съществуват ли?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот Fairy » 19 Фев 2005, 21:43

Здравейте!!!Абе искам да попитам съществуват ли фей,елфи и такива подобни същества и ако да то какво е тяхното предназначение?
Fairy

Мнениеот Poison » 20 Фев 2005, 16:20

За съществуването мисля, че ги има ама за предназначение незнам.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот Cynthia » 22 Фев 2005, 01:14

Определено съществуват!
А за предназначението ...
... ами хората какво предназначение имат?! :? ;)
Магията е нещо, което си ти!
Аватар
Cynthia
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Poison » 22 Фев 2005, 12:56

Така е. Само ми е интересно дали елфите или други такива могат да бъдат призовавани?
какви други такива същества има, като не споменаваме за феи, елфи, орки и такива?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот EliKarim » 22 Фев 2005, 23:30

Има цели сборници за плътните и безплътни същества. Доста са. Какво по-конкретно те интересува?
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Poison » 23 Фев 2005, 15:22

Еми аз незнам какъв сборник точно да търся. разпитвам от любопитство. Много ми е интересно. Какви други същества има?
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот the_last_shadow » 23 Фев 2005, 19:06

виж прави каквото искаш - чети, интересувай се, но само едно ще ти кажа - не прекрачвай границата, за да не съжаляваш после.ТОВА НЕ Е ИГРА icon_angry
the_last_shadow

Мнениеот Arhimikus_NA » 26 Фев 2005, 21:06

Ели, задължен ще съм ти ако посочиш някой от тези сборници :smile:
Аватар
Arhimikus_NA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 26 Фев 2005, 22:36

Ако човек се разтършува из читални и интернет ще открие не само сборници ами и много повече информация...
съжалявам, че не разполагам в момента с целият сборник, за да ти представя пълна информация. Разпечатала съм си отделни страници.
Така, единият е повече за символикат сред животните, но сред всичко това открих информация за същества, притежаващи визия на животно и човешка или друга душа.
Друг подобен източник са старобългарски сборници и апокрифна литература (в това число са старозаветните и новозаветните). За подобни същества съм чела и в някои "апокалипсиси"....като например в "Книга за Енох". Ако не греша в тази творба имаше намеса на невидими същества...връзката им с Юда и Макавей...Мисля, обаче че оригиналите на тази творба вероятно е на арамейски или староеврейски и при съвремените преводи голяма част от информацията е загубена или преиначена. Друго е "Апокалипсис на ап. Петър", където се говори за задгробния свят и същаствата в него.
да не говорим за сборник за вещите люде. там са доста интересни съществата и описанията им. не се досещам как точно се казваше, но съм сигурна че ако потърсиш литература за така наречените "вещи люде" ще откриеш подходящата информация. тук се говори за най-различни същества като например обавници, шептуни,нави, влъхви,ведмаци и такива.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот AZA » 02 Мар 2005, 12:11

http://www.pantheon.org/areas/bestiary/articles.html
Тук има доста същества ... може и да има и глупости , но нямах време да го попрегледам по подробно ... :?
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 02 Мар 2005, 22:24

Страхотна страница. Благодаря ти.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот AZA » 04 Мар 2005, 18:48

Моля :smile: . Интересното е , че има не само за мистични същества, а и за доста богове , богини и митологии. Но от както и промениха дизайна , нещо не мога да се оправям вътре
КраяТ Е СамО ЕднО НовО НачалО
Аватар
AZA
MagicGateBg Приятел

Мнениеот White_Wizard » 07 Мар 2005, 20:28

Izvinqvam se mnogo za pritesnenieto no pone godina i neshto sam se chudil syshtestvuva li Dama pika i takiva poneje edni mi razkazvat edno drugi drugo edin mi kaza che predi mnogo godini edin magiosnik imal priatelka no tazi priatelka mu izneverila i toi zakliuchil v tezi karti neq i vsichkite i pozati rodini ? Dali e vqrno? I za tiq hlebsho biskvitcho neznam si koi oshte nqkvi takiva neshta mi razkazvat drugi mi kazvat ne e vqrno neznam na koi da vqrvam bih vi bil mnogo blagodaren ako mi pomognete
White_Wizard

Мнениеот EliKarim » 08 Мар 2005, 20:21

White_Wizard написа:Izvinqvam se mnogo za pritesnenieto no pone godina i neshto sam se chudil syshtestvuva li Dama pika i takiva poneje edni mi razkazvat edno drugi drugo edin mi kaza che predi mnogo godini edin magiosnik imal priatelka no tazi priatelka mu izneverila i toi zakliuchil v tezi karti neq i vsichkite i pozati rodini ? Dali e vqrno? I za tiq hlebsho biskvitcho neznam si koi oshte nqkvi takiva neshta mi razkazvat drugi mi kazvat ne e vqrno neznam na koi da vqrvam bih vi bil mnogo blagodaren ako mi pomognete

Дама пика в картите? Не мисля. Пиката е просто час от играта, носеща определена символика. В картите за игра не намирам общо с картите Таро например, като изключим че и те са карти.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот nikoj » 09 Мар 2005, 03:33

Ели, това за тарото не си права. Картите за игра са орязано таро, в смисъл, че липсват картите на пътищата (големите аркани). А иначе жезлите отговарят на купи, мечовете на пики, чашите на спатии и щитовете на каро.
Аватар
nikoj
MagicGateBg Приятел

Мнениеот EliKarim » 10 Мар 2005, 10:42

nikoj написа:Ели, това за тарото не си права. Картите за игра са орязано таро, в смисъл, че липсват картите на пътищата (големите аркани). А иначе жезлите отговарят на купи, мечовете на пики, чашите на спатии и щитовете на каро.

Всъщност да, жезлите, мечовете, чашите и щитовете наистина са както познатите ни бои от картите за игра, но аз мисля че с Таро не се играе. Имам респект от тези карти и дори не позволявам някой друг освен мен да ги подрежда, да ги пипа, а още повеч пък да вземе да си играе с тях.
Аватар
EliKarim
Модератор

Мнениеот Гост » 12 Мар 2005, 22:21

Еми според мене са6тествуват тези са6тества вав които има6 вяра загуби6 ли я те ве4е не са6тествуват.Поне така мсятам аз.
сажеляжавам ако някои е несугласен с мен. не искам никои да се засяга.
Гост

Мнениеот Poison » 16 Мар 2005, 17:56

Ся за какви същества говорите нищо не схващам? Еми напишете нещо за тях де. Дама Пита пък кво същество е? Никакво.
Аватар
Poison
MagicGateBg Фен

Мнениеот CimeriaS » 16 Апр 2005, 21:01

Fairy написа:Здравейте!!!Абе искам да попитам съществуват ли фей,елфи и такива подобни същества и ако да то какво е тяхното предназначение?

Съществуват,да,те са познати под общото наименование Деви.
Повечето от тях не са толкова красиви,колкото си ги представяш.
Казвам ти го от личен опит.Най-често такива има далеч от градовете.Колкото могат да ти помогнат,толкова и да навредят.
Аватар
CimeriaS
MagicGateBg Наблюдател

Мнениеот Vrania Volosia » 17 Апр 2005, 11:04

SimeriaS e права..двете такива глупости прейивяхме с една смешна Дева, че направо ми иде да ги заритам сичките...Но като цяло се делят на 4 основни вида: Саламандри (огън), Силфи (въздух), Гноми( земя) и Ундини ( Вода:)
icon_color
Dominus Spiritus Viritus Satanas!
Аватар
Vrania Volosia
MagicGateBg Приятел

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор