Защо хората страдат?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Wanting_More_From_Life » 16 Фев 2005, 21:31

Здравейте момиче съм почти на 16 години знам че има още много да преживея и да видя,но немога да се примиря с мисълта,че света се срутва!!!Навсякъде се говори за войни,за побойща,убийства,изнасилвания и какви ли още гадости,които сполетяват хората.Страх ме е да гледам Новините...та това си е чист филм на ужасите!Искам да ви попитам защото някой хора страдат.Какво са направили?Защо живота им вместо да се оправи става все по зле и по зле докато накрая самоубийството става едниственото решение.Искам да питам защо на някой хора им върви винаги в живота?Защо когато например не съм учила за някой въпрос БАШ този ще ми се падне,защо когато един е учил само 1 въпрос и точно този въпрос ще му се падне.Защо например някой хора имат всичко?Красиви са,много умни,знаят всичко по английски,български,физика,математика,знаят толкова много от обща култура,винаги просто си им върви,късмета ги преследва навсякъде.С една дума "любимците на Господ" както и на цял град заради този неустоим чар и излъчване.С една дума всичко им се дава.ЗАЩО?Направили са нещо в миналия си живот ли?Защото някой от тези хора са до толкова злобни колкото всички други и пак всичко си имат.Защо някой хора се мъчат да успеят,учат,потят се,плачат,бащите им ги бият,нямат приятели,никой не ги харесва,мъчат се да успят в живота с всички сили въпреки всичко и пак не успяват.Живота пак им трупа куп проблеми,а колкото и да учат или просто немогат да разберат наученото или просто пак остават тъпи пред другите генийчета?Защо някой хора страдат и се гърчат а други всичко им е на готово?Защо е тази несправедливост.Познахте аз съм една от тези хора..нито съм красива,нито съм и умна,бъкел не разбирам от математика,не минава ден в който не плача,единствено съм щастлива когато спя,защото там изживявам прекрасните и магически моменти без всичката болка и злоба...затова всички ми се чудат как спя до толкова късно като имам куп домашни и пак си спя без да се притеснявам... на мен не ми пука ,но има други и познавам такива,които толкова много комплекси им избиват че ми се плаче за тях,които толкова много се стараят и пак не успявт и потъват в съжаление,че просто ми се ще да се ГРЪМНА за да не гледам страданията им.Защо се получава така?Защо е такъв живота?НЯКОЙ ЩЕ МИ ОБЯСНИ ЛИ НАЙ-НАКРАЯ!!?!?!?!???!??!?!?!?!?!???!!!?!?!? icon_angry
Wanting_More_From_Life

Мнениеот Wizard » 16 Фев 2005, 22:04

Нищо не става случайно на тази Земя, всичко си има своята закономерност. Знам, че някои мои приятели възразят когато им казвам, че ВСИЧКО е предопределено и НИЕ хората сме само едни марионетки в нечии ръце. Ако помислиш само над това как и защо са създадени хората, няма да получиш еднозначен отговор, само двусмислици... Някой беше казал, че колкото на човек му е по-трудно, толкова по-добре е за самия него. Т.е. чрез трудностите човек се научава да отселява и се учи на някаква креативност и себеусъвършенстване. А какво да кажем за дебелаците, които гледат как да си натъпчат коремите, "принцесите", които искат само да имат и да притежават, но не и да дават... Такива хора са за съжаление и повярвай ми - ТЕ са много нещастни, само че го прикриват и се разкриват само там, където няма да бъдат забелязани от другите хора. Няма от какво да се тревожиш, защото хората умират и се раждат - всеки ден - всеки е роден с определена цел, всеки си има своето предназначение Тук и Сега! Затова не му мисли много, то вече е измислено много преди още да си се родила... От теб е нужно да откриеш за какво точно е трябвало да се родиш?

brave

.
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот fly^spirit » 17 Фев 2005, 08:54

Не гледай в паницата на другия иначе няма да разбереш какво има в твоята.

Но така или иначе страданието съществува.Както каза Wizard наистина има закономерност,баланс.Ако погледнем реално какъв би бил живота без страдание?Едва ли би имал смисъл,едва ли ще разбереш кое е ценното за теб.Страданието е като съвестта-обажда се за да ни напомня,че потъпкваме точно тази ценност.Донякъде бих казала,че е необходимост,равносметка.Има много въпроси на които нямаме отговор,но отговорите са в нас.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Mixae » 17 Фев 2005, 12:17

Защо ли?Престави си един красив и идеален свят,без насилие,убйства,тормоз,лицемерие,нещастие,мъка и др.Този свят е един не съваршен,ограничен...Когато познаваш болката и страданието ти ,разграничаваш лошо от добро,нормално ненормално.Това са само познание,олицотворение ,наречие което ние хората сме си определили кое е лошо и кое добро.Една война кои са добрите кой лошите,кой печели кой губи,кои са герой кои не са,кои са убийци кой са освободители.Тук завоси от гледната точка,от коя страна на барикадата си.За твоя народ си освободител ,за другите си престъпник и терорист,хайдутин.Живота неможе да се определи с кантар лош добър,справедлив или не.За едни е за други не е.Какво ще кажеш ако някой твои приятел е ранен или болен,тежко безнадежно тешко,мъчи се,гърчи се,агония,ти ако го убиеш ще го спасиш от мъка,болка.Но друг ще си каже че си убиец.Късмета сполетява този който вярва в него.Когато си мрачен песимист ти предизвикваш твоето нещастие.Болката страданието,това е част от нашия съваршен свят.Свят който е изпълнен с лошо и добро,ден и нощт,любов и омраза,мир и войни,изригващи вулкани и райски водопадчета на някои тихоокеански остров.Откри доброто,светлото,намери щастието,предизвикай го,погледни от друг ъгал на света.С твоето черногледство няма да помогнеш на никой,освен да навредиш на себе си.Промени външността си,тренирай усмихни се.
Mixae

Мнениеот Марио » 17 Фев 2005, 14:45

Искам да ви попитам защото някой хора страдат.Какво са направили?Защо живота им вместо да се оправи става все по зле и по зле докато накрая самоубийството става едниственото решение.Искам да питам защо на някой хора им върви винаги в живота?

Не искам да звуча груб,но те са си виновни."Каквото посееш,такова ще пожънеш"
Причина и следствие.Всяко нещо си има своята причина.

Защо е тази несправедливост.

Глупости,ти си мислиш,че няма справедливост.На света съществува велико равновесие.Всичко е балансирано,всяко твое деиствие има своето отражение върхо света.Ако в света има само добро и щастие,без зло,ние няма да съществуваме.Ще се получи дизбаланс,ще се самоунищожиме.Ти да не мислиш,че само ти имаш проблеми.Всеки ги има,но не всеки се предава.Самоубийството е най-глуповото нещо,което можеш да направиш...И аз имам проблеми,но все пак се движа винаги с високо изправена глава.Не се оставай на проблемите да те завладеят!!!Бори се!!!Освободи се!Ти живееш в един затвор,построен от от самата тебе!!!
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wanting_More_From_Life » 17 Фев 2005, 18:26

MaRiO написа:Ти да не мислиш,че само ти имаш проблеми

MaRiO нито се оплаквам нито смятам че съм единствената с поблеми а и Wizard след като всички сме марионетки и сме ръководени и всеки си има цел и предназначение какво е предназначението например убийците?Да убиват и да трепят народ,да причиняват мъка?Що за хора пък са те?Някаква деформация ли какво?
Wanting_More_From_Life

Мнениеот Марио » 17 Фев 2005, 21:05

Убийците са част от равновесието.Когато убият някого,отиват в затвора,равновесието е спазено.Тфа е най-простия пример ;) На земята не може да съществуват само добри хора :lol:
Аватар
Марио
MagicGateBg Фен

Мнениеот Mixae » 18 Фев 2005, 22:06

Какво е накарало убийците да убиват?Готиния живот?Ревност?Пари?
Убийците са си убийци като в природата има хишници.Те са родени да убиват,няма нищо лошо в смъртта.Тези който трябва да умрът дали не го заслужават,не си ли предизвикват сами своята гибел?На къде сме тръгнали ?Къде отиваме?Винаги е имало насилие,война,убйства,неравноправие,мъка,и ще продължава да има.Така е било и ние сме безсилни с глобалните проблеми.Да е имало година мир на планетата?Да е имало ден без насилие?Това сме ние хората.Да доминираме пред другия.Ако се предаваш ще умреш.Това е закона.Ако няма за какво да се бориш(пари,власт,любов,мир,кариера,семейство и др.)ти си ненужна,безмислена и ще умреш,защото си безсилна.Човек без мечти е като дърво без корен-изсъхваш.Трябва да има лошо за да има и добро.Добро ще има само с борба.Инече си чао
Mixael
Mixae

Мнениеот BAAL » 25 Апр 2005, 01:05

Може да прозвучи малко странно,може да ме помислите за
луд.но...

Веднъж,по време на церемонията на един шабаш реших да
попитам лично Триликата Богиня по тоя въпрос.И ми беше каза
но нещо много странно.

Светът е така да се каже проекция на (стрктурата) на наше
то съзнание в Хаоса.Светът е наше собствено творение.Така
да се каже,това,което е вътре в нас се проектира "навън".

Промени своето съзнание,ще се промени и света.Отново
повтарям-ние не създаваме света с нашето въображение,
нашите мисли,нашите очаквания.Ако носиш в себе си радост
и любов и светът за теб ще бъде радост и любов.Ако носиш
мъка и страх,Пустотата,Хаосът ще приеме формата на мъка и
страх.

Когато преживяваме отчаяние,болка,страдание,депресия...
това е най-ниското ниво на осъзнаване.Енергетичният потен
циал е нисък.Това,което най-често се асоциира като "мрак"
е най-ниското ниво на осъзнаване,най-ниското енергийно рав
нище,най-високата ентропия.

От гледна точка на кабалистиката,това е най-грубата,най-
аморфната форма на Малкут.Ако се сещате,схемата на тази
сефира се разделяше на 4 равни части и тази откъм клифоти
те се оцветяваше в черно.Ето за това говоря!

Мракът е утробата,от която всички идваме.Ние от там се ражда
ме.Съзнанието,обаче еволюира,защото хаосът има едно много
интересно свойство-да се самоорганизира.Силата,която кара
съзнанието да се разширява(отново в кабалистичен план) е из
вестна като Змията на Мъдростта.За Келтите е Великия Дракон.
В Индия я наричат Кундалини.Тогава съзнанието се издига
към по-високо ниво,енергията и личната сила растат,ентропия
та се редуцира.

Съзнанието ни може да се сравни с къс аморфна материя,подобно
на графит,който,като се подложи на обстрелване с електрони или
висок натиск и температура претърпява алотропна трансформация
и се превръща в диамант.Когато достигнем своята диамантена фаза,
страданието,болката,отчаянието,депресията,както и злобата,
агресията стават история.Ние сме достигнали Богинята и сме станали
едно със Нея,както и Бога.

Не е вярно,че сме изоставени и на никой отгоре не му пука за нас.
Богинята и Бога през цялото време са с нас и ни помагат да се
издигаме и просветляваме.

Пътища за трансформация и просветление много.Будизмът е един
от тях.Християнството е друг.Магията е трети.Тя е може би най-
красивият,но и най-опасният.

Има ли случаи нещо да блокира развитието ни?Нещо,което да ни
накара да пропаднем обратно долу?Разбира се.

Всяко съзнание,всяка душа си има свой път на развитие.И той
е строго определен за всеки индивидуално.Ако предприемеш
път или начин на развитие,който не е твоят,губиш връзката със
своя Източник.И започваш да пропадаш.Докато го намериш обрат
но.

Казват,че на добрите хора се случват често лоши неща.За човек,
който обича и може да се раздава на другите,е характерна голяма
лична сила.Само силният може да бъде истински добър.Но все пак
никой не е съвършен.И дори такъв човек,който има доста по-добра
връзка със своя Източник,може да попадне в капана на своите
заблуди и да се отклони от своя Път.И да попадне под влияние
на силите на Инерцията и Гравитацията,които ще го дръпнат надо
лу към Изначалния Мрак на Малкут.

Но рано или късно,Богинята и Бога/Адонай/Аллах/Сатан или както
там се зове Висшата сила,която е наш Източник,ни връща при Себе
си.От там сме дошли,там ще се върнем...
Аватар
BAAL
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот till_it_sleeps » 25 Апр 2005, 05:30

Промени своето съзнание,ще се промени и света.

Напълно съм съгласна с това.
Не мога да твърдя, че това е някакъв закон, който при всички важи, но го пробвах за себе си и наистина резултатите са учудващи.
Наскоро се сблъсках с една теория, която поне за мен звучеше странно. Ставаше въпрос за това, че причината за лошото отношение към нас от хора, които не ни познават, дефакто се намира в самите нас. Злобата или ненавистта, която носим спрямо човек или явление по някакъв начин влияе на хората с подобни вътрешни нагласи и ги кара да ни чувстват като неприятни.
Или както народа го е казал още по-простичко: 'насилието поражда насилие'. Само, че тук става въпрос за насилие на подсъзнателно ниво.
Та както и да е. Реших да експериментирам. Опитах се да спра да мразя или ненавиждам когото и да е било (което хич не беше лесно) icon_badgrin icon_angel и в един момент просто усетих разликата.
Преди ми се е случвало разни хора да се държат грубо, дори, когато аз се държа любезно и не им давам никакъв повод за това. Сега имам чувството, че сякаш целият свят се е променил и е станал доста по-добър.
Не знам дали се изразих много ясно, но с две думи идеята ми е, че хората подсъзнателно усещат вътрешното състояние на другите. И също така реагират на това, без да имат някаква очвеидна причина. Може би точно това е обяснението на думите, които всички ни се е случвало да казваме:'Абе тоя или тая, не знам що ама много ме дразни'.
Аватар
till_it_sleeps
MagicGateBg Приятел

Мнениеот fly^spirit » 25 Апр 2005, 07:50

Напълно те разбирам till_it sleeps и определено се придържам към мнението ти.При мен се получи същото преди няколко години.Светът е пълен с вибрации.Когато изпращаш своите вибрации те биват усещани било от хора, растения ,животни.Като музката-определена музика те кара да се чустваш,тъжен,друга дразни ухото,трета те кара да се чустваш щастлив.А музиката избираме ние.
Аватар
fly^spirit
MagicGateBg Приятел

Мнениеот nightingale » 20 Май 2005, 18:13

So you "want more from life"?....well then TAKE IT! :)
Много думи има тук, но не и много смисъл! Защо ли...?
Най-общо са познати 4 типа човешки...личности не е точната дума, но все пак: агресивен, затворен, взискателен и "горкият аз" :smile:
want_more_from_life познай от първия път от кой тип си ти! А следното може да ти помогне: тази класификация определя човешкия характер според начина на изтегляне, да речем, на жизнена сила от заобикалящите го хора. Агресивният тип човек има няколко разновидности, но винаги държи да бие на очи. Било с физическа агресия, било с показност от рода "АЗ имам; АЗ СЪМ; АЗ мога" и т.н. :)
Затвореният тип разчита на това да му/й обърнат внимание под "режисирания" предлог:"Абе що за птица е тоя/тая...я да видим :)"
И продължава да поддържа този "затворен" тип поведение, защото честно казано е най-удобен и икономичен, макар и да работи все по-рядко.
Взискателния тип държи винаги да разбере нещо за теб и би те изтормозил с въпроси, за да разбере целия ти живот и в най-малки подробности и ако му позволиш те обсебва и ставаш негов роб/робиня.
"И ето ни и нас "AT LAST" icon_badgrin, а именно "горкият АЗ"
Това е най-невероятния начин за "изпомпване" в днешно време...хи хи
Започва някой да се оплаква:"Ама на МЕН не МИ върви; ама АЗ не мога; ама защо все на МЕН се случва това?!" И не щеш ли се намира някой, който да каже:"Ама не се притеснявай има надежда; Ще се справиш; Ти можеш"....и т.н. бла бла без този "благодетел" да усеща как бива "употребен"..........................
Искаш нещо от живота?! Ами вземи си го! Никой няма да ти го даде даром! Щом разделяш хората на хищници и жертви реши от кои искаш да бъдеш и стани такава.........
Я гледай ти....ами ако хората се разделят на роби и на свободни?!!!
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 20 Май 2005, 22:55

Мерси, Славейче, че изрази личното си виждане по въпрос, който не беше зададен. :)

Аз лично съм съгласен с останалите, че светът се мени пред очите ти спрямо нагласата ти.

Ето нещо, което ми каза еднои приятелче много отдавна, но се оказа вярно:"Присмивай се на живота, иначе ще ти се присмива той."
За всяко нещо си има причина, и всичко рано или късно се балансира. Дори и късметлиите понякога се подхлъзват, а каръците печелят лотарии. Всичко си зависи от това дет' му е писано на човек и от това как самият този човек го възприема.

Или с други думи:"Прави каквото трябва, пък да става каквото ще."
:mrgreen:
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот nightingale » 21 Май 2005, 09:11

ChaoS написа:Мерси, Славейче, че изрази личното си виждане по въпрос, който не беше зададен. :)

Голям сладур си бе Chaos... icon_blowkiss...Кой пак не е чел между редовете? Това не е от значение. По-важно е друго явно... Че никой не иска да напише очебийната истина - ЧЕ НИКОЙ НА НИКОГО НИЩО ЛОШО НЕ ПРАВИ!!! От тук погледнато сте прави всички, че как възприемаме света около нас си зависи само от нас. НО... Кой е хищника и кой жертвата? Всички сме в един кюп! Няма предопределение. Няма и предишни животи! Който вижда такива неща като минал живот е успял всъщност да надзърне в...наричат я по различни начини..от "празнотата, която обвързва" до "тъмното море на осъзнаването" и "инфоравнина". Кой може със сигурност да каже:"Да в миналия си живот АЗ бях еди кой си" Май няма да стане, а? :roll: Това е поглед към чужд предишен живот, който обаче не продължава. Смъртта е абсолютния завършек на човека и всичко останало. Още веднъж...никой на никого нищо лошо, нито пък добро не прави. Само прави нещо, което други приемат по един или друг начин. Ако имаш много лична сила никой няма да те засегне. А ниското й количество води до бавна смърт. И след като всички в този форум знаете това, защо не си го признаете вече :-P
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот ChaoS » 21 Май 2005, 18:49

Виж, Славей- това за предишните животи е тема, по която ми е обръзнало да споря. Щом не вярваш- добре. Но остави другите да вярват- такова нещо като "Абсолютна Истина" няма. както казах- всичко си зависи от човека.

Иначе си прав, че никой никомо не прави добро или лошо- това просто са понятия, които в природата не съществуват.
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот nightingale » 22 Май 2005, 07:17

FAIR ENOUGH :)
JUST PASSING THROUGH...
Аватар
nightingale
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот NADYA » 16 Ное 2005, 06:23

Чрез страданието човек се приближава до бог.Болестите са проявление на дисхармония в мислите и сигнал за това,че човек трябва да се промени.
Аватар
NADYA

Мнениеот Bloody Alibis » 16 Ное 2005, 07:45

Offf това е мн гадно мислене,че чрез мъка се доближаваш до Бога квот ще да става нещо не го възприемам...
Аватар
Bloody Alibis
MagicGateBg Приятел

Мнениеот ChaoS » 16 Ное 2005, 07:46

Хм...
Вярно.
Но по тази логика сега трябваше да съм на смъртен одър. icon_angel
!RorriM EhT KaerB
Аватар
ChaoS
MagicGateBg Фен

Мнениеот deimos » 16 Ное 2005, 15:56

ChaoS написа:Хм...
Чрез страданието човек се приближава до бог

bullsh*t, по тая логика до сега да съм застанал на мястото на бог.
защо хората страдат ли? ми не знам, за себе си мисля, че търпя някакво наказание. може би съм направил нещо, което тъй наречения бог не харесва, макар и да не знам какво е то. пък може би ме подготвя по този начин за някакви "велики" дела... представяш ли си?! icon_cool дали му минава през ум, че може да ми писне от всичко тва обаче и да си тегля куршума преди да съм си изтърпял наказанието или извършил споменатите "велики" дела. всеки случай не мисля, че е нормално, опитвайки се да мисля постоянно позитивно и да гледам на живота с усмивка, винаги когато ми се случи някоя приятна дреболия, след нея да ми се изсипе такава кофа с г*вна, че да се чудя как изобщо е възможно на света да има толкова г*вна. така че и да мислиш позитивно и да не мислиш позитивно, както и да гледаш на света, shit just happens.
аа и между другото, що за мисли за девойка на 16г?! я се стегни, излез и се нафиркай някъде, кво си седнала да мислиш за разрухата на света?!?! има кой да мисли и да прави това... оня там горе добре се справя
icon_thanks
Аватар
deimos

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор