумично,но определено не ми е никак забавно
Аватар
Sabrea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот runner413 » 01 Сеп 2007, 19:21

Знам какво е!Аз също изпитвах такова чувство на УЖАС но си казах , че трябва да преодолея този страх и така и направих.:)
Аватар
runner413
Модератор

Мнениеот demonic » 01 Сеп 2007, 19:23

аз съм така с водата изпитвам ужас от големи количества вода,веднага почвам да си представам как се давя и умирам,незнам на какво се дължи това но страха ми е огромен,ходя на море де,но близостта ми с морето е дамо до брега да го видя за малко,защото щом водата ме докосне изпитвам ужас и имам чувството че ще ме повлече
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Sabrea » 01 Сеп 2007, 19:23

notworthy браво!
Аватар
Sabrea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот demonic » 01 Сеп 2007, 19:26

на какво викаш браво?
QUOT ME NUTRIT ME DESTRUIТ
Аватар
demonic
MagicGateBg Фен

Мнениеот Sabrea » 01 Сеп 2007, 19:27

ооо сигурно е ужасно...аз нямам страх от вода даже доста я обичам обаче имам страх от игли...ее,опитвам се да се боря с него и си правя пиърсинги ама нещо не действа и продължава да си ме е страх... :?
Аватар
Sabrea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Sabrea » 01 Сеп 2007, 19:29

браво на runner ,че си е преудолял страха...извинявам се ама забравих да го цитирам... мн съм разсеяна днес
Аватар
Sabrea
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Arian Star » 02 Сеп 2007, 10:05

Съобщения, които не са написани на Kирилица, е много вероятно да
бъдат изтрити от модераторския екип на MagicGateBg.com

Като се замисля и аз имам необясними страхове. Демоник знам какво да те е страх от водата. И аз като малка много ме беше страх от водата и за това така и не се научих да плувам като хората. Макар, че като поотраснах на инат реших да преодолея тоя страх и май до някъде съм успяла. Е, не съм чак супер добър плувец, но поне се отпускам във водата. Това с водата е явно масов страх, защото други хора които също са окултисти и магове, имат такъв страх. Аз сънувах скоро че една огромна вълна ни помита всичките, цялото човечество.
Друг направо необясним страх изпитвам от змии. Един ден един приятел ме заведе до изложба на такива гадини, и направо изтръпнах от страх и не пожелах да ги видя.
От малка сънувам кошмари със змии, след което изглежда стигнах до извода, че вероятно е спомен от предишни животи. Дори в медитация видях, че са ме убили с такава змия. Колко е вярно, кой знае, но факт е че тоя страх и до ден днешен не съм го преодоляла. icon_angel icon_flowerface
Аватар
Arian Star
MagicGateBg Приятел

Мнениеот magic_man » 02 Сеп 2007, 10:24

аз също имам страхове от паяци.Като вида паяк дори и от наи малкия направо настръхвам.Аз също се стахувам от змии като Arian Star незнам защо обаче като вида змия или паяк направо се ужасявам представям си че около мен е пълно с такива животни
Аватар
magic_man
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Lunohod » 02 Сеп 2007, 10:47

Страховете от отровни, нараняващи, смъртоносни неща са естествени. Това са инстинкти. Но ако са засилени или става въпрос за т.нар. фобии си е проблем за решаване.
До колкото знам най- добрият начин за справяне в случая е да се изправиш срещу самия страх (нещото което го предизвиква) и да го преодолееш. Например тези които ги е страх от високо , може да го преодолеят с бънджи скокове и т.н. Но това става под контрола на специалист и разбира се със желание.
и така нататък...
Аватар
Lunohod
Модератор

Мнениеот alana_lire » 02 Сеп 2007, 11:36

хммммм,да бе. да ме извиняват много някои хора, но аз с мойто редовно,дори прекалено къпане не мога да преодолея отвратителното чувство на задушаване когато реша да се облея с хладка вода- както си се топя във водата и като почне за става хладка и все едно някой или нещо ме притиска в областа на гръдния кош и почвам да се задушавам, излизам от водата и изведнъж всичко спира- пак съм добре и дишам нормално........ е , кажете ми как така вече 19 години от както съществувам не мога да го преодолея това......... питала съм всички вкъщи дали не съм имала инцидент с вода , но ми се кълнат че не е имало такова нещо...
е, от къде тогава като се потопя във хладката вода и изпитвам това гадно чувство на задушаване?????
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор