За вреда на неприятел?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Мнениеот alana_lire » 30 Май 2009, 20:00

зна4и,имаше една статия в сайта ,посветена на баенето..но въпросът ми е мога ли 4рез баене посреством предмет,принадлежал на жертвата или нещо,което е държано или подарено от"жертвата" да му се бае ,така 4е да полу4и физи4ески дискомфорт? а самото баене - думите аз ли си ги измислям?
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 30 Май 2009, 21:16

alana_lire написа:зна4и,имаше една статия в сайта ,посветена на баенето..но въпросът ми е мога ли 4рез баене посреством предмет,принадлежал на жертвата или нещо,което е държано или подарено от"жертвата" да му се бае ,така 4е да полу4и физи4ески дискомфорт? а самото баене - думите аз ли си ги измислям?

Намерих две статии, относно баенето. Еднана е на ekaya, а другата е на damnameneus. Можеш да се допиташ до някой от тях, мисля, че ще ти кажат повече.

На въпроса, който си задала - едва ли само с баене (и то върху предмет), можеш да предизвикаш събитие като това да "получи дискомфорт" въпросната жертва.
Думите, които се казват по време на баенето НЕ СИ ги измишляш ти :wink: , те са точно определени за съответното баене.
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот Nemezius » 30 Май 2009, 21:57

Wizard написа:
alana_lire написа:зна4и,имаше една статия в сайта ,посветена на баенето..но въпросът ми е мога ли 4рез баене посреством предмет,принадлежал на жертвата или нещо,което е държано или подарено от"жертвата" да му се бае ,така 4е да полу4и физи4ески дискомфорт? а самото баене - думите аз ли си ги измислям?

Намерих две статии, относно баенето. Еднана е на ekaya, а другата е на damnameneus. Можеш да се допиташ до някой от тях, мисля, че ще ти кажат повече.

На въпроса, който си задала - едва ли само с баене (и то върху предмет), можеш да предизвикаш събитие като това да "получи дискомфорт" въпросната жертва.
Думите, които се казват по време на баенето НЕ СИ ги измишляш ти :wink: , те са точно определени за съответното баене.

Тук обаче мненията са доста различни.
Традиционно, баенето се предава- предава се самия текст на баенето, както и "Силата"- най-вече от баба на внучка или на дъщеря се предава. Самата вяра в традицията увеличава влаганата сила, както ритуалната работа може да подсили силата на мага.

От друга страна обаче стои същността на баенето. Самото баене като такова представлява чисто наричане, чиста форма чародейство при което дори не е важно с какви точно са думите, а по-скоро да се вложи силно и чисто намерение и вяра в крайния резултат и това да "върши работа"(по личен опит, има баения за здравем които са толкова несвързани думите в тях, че не е истина просто, така че и "руде-прудел-вкиснат-щрудел" да баеш- ако вложиш силно и ясно намерението си каквото правиш- все ще стане). Погледнато от тази страна, винаги можеш да вложиш намерението си в думи и да "баеш" с тях. Да ли ще стане- пробвай и разбери. Само ще спомена, че това, работа на ниво Чародейство, е първата част от работата по Либер ККК- тествано е като действие и си работи достатъчно добре, стига да се овладее преди това самия човек и да влага силно и ясно намерение в каквото прави.
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот rain » 31 Май 2009, 08:55

За баенето вече е говорено достатъчно като принципи на действие и приложение.
Що се отнася до въпроса ти за същността на баенето и устните формули, те (понякога
и с определени обредни действия) се използват предимно за лечение на различни
заболявания, както и страх, уроки, главобол и ред други. Това за което питаш е
свързано с магия или магически ритуал. В народните традиции съществуват определени
методи с помощта на които може да се въздейства на предмети на жертвата за различни
цели, вреда, любов и т.н. Подобни неща обаче не са за публичното пространство, макар
да има и по-безобидни. Но обясни по-подробно какво е точно намерението ти и какво
точно искаш да причиниш на врага си.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот alana_lire » 31 Май 2009, 10:31

rain,искам човекът на който бая да полу4и силно главоболие ,да речем.нещо дребно,но и вредно.самата идея на въпроса ми беше,4е както аз страдах духовно,което в последствие стана и физи4еско,искам да му го върна. за пример- 1 седмица не можах да спя,болеше ме вси4но,адски зле се чувствах-сринах се. и искам сега да му върна негативното -и човекът да мине по моя път! и да го боли и физи4ески и душевно.
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 31 Май 2009, 10:33

Wizard написа:

и аз така си мисля,но съм от семейство на кръстоска между закоравяли католици и много вярващи православни! баба ми по-скоро би ме пратила да се изповядам ,отколкото да ми каже нещо като думи за баене...
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 31 Май 2009, 11:40

Няма такова нещо да баеш на някой да го боли глава.
Има си различни народни ритуали (сред които и за пращане не болки) за вреда на врага.
Не мисля обаче, че ще се справиш с подобни неща и да ти се дадат. И за да не излиза
парадоксално, че на едни може, а на други не, ето все пак нещо интересно за големи
неприятности:

Взима се вещ на врага и връв от въже с което се е обесил човек. На новолуние,
след залез слънце се отива в гора, а на връвта се прави примка и се нахлузва и
стяга ололо предмета на врага. А на самата връв се връзват толкова възли, на
колкото години е неприятеля. При всяко връзване се казва:

"Силата на обесника призовавам, години на нещастие връзвам!"

След което вързаната връв с предмета се закопава в корените на високо самотно дърво,
но да се намира далеч от път. И се прибираш мълчешком без да се обръщаш назад.

П.П. Да, трудно е...затова и казвам, че подобни неща не са за всеки :)
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот alana_lire » 31 Май 2009, 12:08

уффф,жалко.аз тъкмо се зарадвах ,4е ще го люшна като айсберг Титаник... хммм,а откъде мога да помау4а тези нещица,дето не са за пред множеството?? аз само искам малко да съм лоша,но не и да убивам.. 8) толкова ли са трудни,4е да не мога да се справя?
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 31 Май 2009, 12:30

Ееех, само мъничко...колко мило и сладко :)

Чети Силвър Рейвън Улф, тя е експерт по вредоносни магии,
но не иска да ги пише в книгите си. Трябва да се свържеш с
нея лично по мейл и ако я убедиш да ти съдейства си готова.
Успех със задачата.

П.П. И все пак се чудя и мая, как някои хора не могат да надрастнат
детските си възгледи.
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот Nemezius » 31 Май 2009, 13:52

alana_lire написа:уффф,жалко.аз тъкмо се зарадвах ,4е ще го люшна като айсберг Титаник... хммм,а откъде мога да помау4а тези нещица,дето не са за пред множеството?? аз само искам малко да съм лоша,но не и да убивам.. 8) толкова ли са трудни,4е да не мога да се справя?

По-нагоре ти казах как- захвани се с чародейство ;)
Изображение
Аватар
Nemezius
Модератор

Мнениеот alana_lire » 31 Май 2009, 17:06

rain написа:
П.П. И все пак се чудя и мая, как някои хора не могат да надрастнат
детските си възгледи.

лол,къде му е детското не разбрах? в мен ли или 4е искам да навредя?
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shadow Mage » 01 Юни 2009, 10:51

"" Взима се вещ на врага и връв от въже с което се е обесил човек. На новолуние,
след залез слънце се отива в гора, а на връвта се прави примка и се нахлузва и
стяга ололо предмета на врага. А на самата връв се връзват толкова възли, на
колкото години е неприятеля. При всяко връзване се казва:

"Силата на обесника призовавам, години на нещастие връзвам!"

След което вързаната връв с предмета се закопава в корените на високо самотно дърво,
но да се намира далеч от път. И се прибираш мълчешком без да се обръщаш назад. ""

Rain, наясно ли си как работи това и какъв е крайният резултат от правилното му изпълнение?
Иначе това ме светна яко за скорошни прояви около мен, така че Благодарш за него :)
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот rain » 01 Юни 2009, 11:37

В най-добрия случай, при подобни ритуали където се ползва помощта на самоубиец
жертвата може да я сполети подобен край. Конкретно за приложения ритуал, има някои
допълнителни специфики които не са обяснени, но намерението е ясно, нарича се за
докарване на неприятности на жертвата в здравословен и битов план. Но това е народна
практика в по-опростен вариант. Има методи в които с въже от обесник и други подобни
мъртвешки средства и имитативни действия може да се подчини волята на врага и дори
да се завлече при покойника. Но да уточня, че подобни практики са поместени по-скоро
с теоретична цел. Ако някой тръгне да "вилнее" е на негова отговорност.

А в какъв смисъл говориш за скорошни прояви?
модератор цербер
Аватар
rain
Модератор

Мнениеот alana_lire » 01 Юни 2009, 15:45

хмм,добре тогава...някъде бях 4ела или ми беше споменал някой за..ех,щом не е баене ,бих го нарекла"нари4ане" ..нещо,при което с думи,подобни на :"така както мене ме заболя,така и теб да боли.моята болка нека стане твоя...."
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Wizard » 01 Юни 2009, 20:48

alana_lire написа:хмм,добре тогава...някъде бях 4ела или ми беше споменал някой за..ех,щом не е баене ,бих го нарекла"нари4ане" ..нещо,при което с думи,подобни на :"така както мене ме заболя,така и теб да боли.моята болка нека стане твоя...."

Искам само да ти напомня, че ако този когото искаш да "накажеш" НЕ заслужава да бъде наказван (по такъв начин), то много скоро ще усетиш - обратен ефект...
The World is mine!
Аватар
Wizard
Администратор

Мнениеот alana_lire » 02 Юни 2009, 11:10

Wizard,това мн добре го знам..ако не ме бяха използвали нагло и не бяха си умили ръцете с мен след това,повярвай ми,нямаше да искам да правя такова нещо...
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот Shadow Mage » 03 Юни 2009, 22:51

Алана, имам едно безопсно предложение, което може да се ползва от всеки, който търси възмездие за нещо, независимо дали е сигурен юе въпросната жертва го е заслужила или не. Базирано е на 4-те стихии, които да станат съдии и да определят виновника и наказанието му. Шаблона е взет от Вакуленко, но леко преработен от мен :)

Вземат се представители на 4-те стихии - Свещ, Благовоние (може и тамян), минерал по избор, купа с вода.
Чертае се кръг, достаъчно голям за да се разположат в него изцяло всички неща, в центъра му ако има снимка на човека се слага тя, ако не се слага листче с имената на "жертвата". Елементите се разполагат според посоките им. Запалва се свещта и благовонието след което се обръщаш към стихиите

ОГЪН, ВОДА, ВЪЗДУХ, ЗЕМЯ,
На вашата воля и неговата съдба предавам се
Да откриете истината да поправите неправдата
За (изброявате причините поради които искате наказание)
Да се възстанови баланса
И да не пострада невинния
Но и аз да не страдам, защото мисля така!

Рейн: Това, което си дал е достатъчно да накара духа на мъртвеца да дойде и да тормози най-малкото жертвата. Нищо, че не е пълно ...
Колкото до другия ти въпрос - просто скоро ми се случи единчовек да спомене пред мен че го души нещо, като че ли го бесят, та видях покрай него да се навърта дух на обесен, само че обесения е бил обесен прекалено назад във времето, за да става дума за подобни проклятия ... някъде около 1400г.
The many men, so beautiful
And then all dead did lie
And a thousand thousand slimpy things
lived on and so did I.. :)
Аватар
Shadow Mage
MagicGateBg Фен

Мнениеот sanguinary » 04 Юни 2009, 01:58

Лелеее!
Като деца, с братовчед ми намерихме една примка, на тавана на една барака, в съседския двор confused2
Личеше си , че е много стара, пожълтяла, много изгнила, покафеняла дори. Помня, че много ме тормозеше мисълта за тази примка, даже мисля, че я сънувах след това.
Бабката може да си я пази от нейната майка, която била някаква зловреда женица.
Сега едва ли може толкова лесно да се снабди човек с такава примка, освен ако не накара някой да се самообеси :mrgreen:
Мале.. тия бабки не спират да ме изумяват.
Аватар
sanguinary
MagicGateBg Фен

Мнениеот alana_lire » 04 Юни 2009, 18:13

Shadow Mage написа:Алана, имам едно безопсно предложение, което може да се ползва от всеки, който търси възмездие за нещо, независимо дали е сигурен юе въпросната жертва го е заслужила или не. Базирано е на 4-те стихии, които да станат съдии и да определят виновника и наказанието му. Шаблона е взет от Вакуленко, но леко преработен от мен :)

Вземат се представители на 4-те стихии - Свещ, Благовоние (може и тамян), минерал по избор, купа с вода.
Чертае се кръг, достаъчно голям за да се разположат в него изцяло всички неща, в центъра му ако има снимка на човека се слага тя, ако не се слага листче с имената на "жертвата". Елементите се разполагат според посоките им. Запалва се свещта и благовонието след което се обръщаш към стихиите

ОГЪН, ВОДА, ВЪЗДУХ, ЗЕМЯ,
На вашата воля и неговата съдба предавам се
Да откриете истината да поправите неправдата
За (изброявате причините поради които искате наказание)
Да се възстанови баланса
И да не пострада невинния
Но и аз да не страдам, защото мисля така!

Рейн: Това, което си дал е достатъчно да накара духа на мъртвеца да дойде и да тормози най-малкото жертвата. Нищо, че не е пълно ...
Колкото до другия ти въпрос - просто скоро ми се случи единчовек да спомене пред мен че го души нещо, като че ли го бесят, та видях покрай него да се навърта дух на обесен, само че обесения е бил обесен прекалено назад във времето, за да става дума за подобни проклятия ... някъде около 1400г.

много благодаря !!!
ГатаКа
Аватар
alana_lire
MagicGateBg Фен

Мнениеот valko » 05 Юни 2009, 21:06

sanguinary написа:Лелеее!
Сега едва ли може толкова лесно да се снабди човек с такава примка, освен ако не накара някой да се самообеси :mrgreen:

примката се връзва върху кръст на свеж гроб за няколко дни или се заравя в краката в гроб на самоубиец, няма да е толкова силен ефект, но все пак ще има резултат.
Целунете ми чакрата!
Аватар
valko
MagicGateBg Наблюдател

Следваща

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор