Откакто започнах да се ровя по сериозно из форума ме замъчи идеята за кармата.Разбира се чувал съм за нея ,но и представа си нямах какво точно изкупва.Прибягнах и до любимата ми енциклопедия в Укипедия.Почти успокоен,че това което съм правил сега ще се върне в следващо прераждане се притесних от отговора на Укипедия.
"Карма....Има три вида карма:
1. Санчита карма - Натрупана, събрана карма, чиито резултати още не са се проявили.
2. Прарабдха карма или карма-съдба е тази част от санчита кармата, която съставя сегашния ни живот. Събират се плодовете на част от натрупаната карма. Никой не може да избяга от нея, както и да се опитва.
3. Крияамана карма или карма-семена. Това е кармата, която човек сега създава, чрез своите мисли и постъпки и чиито плодове ще бере в бъдеще."
За първите два вида съм безсилен и предполагам,че няма как да им повлиая.НО третия вид ме притеснява повече.Ако приемем "Десете Божи заповеди" за опорна точка.Си признавам,че повече от 50% съм натрушил.
А въпроса ми е:Как да променя това което съм правил последните 7-8 години,за да не ме сполети в бъдеще.Може ли да се повлияе на това което съм направил ,за да изкупя вината си?