Колко сериозно се възприемате?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Lanukio » 11 Сеп 2007, 07:50

По идея от друг форум ще ви попитам колко насериозно възприемате заниманието си с окултно, магия и най-вече себе си. Трябва ли един магьосник да се възприема насериозно и как възприема всеки своята практика и (себе)обучението си? Какво мислите за фразата "Няма по-тъжно/по-страшно нещо от магьосник, който се взима (твърде) насериозно." Как влияе егото и емоциите, най-вече предизвикани от външни дразнители на магическите занимания?
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightwalker » 11 Сеп 2007, 08:42

Няма нищо по-жалко от какъвто и да човек, който се взема твърде насериозно.
А скромният ми опит с магическите практики показва, че колкото по-насериозно се опитваш, толкова по-трудно се прави магия. Най-успешните неща стават спонтанно, с лекота и почти на шега.
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот avanabil » 11 Сеп 2007, 11:56

Мисля, че самооценките от този тип биха били от вреда за самия ритуал, пък и за всичко останало, което се случва. Излишна бариера. Не желая да възприемам себе си като знаеща, можеща или абсолютно начинаеща и невежа в областта. Дистанцирам се категорично от подобни квалификации. Аз съм тази, която или има, или няма силата, умението, вярата и възможността да пропусне енергията през себе си.
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот B-L-O-T » 11 Сеп 2007, 13:09

Възприемеш ли се на сериозно няма да имаш големи успехи в окултното . Ако се възприемеш като някакъв и особено сериозен си даваш автоматичен затвор . Трябва всичко да се възприема по един и същ начин включително и себе си . Само така ще се чувстваш сам и ще можеш да стигнеш до покой и до истинското си същество .
100 Каба Гайди
Аватар
B-L-O-T
MagicGateBg Фен

Мнениеот DarkAngel666 » 11 Сеп 2007, 13:24

Въпросът не е само за окултизъм, а общ :mrgreen: . И само да попитам, какво влиза в графа "взимам се на сериозно"? Може ли да вземаме "на сериозно" всекидневна роля, общоприет АЗ, телевизор (?), леката лудост, която се тъй в главата, любим предмет/вещ, навик, мисъл, дюнер (?), паста за зъби, дейност в даден момент, колбас, магически дневник, няколко бири и порция картофки?
Тук е място за много мъдра мисъл...
Аватар
DarkAngel666
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Lanukio » 11 Сеп 2007, 13:37

Да, въпроса е общ и важи за абсолютно всички ежедневни прояви и начини на поведение. Наблегнах на окултните практики, за да видя какво мислят все пак посещаващите форума. А какви биха били методите за премахване на заученото поведение? Кой какво би предпочел-приемане на самия себе си безусловно или премахване на вътрешния диалог? Какви методи бихте използвали и кои действат най-ефективно според ежедневната практика? Знам, че има доста информация къде ли не по тази тема-от разговаряне с треви и храсти, като се мине през умишлено поставяне в неудобни ситуации до медитация и вглъбяване.
В тези два реда
няма нищо умно.
Аватар
Lanukio
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightwalker » 11 Сеп 2007, 22:50

Всички тези методи в комбинация дават своя принос за разчупване на шаблона.
Умишленото поставяне в неудобни ситуации е нещо, на което аз лично трябва да наблегна и постепенно започвам да се отпускам с това. Дава ти ясна представа за много неща и помага да преодолееш куп излишни терзания.
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Аватар
nightwalker
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот FireSun's Viking » 12 Сеп 2007, 07:43

Аз се приемам - умерено сериозно....
HAMARR, HELGA VE THETTA OK HINDRA ALLA ILLSKA!!!
Аватар
FireSun's Viking
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 12 Сеп 2007, 08:10

хмммм.......как се възприемам ли?????.... ми не знам със сигурност, аз ползвам магията най -вече заради другите , а не заради мен в частност... горе-долу насериозно се вземам защото е много лошо ако правиш нещо без да знаеш какво точно правиш и какви ще са евентуалните последици......
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот avanabil » 12 Сеп 2007, 11:51

alana_lire написа:....горе-долу насериозно се вземам защото е много лошо ако правиш нещо без да знаеш какво точно правиш и какви ще са евентуалните последици......

Това, че съзнанието ни е "будно" за всичко, които правим дали е същото като да се възприемаме сериозно или не съвсем сериозно, за да направим тези същите неща? Мисля, че това са оиентири за различни наши свойства....
Аватар
avanabil
Модератор

Мнениеот Философка » 27 Сеп 2007, 10:09

Взимам се насериозно :)
Питате се защо - да, искам да съм опасна, но не е само това... само една магия е била неуспешна през живота ми. Виждала съм какво ли не пред очите си - смъртта, видения и др. и мисля, че съм преживяла доста :)
Аватар
Философка

Мнениеот Марио » 27 Сеп 2007, 11:20

Lanukio написа:По идея от друг форум ще ви попитам колко насериозно възприемате заниманието си с окултно, магия и най-вече себе си. Трябва ли един магьосник да се възприема насериозно и как възприема всеки своята практика и (себе)обучението си? Какво мислите за фразата "Няма по-тъжно/по-страшно нещо от магьосник, който се взима (твърде) насериозно." Как влияе егото и емоциите, най-вече предизвикани от външни дразнители на магическите занимания?

Прекалено сериозно се вземам на несериозно и прекалено несериозно се вземам на сериозно. :mrgreen:
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор