Въпрос за един талисман

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Insomnia_ » 24 Юни 2009, 11:04

Здравейте,преди време имах голям проблем и ходих при една ясновидка/доста известна но няма да спонавам тук името и/.Тя ми даде един талисман,който каза да закача на стената в дома си и който щял да предпазва мен и къщата, от всякакви лоши енергии и зложелателни опити за въздействия насочени към мен или към дома като цяло.Както и че щял да връща всичко обратно към зложелателя.Не е извършвала ритуал,просто го извади и ми го даде.Интересува ме ....да вярвам ли на това изобщо?!?!Някой може ли да каже какви са изписаните на него йероглифи и какво значат?!?
Изображение
Аватар
Insomnia_

Мнениеот Lord Voldemor » 24 Юни 2009, 18:30

Това прилича на шурикен със старокитайски знаци-изглежда ми повече като средсво за нападение,отколкото за защита на дома(онгон)..Да не е шега?
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот Insomnia_ » 24 Юни 2009, 18:56

Мне,никаква шега не е.От Елена Вакуленко ми е а де да знам,тя все пак е име ,не е някоя шарлатанка че да незнае какво ми дава и тн....просто ми беше интересно,защото на мен много заплашително и страшно също ми изглежда и по тая причина не е на стената а заврян в чекмедже.
Аватар
Insomnia_

Мнениеот Lord Voldemor » 25 Юни 2009, 06:39

Дето пишеш,че не е извършен ритуал като ти го е давала-извършван е и то старателно,но предварително.А иначе-щом си го взел,постави го там,където ще извърши предзнаначението си(където ти е казала тя)Ако ли почувсташ негативни последици-зарови го в земята,далеч от дома ти.
ЕДНО
Аватар
Lord Voldemor
Модератор

Мнениеот ultramarin » 25 Юни 2009, 12:28

хех, който познава мадам Вакуленко, няма да се учуди на външния вид на тоз "защитен талисман" - В. е страшно пристрастена към китайското и японското в магията... мразни там "нинджа-магии", "китайска митология" и не знам какво си още... даже се разправяше и за "магически шурикени" на едно място... е, най-после ги виждам и на практика как изглеждат...

Що се отнася до изгледа на обекта като "много заплашително и страшно" и като "средсво за нападение", то това е повече от ясно, поне за занимаващите с источни изскуства - било бойни, било други - "най-добрата защита е атаката", а също "ако упрашиш противника то вече си го победил". Освен това съществува именно такава магическа защитна техника, поне аз съм я срещал на доста места - най-добре да обясня с пример:

за защита на кораби от морски ммм "духове" те се поръсват с горени рибени кости...
за защита на добитък от диви животни, се поръсва с пепел от козина...
за защита от уроки със светена или друга Свята вода или пръст или даже сол...

Всеки вредител се държи на разстояние, като се заплашва, демек информира се че ако реши да вреди, тежко му... съвсем логично си е за охрана на дома от зложелатели да си сложиш СИМВОЛ НА ОРЪЖИЕ. Шурикен - символ на поразяващото острие, освен това е направено във форма на "слънчев кръст"(или по-скоро на "белия път", не мога да определя точно), символа на силата... значи само подложката като смисъл носи поне две положителни защитни значения:
шурикен - порязаване на зложелателя още като приближава
слънчев кръст - енеричност, мощ, сила

Аналгочино се обеснява и съватът да го закачиш на стената... това е Явно място, сложен на стената, високо-високо, подобен предмет излъчва сводно силата с която е зареден, нещо като заявление - "тук пазя аз"... нали като си земеш зло куче-пазач не го затваряш в килера - горе-долу това е еквивалента да си държиш талисмана в чекмеджето...

що се отнася до надписите... предпочитам да не ги коментирам, но единият ми е познат, тъй като самият аз го изполвам за някои мои писани магии... предполагам че и останалите си имат своето значение...

Накрая - предлолагам че е нормано да изпитваш някъкви страхове от чуждата магия в къщи, но е по-добре да стои на стената отколкото в чекмеджето... в него тя пак ще действа, но ще защитава чекмеджето, вместо дома... или изхвърли талисмана ако не те кефи, ходи го зарови някъде както каза Волдемор, или си го ползвай по предназначение...

самият аз не знам какво бих сторил, в интерес на истината... произведенейцата на В. си работят добре - факт, но мен лично никога не са ми били симпатични... въпрос на вкус...
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Insomnia_ » 25 Юни 2009, 18:57

ultramarin,много ти благодаря за отговора :)))
Аватар
Insomnia_

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор