"Магическа битка"- що е то?

Въпрос, на който искате да получите отговор, но не виждате подходящ раздел за него, задавайте го Тук!

Модератор: Nemezius

Назад към Въпроси

Мнениеот Tifaret » 25 Юли 2009, 20:44

Здравейте всички,
Все още съм съвсем нова тук, надявам се да намеря нови приятели и единомишленици, както и да усъвършенствам себе си чрез вашите знания и умения.
Ето и въпроса, който мисля, че ще е подходящ за този раздел на "MagicGatе":
Често в статии писани от вещици/магьосници в интернет попадам на понятието "магическа битка", от прочетеното оставам с впечатление, че това е един вид "узаконяване" на "черната" магия, където практиките с "черна" магия са представени, като един вид защита на вещицата/магьосницата от външни недобронамерени сили /което естетвено става по нейната/говата субективна преценка/, което пък от своя страна противоречи на вещерските/магичните основи на знанията, според мен.
Какво е мнението ви по въпроса: -за "магическата битка" в гориня смисъл и наред с това за субективизма в магията.
Предварително благодаря.Извинете ме, ако темата е била вече разглеждана.
Желая на всички - красота в живота и хармония в енергиите.
SPIRITUS RECTOR
Аватар
Tifaret

Мнениеот Black Wolf » 27 Юли 2009, 16:18

Няма "черна" и "бяла" магия, а ефикасна и неефикасна. Маговете не са "черни" и "бели", а кадърни или некадърни... :wink:
Аватар
Black Wolf
MagicGateBg Приятел

Мнениеот Tifaret » 29 Юли 2009, 19:33

Здравей-Черен Вълк:)Благодаря за отговора.Именно за това сложих - "черна" в кавички.Некадърни -не, недостатъчно научени-да- или много убедени в неща който не са досатъчно усъвършенствали, но явно, че тук има хора с който бих желала да си поприказвам notworthy
SPIRITUS RECTOR
Аватар
Tifaret

Мнениеот ultramarin » 30 Юли 2009, 10:43

DATDA/ЗОТИ (Defense Against The Dark Arts - Защита От Тъмните Искуства) съществува не само във вселената на Хари Потър, но и в нашата... съществуват начини да се водят битки и без изполването на "черна магия" - за примери гледайте Междузвездни Войни, как се бие Йода с помощтта на Силата...

честно казано на мен не ми стана ясно какво разбираш под "магическа битка" - всеки би могъл да вложи своя смисъл в тези думи. Аз дори си представям няколко тотално различин неща които бих могъл да нареча "магическа битка"... моля те, уточни термина си.
Аватар
ultramarin
Модератор

Мнениеот Dechko88 » 31 Юли 2009, 14:10

Попринцип тези таканаречени врачки и вещери които се изявяват в вестници и подобни са поредните измислени персонажи с идеята че са некакви супер герои, 90 % са шарлатани всички си го знаем, говорят за неща за които дори нямат и грам представа, хварлят таро, гледат на кафе, знаят няколко ритуала на кръст и вече кои сме ние.
Другото което е главната тема Магическата битка, лично аз смятам че се отнася за задаржането на баланса в вселената, енергииния баланс. Защото винаги, когато правим някои ритуал, ние нарушаваме този баланс малко или много, за това и даваме нещо в замяна, за да баде уравновесен.
Аватар
Dechko88
MagicGateBg Наблюдател

Назад към Въпроси

• Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор